Annonce
Holstebro

Lille hus er centrum i stor strid

Huset ligger ensomt på østsiden af Struervej, og nu er Hennings køreskole kommet i klemme i forhold til kommunens planer for Slagteriet, mener ejerne. Foto: Johan Gadegaard

Køreskole protesterer mod, at kommune vil flytte tilkørsel til husets bagside. Og mener, den har vundet hævd på areal, som kommunen har solgt til byggegrund.

Annonce

HOLSTEBRO: Det er bestemt ikke "det lille hus på prærien", hvor Hennings Køreskole har hjemsted på Struervej. Men lidt påfaldende er det lyseblå hus, som ligger helt alene omgivet af et større tomt område på det sted, hvor Danish Crown slagteriet tidligere lå.

Nu er huset blevet centrum for en strid mellem køreskolen og Holstebro Kommune. Kommunen vil sælge "Slagteriet" til byggegrunde, og ifølge en lokalplan for et nyt boligområde vil kommunen flytte køreskolens indkørsel - og inddrage et areal, som køreskolen i dag bruger til parkering.

Det mener køreskolens ejere vil være ødelæggende for virksomheden, og nu har den pudset et advokatfirma på sagen, og advokaten har sendt en indsigelse mod kommunens planer.

I dag er der syd for huset på Struervej 22 en privat fællesvej, og herfra er der både indgang til køreskolen med dens egne to parkeringspladser. Kommunen vil flytte vejen til nordsiden af køreskolen, hvor der også bliver nye offentlige p-pladser.

Omlægningen vil både forringe ejendommens værdi og muligheden for at drive Hennings Køreskole, skriver advokaten.

Der har været køreskole på adressen siden 1977, og de nuværende ejere, Jesper Olesen og Michael Borum, overtog køreskolen i 2002.

- Det er ikke vores vurdering, at køreskolen har en ret til området.

Jesper Dürr, chefjurist i Holstebro Kommune.
Annonce

Hvem har ret til område?

I dag benytter køreskolen oveni et areal til parkering syd for den private fællesvej, et areal som tidligere tilhørte Danish Crown og nu tilhører Holstebro Kommune.

Sådan set har kommunen allerede solgt det omstridte parkeringsområde til byggeri af kommende byhuse, mens det meste af tilkørselsvejen skal blive til en gangsti i den nye bydel.

Ifølge advokaten har køreskolen dog vundet hævd på brug at de små 500 kvadratmeter, fordi det har været benyttet af køreskolen i over 40 år.

Køreskolens advokat peger desuden på, at det kan give en flaskehals på Struervej, hvis køreskolen ikke længere kan køre ind på arealet, når køreskolens biler kommer hjem og standser for at skifte til en ny elev, der skal ud at køre.

Dagbladet har talt med Jesper Olesen, der er medejer af køreskolen, men han ønsker ikke at udtale sig om sagen - og henviser til, at der er aftalt et møde med Hostebro Kommune om sagen i morgen torsdag.

Annonce

Kommune er helt uenig

Det er et kommunalt areal på 484 kvadratmeter, som køreskolen mener, den har en hævdvundet ret til at benytte.

Det er Jesper Dürr, der er chefjurist hos Holstebro Kommune, dog ikke enig i.

- Det er ikke vores vurdering, at køreskolen har en ret til området, siger Jesper Dürr.

Han bekræfter, at der er aftalt et møde.

- Vi er altid parat til en dialog med henblik på at få en fælles forståelse i en sådan sag, siger Jesper Dürr.

Umiddelbart kunne ejendommen ligne noget, som kommunen var interesseret i at købe eller ekspropriere af hensyn til byggeplanerne på "Slagteriet".

- Vi har ingen mulighed for at ekspropriere, fordi den nuværende benyttelse til bolig og erhverv ligger inden for lokalplanens rammer, siger Jesper Dürr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Holstebro

70 kontroller i weekenden: Politiet fandt intet galt

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce