Annonce
Erhverv

Lokal bank leverer historisk kvartalsregnskab

Direktør i Hvidbjerg Bank, Jens Odgaard. Arkivfoto: Anders Trærup

Thyholm: Hvidbjerg Bank kan på baggrund af de første tre måneder af 2019 nu melde om et tilfredsstillende resultat at begynde året på.

Af en pressemeddelelse fremgår det, at banken i årets tre første måneder har opnået et overskud før skat på 6,5 millioner kroner - 200.000 kroner mere end i den tilsvarende periode i 2018.

Overskuddet i første kvartal af 2019 er ifølge Hvidbjerg Bank det højeste i et kvartal i bankens historie og forrenter egenkapitalen med 19 procent.

Toplinjen - som består af netto rente- og gebyrindtægter - er steget med 5,3 procent, hvilket ifølge banken er positivt set i lyset af det fortsat lave renteniveau.

Et fortsat stigende forretningsomfang med både nye og eksisterende kunder, hvilket medfører en forøgelse af udlånet med 5,7 procent til i alt 797 millioner kroner, er forklaringen bag fremgangen.

Basisindtjeningen er på 6 millioner kroner mod 5,2 millioner i de første tre måneder af 2018. Indtægterne er forøget, mens omkostningerne er bibeholdt i niveauet for første kvartal 2018.

- Vi er tilfredse med resultatet, og at vi fortsat har en god kundetilgang. Banken står stærkt, som den gode lokalbank den er, udtaler bankdirektør Jens Odgaard.

Hvidbjerg Bank vil fortsat investere i IT-løsninger til de kundevendte behov og de mange compliancekrav. Omkostningsniveauet forventes derfor at være let stigende.

Banken har i første kvartal 2019 tjent 1,2 millioner kroner på kursreguleringer mod 1,9 millioner sidste år, hvor banken havde en engangsindtægt på opskrivning af aktier i Bankinvest med 1,1 millioner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Leder For abonnenter

Lad nu bare forældrene være forældre på deres måde

Ingen ferieuge uden historier i medierne, som til hverdag næppe havde fået stor opmærksomhed. Nogle kalder det lidt nedladende agurketids-historier, men ofte kaster den slags ret interessante ting af sig. Og ofte giver ferie hos politikere og embedsmænd mulighed for at fortælle noget om helt almindelige mennesker. Det er som udgangspunkt positivt. Denne efterårsferies store historie uden stor relevans er historien om forældre, der ønsker at få deres børns skolefoto manipuleret. Ikke mindst harmen over disse forældre og den massive afstandtagen til redigering af virkeligheden har fyldt meget. Meningsdannere og politikere - og mange andre - har med glæde delt deres egne gulnede skolefotos på sociale medier. Ledsaget af mere eller mindre harmdirrende kommentarer om nutidens forældres forkvaklede syn på udseendet. Det er en automatredaktion, og den er ærligt talt kedelig. Det er også helt ligetil at lange ud efter forældregenerationen og dennes tilgang til børn og opdragelse. For den er unægtelig anderledes end den forriges. For slet ikke at tale om forskellen, hvis vi går to generationer tilbage. Vi kan hurtigt blive enige om, at børn skal have lov at være børn, og at vi skal passe på med, hvor store krav om perfektion, vi flasker dem op med. Men udviklingen giver altså nye muligheder, som de unge ser som noget helt naturligt. Til hverdag er der digitale filtre på billederne, så det hele tager sig lidt bedre ud. Og selv måske skal være en af de rigtig gode dage, hvis vi i virkeligheden skal leve op til udseendet på billedet, foretrækker vi helt naturligt den pæne udgave, når vi viser os frem. Hvorfor skulle det være anderledes for børnene? Hvor langt skal man alternativt gå for at sikre autenticitet i billederne? Skal det tages om, hvis øjnene er halvt lukkede? Skolefotoet er i sig selv ret ligegyldigt for samfundet. Men historien er interessant, fordi den siger noget om os. Og det gør reaktionerne i høj grad også. Børnene skal have lov at være børn, ja. Men skal forældrene ikke også have lov til at være forældre på den måde, de nu finder rigtigt?

Erhverv

Frygt for skadedyr lukker Netto

Annonce