Annonce
Holstebro

Lokal folketingskandidat nævnt i tyrkisk PKK-Rapport

Mehmet Akbina (t.v). er nævnt i en tyrkisk rapport om PKK, der har fået PET til at kontakte de 100, der bliver nævnt. Arkivfoto: Lund
Mehmet Akbina (Ø) er en af de politikere, der bliver nævnt i den tyrkiske rapport, som en af dem, der støtter det kurdiske arbejderparti, PKK. Rapporten har fået PET til at kontakte, dem der er nævnt i rapporten.

Holstebro: Den lokale politiker Mehmet Akbina er en af de danske politikere, der er nævnt i den tyrkiske rapport om PKK. I alt er mere end 100 danske politikere nævnt i rapporten.

- Jeg er kurder, og jeg har flere gange talt kurdernes sag, så jeg går ud fra, at det er derfor, jeg er nævnt, siger Mehmet Akbina, der var kandidat til folketingsvalget for Enhedslisten. Han blev dog ikke valgt ved valget.

Han fortæller, at han aldrig har støttet PKK økonomisk, og at han heller ikke har planer om at gøre det, han sympatiserer bare med kurdernes sag.

- Hvorfor er Lars Aslan fra Socialdemokratiet nævnt? Hvorfor er Serdal Benli fra SF nævnt? (Lars Aslan er folketingsmedlem, mens Serdal Benli er viceborgmester i Gladsaxe, red.) Det er de, fordi de har været kritiske overfor Erdogan, og fordi de har talt kurdernes sag, siger Mehmet Akbina.

Selvom han ikke har støttet PKK, så har Mehmet Akbina ikke sat sine ben i Tyrkiet de seneste fem år, da han er bange for, hvad der sker, hvis han forsøger at rejse ind i landet.

- Der er utallige historier om, at folk skal betale sig fri, og det ender med at koste dem mange tusinde kroner, så jeg tør simpelthen ikke at rejse til Tyrkiet, siger han, og tilføjer, at han har boet i Danmark i 47 år.

Ifølge Berlingske, så er flere politikere blevet ringet op af Politiets Efterretningstjeneste (PET) og blevet fortalt, at de er nævnt i rapporten.

Annonce

Hvad er PKK?

PKK er Kurdistans Arbejderparti, og det består af en politisk og militant del. Partiet blev dannet i 1978. PKK er på terrorlisten i flere lande, ligesom det er på terrorlisten i EU. Det har de senere år været diskuteret, om PKK fortsat skulle være på EU's terrorliste, da PKK har været meget aktive i kampen mod IS i Syrien. De senere år har PKK udover kampene mod IS også haft kampe med Erdogans styre i Tyrkiet.

Sympatiserer med sagen

Mehmet Akbina fortæller dog, at han ikke er blevet ringet op af PET endnu. Ifølge Berlingske vil samtlige 100, der er nævnt i rapporten dog blive kontaktet af PET.

Folketingskandidaten skjuler dog ikke, at han flere gange har talt kurdernes sag, og at han er meget kritisk overfor Erdogans styre i Tyrkiet.

- Jeg viser bare sympati med kurdernes sag. Det kan ikke være rigtigt, at Erdogan skal have lov til at opføre sig på den måde, og at vi ikke kan gøre noget ved det, siger Mehmet Akbina og fortsætter:

- Regimet i Tyrkiet er korrupt, og den krig, som de fører med kurderne, er alt for gal. Så sent som i går var der en 12-årig dreng, der blev dræbt. Og samtidig med at det foregår, så gør den danske stat intet, det synes jeg ikke kan være rigtigt.

Rapporten på de 666 sider, indeholder 63 sider om Danmark, hvor de 100 politikere er nævnt. Rapporten er lavet af den tyrkiske tænketank SETA, og ifølge rapporten er oplysningerne indsamlet i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce