Annonce
FCM

Linde-talent skal deltage i prestigefyldt turnering i Brasilien

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Porto Alegre: I efteråret var teenageren Tobias Damtoft fra Vejrumstad, der oprindeligt spillede for Linde Boldklub inden han rykkede videre til FC Midtjylland, med på bænken i ulvenes pokalnederlag til Fremad Amager.

Mens det ikke blev til spilletid ved den lejlighed, synes mulighederne bedre de kommende dage, hvor Damtoft sammen med resten af FCMs U19-hold er rejst til Porto Alegre i Brasilen. Her skal holdet deltage i Copa Internacional Ipiranga, der regnes for at være den mest prestigefyldte U20-turnering på det sydamerikanske kontinent.

- Det er en rigtig spændende turnering med unikke udviklingsmuligheder. Vi skal møde dygtige hold i andre fodboldkontekster og kulturer, og det er en fremragende mulighed for at vise vores spillere frem på den store scene, fortæller U19-cheftræner Henrik Jensen til FC Midtjyllands hjemmeside.

FCM er placeret i gruppe B med Club Atlético Nacional S.A. fra Colombia og Club Atlético Talleres fra Argentina, samt de brasilianske klubber Clube Atlético Mineiro og Sport Club Internacional.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad gemmer der sig mere

Vi danskere har gennem mange år været særdeles tilfredse med at se vort land stå blandt de øverste, når der laves lister over hvor lidt korruption og svindel, der foregår i landet. Ja, vi har brystet os af, at det stort set ikke forekommer - i hvert tilfælde ikke når vi sammenligner os med en række andre lande. Men smilet bliver noget anstrengt i denne tid, når vi præsenteres for den ene sag efter den anden, hvor det drejer sig om millioner, der er svindlet for i det offentlige. ja, vi har jo Britta-sagen, som afslørede en stor brist i sikkerheden og kontrollen, og hvor det var alt for let at hive alle de penge ud af systemet, som hun ønskede. Nu er vi så præsenteret for svindel i Forsvarets Ejendomstyrelse, hvor private leverandører for at få del i de store bestillinger i forsvaret har medvirket til, at ansatte har kunnet købe ind til privatboligen ved, at man betalte ekstra meget for de offentlige ydelser, og så kunne de ansatte bruge forskellen efter forgodtbefindende. Utroligt at sådan en åbenlys svindel har kunnet køre i årevis, når så mange har været involveret, og at der ikke er nogen, der har reageret tidligere, end det så skete nu. Nu er Dansk Folkeparti jo ikke en offentlig institution, men det er alligevel offentlige penge, der i forbindelse med Morten Messerschmidt og EU tilsyneladende også er svindlet med. Sagen er ikke afgjort endnu, så man skal vare sig med at dømme folk. Men det ser ikke godt ud for partiet ud fra det, der er kommet frem indtil nu. Så er det man spørger sig selv. Er der meget mere af den slags svindel i de store offentlige kasser? Er kontrollen for ringe, og tilliden for stor? Det kan ikke gå for hurtigt med at få kulegravet området, og om der ligger sig flere eksempler af disse millionsvindler liggende skjult. Den almindelige skatteyder kan ikke være tjent med, at pengene tilsyneladende kan fosse ud af systemet nogle steder, uden man får det for skattekroner, som vi betaler dem til. Her gælder ingen partifarve. Alle i Folketinget har kun den samme interesse. Det her skal bringes til ophør.

Annonce