Annonce
FCM

Linde-knægt måtte blive på bænken i FCMs pokalnedtur

Brian Priske valgte blandt andet at kigge Sory Kabas vej, i stedet for at give debut til 17-årige Tobias Damtoft fra Vejrumstad, da FC Midtjylland skulle forsøge at afværge en pokalfiasko mod Fremad Amager. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix

Amager: 17-årige Tobias Damtoft fra Vejrumstad, der oprindeligt spillede for Linde Boldklub før han rykkede sydpå, var med på bænken da superligaens tophold FC Midtjylland torsdag aften var en tur i hovedstadsområdet i pokalturneringen.

Desværre for den unge offensivspiller, blev det ikke til debut for ulvene. En 1-0 føring til hjemmeholdet Fremad Amager og et rødt kort i begyndelsen af anden halvleg til FCMs Jens-Lys Cajuste betød, at der ikke blev plads til at give spilletid til talenterne. I stedet var det profilerne Sory Kaba og Frank Onyeka, samt Nicolas Madsen, der blev sendt i ilden.

De kunne dog ikke vende ulykken, og derfor endte det med et pokalnederlag til holdet, der ellers endnu ikke har prøvet at tabe i superligaen. Kampens enlige mål blev scoret af hjemmeholdets 21-årige angriber Samson Iyede, der selv har en fortid på FCMs akademi.

Dermed bliver det ikke til noget titelforsvar for FC Midtjyllands regerende pokalmestre, der nu kun har superligaen at koncentrere sig om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Fra bølgedal til guldskvulp

112

Måtte en tur på stationen

Leder For abonnenter

Det var kun de pæne ord

I de seneste år har folketingspolitikerne fra mange partier nærmest stået i kø ved Høfde 42, hvor de har lovet, at der skulle ske noget, og de ville foreslå, der skulle mange penge af til oprensningen. På samtlige vælgermøder på Lemvigegnen op til det seneste folketingsvalg var der ikke et eneste parti, der ikke mente, der skulle sættes penge af, og det skulle være nu. Ikke mindst partier, som i dag er en del af regeringsgrundlaget, har været i offensiven for at fortælle, at her var de i front, og de ville arbejde for pengene til ikke blot Høfde 42, men alle generationsforureningerne i Danmark. Så kom finanslovforslaget. Og hvad indeholdt det? Ikke en krone til Høfde 42 endsige til andre af generationsforureningerne. Skuffende må man sige - ja, vel nærmest utroværdigt. Når man nu har fået magt til at gøre, som man har agt, så er det sølle, at man prioriterer anderledes, end hvad man har sagt, da det gjaldt om at skaffe stemmer til valget. Men det viser endnu en gang, at når det kommer til toppolitik på Christiansborg, så fylder det ikke meget, hvad der optager sindene i de dele af landet, der ligger langt væk fra Christiansborg. Derfor er man måske heller ikke så overrasket. Høfde 42-problematikken er flere gange tidligere sendt til hjørnespark, når der skulle findes penge - uanset de mange gyldne ord, der er blevet sagt på forhånd. Men måske troede man mere på det denne gang, fordi også Region Midtjylland havde taget teten og sat penge af til, at nu skal der ske noget, inden klimaudfordringerne gør, at depotet bliver oversvømmet med flere storme og stigende vandstand. Men heller ikke regionsrådsmedlemmerne kunne påvirke deres egne partiers topfolk til at prioritere det at få ryddet op. Og hvad lyder svaret så, når man spørger politikerne om, hvad der nu skal ske? Jo, de vil arbejde hårdt på, det kommer på næste års finanslov. Hvem er det lige, der vil tro på, at det så vil ske? Det kræver en ualmindelig stor optimisme.

Annonce