Annonce
Navne

Lions-tulipaner giver både glæde og gavn

Tulipan-aktiviteten giver Lions-klubben et overskud på godt 50.000 kroner, der primært anvendes til en forebyggende indsats. PR-foto

Holstebro: - Tak til dem som købte buketter og til alle Karoline-pigerne som altid stiller op. Vi havde den mest fantastiske dag, da alle bliver glade for at få blomster.

Fortæller Jette Christensen fra Lions Club Holstebro Karoline har, der netop har været rundt med 680 buketter gule tulipaner.

Hvert år før påske sælger LC Karoline tulipanbuketter til 100 kroner. De sælges primært til butikker, restauranter og erhvervsdrivende i Holstebro.

Det er et led i et landsdækkende initiativ for at forebygge misbrug eller mistrivsel hos børn og unge i lokalområdet.

Når tulipanerne og flaget er betalt, går resten ubeskåret til uddeling.

- Vi betaler selv kørsel, forplejning og andre udgifter under aktiviteten. Derfor er vi utrolig stolte af, at vi år efter år kan indsamle omkring 50.000 kroner, som vi så uddeler til bl. a. kursus for lærere i vores samarbejde med SSP i Holstebro (Skole – Sociale myndigheder – Politi, red.) siger Jette Christensen.

Midlerne går også til svage unge, bl .a. sproggrupperne, børnehjemmet og i arbejdet i boligområdet Trekanten.

Annonce
Rune Bach, som er medejer af Diskotek EASTEND og Tobaksfabrikken, er en af de faste købere af tulipan-buketterne. Han får her årets tulipaner overrakt af Lotte Brændgaard. PR-foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

'Datainformeret' er måske nok et DJØF-ord - men det er godt

I gårsdagens avis kunne man læse ordet "datainformeret". Det har om noget en klang af DJØF og offentlig forvaltning over sig. Det stod da også at læse i et citat fra en offentligt ansat leder. Skoleleder Ole Priess brugte ordet, da han skulle forholde sig til en rapport om skolernes evne til at løfte eleverne på det faglige område. Men selv om ordet måske ikke er det mest sexede i forrådet, var det både velvalgt og relevant i sammenhængen. Tænketanken CEPOS har netop offentliggjort den årlige rangliste over skolernes effekt. Den siger noget om, hvor gode skolerne er til at få karaktermæssige resultater ud af børnene ved afgangsprøven i forhold til de forventninger, man kunne have til børnene ud fra deres baggrund. Og i den opgørelse er Ole Priess' skole, Rolf Krake Skolen i Holstebro, endt langt nede på listen. Som kommunens dårligste og på en plads som nummer 1145 ud af 1415 skoler på landsplan. Det er et alvorligt tegn på, at der er udfordringer på skolen. Og det er her, det fine ord kommer ind i billedet. Skolelederen kan ikke ignorere undersøgelsen, men han kan heller ikke stille sig op offentligt og give den ret i, at hans skole er elendig til at få stoppet viden ind i hovedet på børnene. Derfor svarer han, som han gør: " … i stedet for at været datastyret og have som mit mål, at skolen skal have den højeste undervisningseffekt, så handler det for om mig om at være datainformeret, forstået på den måde, at undervisningseffekten er ét blandt flere parametre, vi skal være opmærksomme på," siger han. Og det rammer hovedet på sømmet. Skolen bliver målt og vejet på mange måder. Der er nationale test, CEPOS-undersøgelsen, trivselsundersøgelser og karaktergennemsnit. Alt sammen noget, man kan stirre sig blind på og miste helheden, hvis man målrettet jagter et resultat. Men de er alle indikatorer, som ikke må ignoreres. Man skal ikke se en elendig placering i denne undersøgelse som et facit, men som et tegn på, at noget langt fra er optimalt. Og så handle derefter. Hvis resultatet kan (bort) forklares, kan man også gøre noget for at forbedre det.

Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce