Ulfborg/Vemb

Lille, privat museum tager hul på ny sæson med udvidelse

Sussi og Carsten Andernsen har her taget plads i den gamle, røde B&O-bil. Parret er klar til at indvie museets nye udstillingsareal på 300 kvadratmeter. Udvidelsen vil byde på endnu flere VW-klassikere, som “Young Timerne” og altså også B&Os gamle fabriks-brandbil. I den nye afdeling vil der også blive plads til flere nostalgiske udstillinger, som bringer minderne frem. Pressebillede
VW & Retro Museum, der holder til i Ulfborgs industrikvarter, indvier sin nye afdeling lørdag den 13. april.

Ulfborg: - Sidste år hentede vi B&Os beredskabsbil hjem til museet, og nu skal vi jo lige have lavet plads til vore nye barn.

Det fortæller 56-årige Sussi Andersen, der sammen med sin mand, 52-årige Carsten Andersen, har taget hul på den fjerde sæson med parrets eget, lille, private museum.

VW & Retro Museum hedder samlingen, der hylder VW-bilerne og alt det, der er gammelt og retro.

Mere om museet

VW & Retro Museum ligger på adressen Industriarealet 10-12 i Ulfborg.

Fra den 1. marts til den 30. september holder museet åbent hver søndag fra klokken ti til 16.

Fra den 1. oktober til den 28. februar holder museet åbent alle søndage i ulige uger.

Det koster 50 kroner for voksne og 25 kroner for børn at komme ind.

Du kan læse mere på www.vwretromuseum.dk

Borgmester-besøg

Den gamle, røde "brandbil" flytter sammen med andre erhvervsbiler med flere år på bagen ind i den 300 kvadratmeter store udvidelse, som ægteparret og museet holder indvielsesfest for lørdag den 13. april.

- Holstebros borgmester, H.C. Østerby, har lovet at komme og klippe snoren, siger Sussi Andersen og fortæller, at den nye afdeling blandt andet skal huse de lidt yngre biler.

B&Os beredskabsbil har retro-museet lånt af Struer Museum - foreløbig i ti år.

- Det er den længste periode, museet må låne noget ud ad gangen, men jeg tror nødigt, de vil have bilen tilbage, konstaterer Sussi, der har budt på en kop kaffe i museets lille café.

Og her er der ikke noget med at servere kaffen i plastkrus. Næe, den varme, sorte drik hældes op i smukke, gamle mormorkopper med blomster og guldkant.

- Det går vi meget op i, siger Sussi, der har hældt kaffen op i en gammel termokande, der også er pyntet med blomsterranker.

Høflig selvbetjening

I caféen er der på åbningsdagene selvbetjening. Kunderne lægger også bare selv betalingen, og det fungerer ifølge Sussi fint.

- Vi vil hellere snakke med folk, end vi vil servere for dem, forklarer hun.

Meget imod principperne i Ulfborgs lille museum har ægteparret dog været nødt til at investere i en moderne kaffemaskine, der kan brygge mange kopper kaffe på kort tid.

Sidste år havde VW & Retromuseet ifølge Sussi Andersen nemlig besøg af omkring 4000 gæster.

- I år forventer vi, at besøgstallet eksploderer, fordi folk har fundet ud af, at vi er her, siger Sussi og fortæller, at mange foreninger besøger museet. Og det sker ofte, at generalforsamlingen holdes i den lille café med Madam Blå og gamle reklameskilte på væggene, efter at medlemmerne har set det lille, nostalgiske museum.

Museet fordeler sig på tre haller med i alt 1700 kvadratmeter med alt fra biler, en gammel købmandsbutik, ting og sagen fra en campingferien i gamle dage til en samling af fotografiapparater.

Mere om indvielsen

Programmet for indvielsen lørdag den 13. april ser sådan ud:

Klokken 10: Museet åbner, og de første 60 besøgende får gratis rundstykke og kaffe.

Klokken 11: Holstebros borgmester, H. C. Østerby, klipper snoren til udvidelsen i udstillingshal 3.

Klokken 12 til 15: Grillen tændes, og gæsterne har mulighed for at købe pølser med brød samt drikkevarer.

Der vil også være mulighed for at købe kager: Kirsten fra “Den store bagedyst” sætter en kagebod op.

Klokken 10 til 15: Flere VW-entusiaster vil være parkeret ved museet.

Der arrangeres også en bogstavjagt for børnene på museet.

Inviterede posten ud

Det hele begyndte i 2003 med en VW-bobbel - en lyseblå Cabriolet 1303, og lidt senere med en camperbus - naturlig også af mærket VW.

_ Dengang syntes jeg, at nu havde vi alle de biler, vi kunne drømme om, men her er vi så 20 biler senere, siger Sussi med et smil.

- Jeg tror nok, at det er 20 biler, vi har, men jeg er ikke sikker, tilføjer hun.

Carsten er født og vokset op på Esso-stationen i Ulfborg, hvor han sammen med sine søskende hjalp til på tankstationen, som deres far drev. Siden blev unge Carsten som knap 20-årig landets yngste Esso-forpagter i Lemvig. Og det var her, han traf Sussi, der gik som postafløser. Det var dog først anden gang, det kvindelige postbud kom ind for at aflevere breve, at Carsten fik magt over genertheden og fik taget sig sammen til at invitere hende med ud at spise. Og det blev altså starten på et ægteskab, der har varet i mere end 30 år.

Sussi har to børn, Stephanie og Joachim, fra et tidligere forhold, og sammen har parret datteren Camilla.

Plastkrus er et fy-ord på det nostalgiske museum. Her serveres kaffen i mormor-kopper med blomster og guldkant. Foto: Ninna Pirchert

- Vi brænder for det

Carsten kører lastbil, og Sussi arbejde på B&O - hun er dog blevet fritstillet fra jobbet fra den 1. maj.

Familien boede i Bremdal, men i 2006 besluttede parret sig for at flytte tilbage til udgangspunktet i Ulfborg, hvor de fandt huset med værksted og forretningen lige ved siden af.

- Vi søgte efter en garage med et hus. Huset var ikke så vigtigt som garagen, og vi er nogle knoklere, der ikke har noget imod at bestille noget, siger Sussi om stedet i Industrikvarteret, som hun kalder for "deres lille mekka".

Deres private hus ligger lige ved siden af hallerne, hvoraf en af dem er nybygget.

Med masser af plads blev der mulighed for at drive det lille museum, som Carsten og Sussi åbnede i april 2015

- Vi brænder begge for det, og vores motto er, at hver dag er en folkevognsdag, fortalte Carsten, da Holstebro Onsdag sidste år besøgte VW & Retro Museum på Industriarealet i Ulfborg.

Den gamle folkevogn, der er en af de mange udstillede biler på Ulfborg-museet, er her pakket og klar til vinterferie med kuffert og ski på tagbagagebæreren. Foto: Ninna Pirchert
0/0
Annonce
Holstebro For abonnenter

Fåreavler blandt ulve: Myndighederne svigter os

Ulfborg/Vemb

Satser på de firbenede: Vil lave festival for hunde

Ulfborg/Vemb

To store virksomheder flytter sammen: - Jeg har intet problem med at dele

Annonce