Annonce
Lemvig

Lokal instruktørs ny spillefilm optages i januar/ferie

Charlotte Madsen instruerer Peter Mygind (til højre) samt Michael Asmussen (midten) i forbindelse med optagelsen til spillefilmen "Kufferten". Arkivfoto: Benny Gade.
Den lokale filminstruktør Charlotte Madsen vil optage sin tredje spillefilm i lokalområdet - planen er en premiere om et års tid
Annonce

Charlotte: Om kort tid starter optagelserne til spillefilmen Asfalt, som den lokale instruktør fra Bækmarksbro, Charlotte Madsen, står bag. Tidligere på ugen har hun været rundt i området for at finde egnede lokaliteter, hvor filmen skal indspilles.

- Vi har kørt lidt rundt i Bækmarksbro, Vemb og Thyborøn for at se på lokaliteter. Og så får jeg lov til at lege turguide for de øvrige, siger Charlotte Madsen over telefonen.

I alt fem mand har været rundt for at finde de egnede steder, men holdet vil fortsætte med at vende tilbage flere gange, indtil optagelserne går i gang.

- Vi begynder optagelserne de sidste to uger af januar samt den første uge af februar, siger Charlotte Madsen.

"Asfalt" bliver hendes tredje spillefilm, der bliver optaget i området. Allerede som 17-årige begyndte hun at forfølge interessen for film, og det viste hun i sin første spillefilm "Søde Lille Du", som hun optog som 18-årig. Den blev senere fuldt op af spillefilmen "Kufferten", der udkom i 2014. Begge spillefilm blev optaget for ganske få tusinde kroner, hvilket kun kunne lade sig gøre, fordi de medvirkende skuespillere ikke fik løn. Mange var kendte, danske skuespillere, som valgte at støtte Charlotte Madsens entusiasme gennem deres medvirken.

Annonce

Uddannet

Efterfølgende har Charlotte Madsen gennemgået den alternative filmuddannelse Super 16 og arbejdet freelance som instruktør på film, serier og reklamer. Sideløbende har hun skrevet manuskriptet til "Asfalt" sammen med skuespiller Michael Asmussen, der også har været en drivende kraft i hendes to første film.

Til gengæld er det nyt for hende, at hun denne gang råder over et stort budget. Filmen har fået støtte af blandt andet Den Vestdanske Filmpulje, 3F, Lemvig Kommune samt flere andre. Hun kunne bruge endnu flere, men hun er så langt, at hun nu er klar til optagelse.

- Nu hænger det sammen og vi kommer helt sikkert til at optage. Jeg kommer dog også til at bruge den næste tid med at snakke med firmaer for at finde nogle, der er interesseret i at gå med, siger Charlotte Madsen.

Annonce

Kendte navne

Hun har også denne gang kendte navne på rollelisten, som kunne gøre filmen interessant for private sponsorer. De to hovedroller spilles af Michael Asmussen og Viilbjørk Malling Agger. Michael Asmussen har blandt andet medvirket i film som "Druk", "Under Sandet", "Min Søsters Børn i Sneen" samt tv-serier som "Borgen", "Broen", Dicte" og "Taxa". Viilbjørk Malling Agger vil de fleste kende som Falke fra Tv2's julekalender "Tinka og Kongespillet" samt ungdomsserien "Puls". Hun har desuden medvirket i filmen "Jauja". Hun er i øvrigt datter af skuespillerne Petrine Agger og Søren Malling".


Tidsplanen er, at vi skal være færdige med filmen i slutningen af 2021, men der er masser af ting, der kan komme og forstyrre

Charlotte Madsen, filminstruktør


Charlotte Madsens nye film bliver en såkaldt roadmovie, hvor en stor del af handlingen udspiller sig omkring en lastbil.

Annonce

Løn

Under alle omstændigheder har filmen et budget, som gør det muligt at gå i gang.

- Og det giver blandt andet mulighed for at give folk løn denne gang. Det betyder også, at vi har et hold, der er ret "skarpe", og at jeg denne gang får lov til at koncentrere mig om at være instruktør, siger Charlotte Madsen.

Filmen optaget i samarbejde med Supercharge og Deluca Film, der har stillet producer Peter Bech til rådighed. Han har flere end 85 film i sin portefølje - her under film som "Okay", "Pov" og "Fuglene over sundet". Derfor er det professionelle kræfter, der bakker Charlotte Madsen op i hendes næste projekt, og planen er da også, at spillefilmen denne gang skal ud i biografer over hele landet.

- Tidsplanen er, at vi skal være færdige med filmen i slutningen af 2021, men der er masser af ting, der kan komme og forstyrre. Men vi håber på at nå det, siger Charlotte Madsen.

Charlotte Madsen var allerede i 2017 i færd med at forberede filmen. I den forbindelse optog hun en lille testfilm, der skulle klarlægge optagelsesmuligheder i en lastvogn.

Du kan se testfilmen på avisens webside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer

Kommunen tilbyder lyntest til ansatte

Lemvig

Så er vi helt nede på tre smittede

Struer

Fra fan til taktholder i et af verdens største metalbands: Bastian fra Struer har taget turen fra tilskuerpladserne og op på scenen

Annonce