Annonce
FCM

Linde-talent skal deltage i prestigefyldt turnering i Brasilien

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Porto Alegre: I efteråret var teenageren Tobias Damtoft fra Vejrumstad, der oprindeligt spillede for Linde Boldklub inden han rykkede videre til FC Midtjylland, med på bænken i ulvenes pokalnederlag til Fremad Amager.

Mens det ikke blev til spilletid ved den lejlighed, synes mulighederne bedre de kommende dage, hvor Damtoft sammen med resten af FCMs U19-hold er rejst til Porto Alegre i Brasilen. Her skal holdet deltage i Copa Internacional Ipiranga, der regnes for at være den mest prestigefyldte U20-turnering på det sydamerikanske kontinent.

- Det er en rigtig spændende turnering med unikke udviklingsmuligheder. Vi skal møde dygtige hold i andre fodboldkontekster og kulturer, og det er en fremragende mulighed for at vise vores spillere frem på den store scene, fortæller U19-cheftræner Henrik Jensen til FC Midtjyllands hjemmeside.

FCM er placeret i gruppe B med Club Atlético Nacional S.A. fra Colombia og Club Atlético Talleres fra Argentina, samt de brasilianske klubber Clube Atlético Mineiro og Sport Club Internacional.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce