Annonce
Holstebro

'Lille Dallas' bliver til dansktop-spillested: Ragnvald og Kandis er booket

53-årige Birgith Holm har åbnet nyt spillested på ejendommen "Lille Dallas" i Hodsager. Her vil der blive arrangeret dansktop koncerter den sidste søndag i hver måned. Foto: Jan Briks

Birgith Holm, der drev Tante Anna i 13 år, har åbnet spillested med dansktop-musik.

Hodsager: Det var egentligt meningen, at de skulle have et par "fri-år", når de kom hjem fra udlandseventyret. Birgith Holm og hendes mand, der har boet og arbejdet 12 år i Tyrkiet, havde endda købt en autocamper, som de kunne køre rundt i Danmark med.

Men det blev hurtigt for kedeligt - der skulle ske noget. Så i stedet købte parret for to år siden en landejendom ved Hodsager - og her så 53-årige Birgith Holm nye muligheder i lystejendommens tilhørende lade.

- Det var en gammel maskinhal med huller i taget, og så sagde jeg til Per, at det kunne være spændende at lave det om til et musiksted, siger Birgith Holm.

Hun har før udlandseventyret været indehaver af café Tante Anna i Holstebro igennem 13 år - en erfaring, som hun trækker med ind i det nye spillested, der har fået navnet "Lille Dallas".

- Da vi flyttede herud spurgte en lokal kvinde mig en dag, om jeg ikke var hende den nye oppe fra Lille Dallas. Jeg anede ikke, hvad hun snakkede om. Men det er, fordi stedet på grund af blandt andet et hestestakit langs vejen og måden det er bygget på, har været nævnt i en lokal revy engang, hvor der blev gjort lidt sjov ud af, at nu var "Dallas" da kommet til byen. Så det er ikke engang et navn, vi har fundet på, siger hun.

Selvom Hodsager ikke ligger dér, hvor der færdes flest, så er placeringen ideel, mener indehaveren:

- Vi ligger ikke i udkanten - vi ligger centralt. For der er lige langt til Holstebro og Herning, og her er man tæt på naturen, siger hun.

Annonce

Dansktop musik på søndage

På det nye spillested skal der fremover afvikles intimkoncerter med en række dansktop-kunstnere den sidste søndag i måneden.

- Det var en idé, jeg fik, fordi jeg selv har en mor, der er 83 år. Og jeg fandt ud af, at der næsten ingen steder var at tage hen søndag eftermiddag - der er alt jo lukket. Og hun kan ikke holde til at komme ud om aftenen, så derfor har jeg lavet de her koncerter om eftermiddagen, siger hun.

I lokalerne på Lille Dallas er der plads til 120 gæster, men kun 80 til 100 gæster bliver lukket ind, så lokalerne ikke bliver overfyldt - og oplevelsen dermed bliver bedre.

Og hvorfor så lige dansktop?

- Fordi det er glad musik, som favner bredt, og en genre, som sidste år havde 50-års jubilæum, siger Birgith Holm, der selv er fan af genren.

Hun kommer privat sammen med Johnny Hansen fra Kandis, der har hjulpet til med at få booket kunstnerne. Indtil videre tæller listen af arrangementer blandt andre: Susanne Lana, Bjørn Hansen, Kandis-Johnny og Richard Ragnvald.

Udover søndags-koncerter, vil der også være intimkoncert eller foredrag en til to gange om måneden med blandt andre Ester Brohus Band og Tørfisk.

Festsal og soverum

Den gamle maskinhal er hen over det sidste års tid blevet totalrenoveret med isolering, nyt tag, nyt gulv og opsætning af højtaleranlæg og scene.

Oprindeligt skulle det bare have været et koncertsted, men undervejs i renoveringen begyndte det at strømme ind med henvendelser fra folk, der ville leje lokalerne til fester også.

- Så indtil videre er der rigtig mange bookinger til bryllupper, konfirmationer og sølvbryllupper. Vi har haft overraskende travlt siden vi startede 1. januar, siger Birgith Holm.

Ud over festsalen er der også fire soverum, hvor det er muligt at have bed & breakfast-gæster boende.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce