Annonce
Erhverv

Lokal bank leverer historisk kvartalsregnskab

Direktør i Hvidbjerg Bank, Jens Odgaard. Arkivfoto: Anders Trærup

Thyholm: Hvidbjerg Bank kan på baggrund af de første tre måneder af 2019 nu melde om et tilfredsstillende resultat at begynde året på.

Af en pressemeddelelse fremgår det, at banken i årets tre første måneder har opnået et overskud før skat på 6,5 millioner kroner - 200.000 kroner mere end i den tilsvarende periode i 2018.

Overskuddet i første kvartal af 2019 er ifølge Hvidbjerg Bank det højeste i et kvartal i bankens historie og forrenter egenkapitalen med 19 procent.

Toplinjen - som består af netto rente- og gebyrindtægter - er steget med 5,3 procent, hvilket ifølge banken er positivt set i lyset af det fortsat lave renteniveau.

Et fortsat stigende forretningsomfang med både nye og eksisterende kunder, hvilket medfører en forøgelse af udlånet med 5,7 procent til i alt 797 millioner kroner, er forklaringen bag fremgangen.

Basisindtjeningen er på 6 millioner kroner mod 5,2 millioner i de første tre måneder af 2018. Indtægterne er forøget, mens omkostningerne er bibeholdt i niveauet for første kvartal 2018.

- Vi er tilfredse med resultatet, og at vi fortsat har en god kundetilgang. Banken står stærkt, som den gode lokalbank den er, udtaler bankdirektør Jens Odgaard.

Hvidbjerg Bank vil fortsat investere i IT-løsninger til de kundevendte behov og de mange compliancekrav. Omkostningsniveauet forventes derfor at være let stigende.

Banken har i første kvartal 2019 tjent 1,2 millioner kroner på kursreguleringer mod 1,9 millioner sidste år, hvor banken havde en engangsindtægt på opskrivning af aktier i Bankinvest med 1,1 millioner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Annonce