Annonce
Struer

Limone søger ny forpagter igen: - Det fylder meget, når man ikke er helt fit for fight

Der var hårde ord til at starte med, da Helle Johansen og Johnny Lorentsen fra Restaurant Limone deltog i "Med kniven for Struben" på TV3 tidligere i år. Men det endte med stor ros. Nu ønsker parret ikke længere at forpagte Restaurant Limone. Arkivfoto: Morten Stricker
Helle Johansen og Johnny Lorentsen opgiver at drive Restaurant Limone blot et halvt år efter, at de deltog i TV3-program

Struer: Det er kun halvandet år siden, at Helle Johansen og Johnny Lorentsen, der også driver Den Glade Pingvin, overtog forpagtningen af Restaurant Limone inde i Apollon-biografen. Men i et opslag på biografens Facebookside kan man se, at stedet nu søger en ny forpagter.

- Men vi bliver, indtil der kommer en ny forpagter. Restauranten kommer ikke til at lukke på den måde, forsikrer Helle Johansen.

Det skortede ellers ikke på ambitioner, da parret for halvandet år siden overtog forpagtningen. Senest var de i maj med i et afsnit af "Med kniven for Struben" på TV3, hvor mesterkokken Thomas Castberg gav dem gode tips til madlavningen og uddelegering af arbejdet.

- Og det gik også rigtig godt. Det er den bedste oplevelse, jeg har haft, det var virkelig fedt, siger Helle Johansen, der understreger, at Restaurant Limone er en god forretning i sig selv.

Grunden til, at parret stopper, ligger et andet sted.

Annonce

Gigt og stress

- Corona har naturligvis ikke været særlig rar at slås med, konstaterer Helle Johansen.

Faktisk har parret næsten kun været ramt af modgang siden maj.

Kun få uger efter, at Thomas Castberg havde været forbi, måtte de lukke restauranten ned sammen med resten af branchen i marts måned på grund af Covid-19, og det var hårdt at skulle lukke to restaurationer ned og åbne dem igen flere måneder senere.

Det var svært at drive forretningen i Limone i gang igen efter genåbningen, fordi der ikke spillede så mange film i biografen - også på grund af Covid-19, mener Helle Johansen.

Og så måtte Den Glade Pingvin lukke pludseligt ned i otte uger på grund af vandskade.

- Og da vi åbnede op igen, gik der kun to uger, så måtte vi lukke ned igen, og her står vi så nu, siger Helle Johansen.


Oveni det skal man kæmpe med corona og manglende gæster, og så er der ikke rigtig nogen parametre, der trækker en op til at ville give den en ekstra skalle.

Helle Johansen, Restaurant Limone


I "Med kniven for Struben" fortalte parret også om Helle Johansens helbredsmæssige udfordringer, der blandt andet tæller en tidligere sygemelding med stress, som hun stadig lider af.

- Derudover har jeg gigt og dårlig ryg på grund af det, og så er det ikke super rart at gå og arbejde så mange timer. Og oveni det skal man kæmpe med corona og manglende gæster, og så er der ikke rigtig nogen parametre, der trækker en op til at ville give den en ekstra skalle. Det er lidt som om, man træder vande, siger Helle Johansen.

Hun fortæller, at de ikke havde nogen problemer med at få gæster ind på Den Glade Pingvin, da stedet åbnede igen efter den store nedlukning tilbage i marts. Og den restauration vil de beholde.

- Det er mere det med at have to steder, hvor man arbejder begge steder, hvis man har et lidt skrantende helbred som mig. Så er det ikke nemt at finde en afløser til hvert sted, hvis man ikke selv kan. Det er hovedårsagen: Det fylder meget, når man ikke er helt fit for fight, forklarer Helle Johansen.

Annonce

Flere henvendelser

Apollon efterlyste i slutningen af november en ny forpagter, og modsat tidligere gange sørgede biografdirektør Jørn Lundme for at brede efterlysningen længere ud end blot i Struer.

- Jeg fik en journalist til at hjælpe med teksten til opslaget, og så fik jeg lov at blive medlem af tre forskellige grupper på Facebook, der henvender sig til kokke- og restauratørbranchen, så det blev bredt meget længere ud, end vi har gjort før, siger han.

Og det har givet pote. Der er ikke blevet underskrevet nogen kontrakt endnu, men Jørn Lundme har fået flere henvendelser fra interesserede, heriblandt nogen, som han regner med at kunne skrive kontrakt med i løbet af januar.

- Det er nogen, der allerede driver to andre restauranter, så de har nok at gøre med nedlukning lige nu, så al snak er sat på hold lige nu, siger Jørn Lundme, der ikke vil fortælle, om der er tale om lokale restauratører.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer

42 gode grunde til at passe på

Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Holstebro

55-årig gemte stikvåben i bilen

Annonce