Annonce
FCM

Linde-knægt måtte blive på bænken i FCMs pokalnedtur

Brian Priske valgte blandt andet at kigge Sory Kabas vej, i stedet for at give debut til 17-årige Tobias Damtoft fra Vejrumstad, da FC Midtjylland skulle forsøge at afværge en pokalfiasko mod Fremad Amager. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix

Amager: 17-årige Tobias Damtoft fra Vejrumstad, der oprindeligt spillede for Linde Boldklub før han rykkede sydpå, var med på bænken da superligaens tophold FC Midtjylland torsdag aften var en tur i hovedstadsområdet i pokalturneringen.

Desværre for den unge offensivspiller, blev det ikke til debut for ulvene. En 1-0 føring til hjemmeholdet Fremad Amager og et rødt kort i begyndelsen af anden halvleg til FCMs Jens-Lys Cajuste betød, at der ikke blev plads til at give spilletid til talenterne. I stedet var det profilerne Sory Kaba og Frank Onyeka, samt Nicolas Madsen, der blev sendt i ilden.

De kunne dog ikke vende ulykken, og derfor endte det med et pokalnederlag til holdet, der ellers endnu ikke har prøvet at tabe i superligaen. Kampens enlige mål blev scoret af hjemmeholdets 21-årige angriber Samson Iyede, der selv har en fortid på FCMs akademi.

Dermed bliver det ikke til noget titelforsvar for FC Midtjyllands regerende pokalmestre, der nu kun har superligaen at koncentrere sig om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De svedte for at bekæmpe kræft

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce