Erhverv

Lokal bank leverer historisk kvartalsregnskab

Direktør i Hvidbjerg Bank, Jens Odgaard. Arkivfoto: Anders Trærup

Thyholm: Hvidbjerg Bank kan på baggrund af de første tre måneder af 2019 nu melde om et tilfredsstillende resultat at begynde året på.

Af en pressemeddelelse fremgår det, at banken i årets tre første måneder har opnået et overskud før skat på 6,5 millioner kroner - 200.000 kroner mere end i den tilsvarende periode i 2018.

Overskuddet i første kvartal af 2019 er ifølge Hvidbjerg Bank det højeste i et kvartal i bankens historie og forrenter egenkapitalen med 19 procent.

Toplinjen - som består af netto rente- og gebyrindtægter - er steget med 5,3 procent, hvilket ifølge banken er positivt set i lyset af det fortsat lave renteniveau.

Et fortsat stigende forretningsomfang med både nye og eksisterende kunder, hvilket medfører en forøgelse af udlånet med 5,7 procent til i alt 797 millioner kroner, er forklaringen bag fremgangen.

Basisindtjeningen er på 6 millioner kroner mod 5,2 millioner i de første tre måneder af 2018. Indtægterne er forøget, mens omkostningerne er bibeholdt i niveauet for første kvartal 2018.

- Vi er tilfredse med resultatet, og at vi fortsat har en god kundetilgang. Banken står stærkt, som den gode lokalbank den er, udtaler bankdirektør Jens Odgaard.

Hvidbjerg Bank vil fortsat investere i IT-løsninger til de kundevendte behov og de mange compliancekrav. Omkostningsniveauet forventes derfor at være let stigende.

Banken har i første kvartal 2019 tjent 1,2 millioner kroner på kursreguleringer mod 1,9 millioner sidste år, hvor banken havde en engangsindtægt på opskrivning af aktier i Bankinvest med 1,1 millioner.

0/0
Annonce
Erhverv For abonnenter

Ausumgaard omlægger til økologisk planteavl

Erhverv

Åbner kontor i Struer: Dorte vil hjælpe små og mellemstore virksomheder

Erhverv

Købmanden holdt rejsegilde: Sammen er de stærke i Asp

Erhverv

Lokal bank leverer historisk kvartalsregnskab

Erhverv For abonnenter

4 gode tips, hvis man ønsker at tabe sig

Erhverv For abonnenter

Godt for svinebønder - skidt for forbrugerne: Syge grise i Kina udløser eksplosive prishop

Prisen på svinefars til frikadeller og nakkekoteletter til grillen har taget et ordentligt spring opad i de seneste uger, og forklaringen skal findes i Kina. Sådan lyder det samstemmende fra de to største dagligvarekæder Coop og Salling Group. Hos Coop melder informationsdirektør Jens Juul Nielsen om prisstigninger på svinekød på 10 procent. I Salling Group, der står bag Bilka, Føtex og Netto, melder pressechef Kasper Reggelsen ligeledes om højere priser på produkter, der indeholder svinekød. Kina, som er verdens største producent og forbruger af svinekød, er lammet af den alvorlige afrikanske svinepest, der vurderes at have ramt næsten en tredjedel af den kinesiske produktion. - Det er på en trist baggrund, men det er en stor fordel for de danske svineproducenter, der har set en meget kraftig stigning i noteringen på svinekød, siger Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef i Seges, landbrugets videnshus i Aarhus. Efter katastrofalt lave priser i 2018, der kastede mange svineproducenter ud i konkurs, er prisen steget voldsomt siden nytår. Ved indgangen til 2019 fik en landmand 8,30 kroner pr. kilo gris, der blev leveret til slagterikoncernen Danish Crown. I denne uge lå prisen på 10,80 kroner, og mandag stiger den yderligere til 11,10 kroner pr. kilo. Det er en stigning på 34 procent siden nytår. - Vi skal tilbage til 2001 for at se en tilsvarende kraftig stigning, så det er helt ekstraordinært. Vi forventer også, at priserne vil forblive på et højt niveau og måske endda stige yderligere, inden man får styr på det i Kina, siger Klaus Kaiser.

Erhverv

Torvehallen er solgt - nu skal bygningen gøres klar til nyt liv

Erhverv

Forpagteren forlod stedet: Biograf-restaurant midlertidigt lukket

Annonce