Annonce
Sport

Ligaholdet hænger i en tynd tråd

Det er langt fra sikkert, at der bliver kørt speedway på eliteniveau i 2019 på Holstebro Speedway Stadion. Foto: Morten Stricker

Det ser sort ud for Holstebro Speedway Elite. Hele eliteafdelingen har trukket sig, og hvis ikke der kommer nye folk til, så bliver der ikke kørt speedway på liganiveau i 2019.

Skave: Det så ellers positivt ud, da eliteafdelingen på et møde for et par uger siden fremlagde 2019-sæsonen, hvor alt var klappet og klart.

Få dage senere kaldte eliteafdelingen, som bestod af direktør Erik Bøndergaard, holdleder Claus Ørts og bestyrelsesmedlem Peder Bøndergaard, til endnu et møde. Her annoncerede de, at de trak sig fra holdet.

- Vi er aldrig rigtig kommet frem til hvorfor, de trak sig. Vi må være gået skævt af hinanden på en eller anden måde. Hvis jeg kunne svare dig på, hvad der var gået galt, så ville jeg rette fejlen, siger formand for Holstebro Speedway, Henrik Jensen.

Timingen kunne ikke være dårligere for Holstebro Speedway, som nu har 14 dage til at finde en række frivillige. Hvis ikke det sker, er konsekvensen klar.

- Så kommer vi ikke til at stille et ligahold i 2019-sæsonen. Vi er i den grad i 11. time, konstaterer Henrik Jensen.

For selvom der har været henvendelser fra et par stykker, så er der ikke nogen aftagere på plads endnu. Nogle af henvendelserne har været lidt for useriøse, mens andre ikke har haft overblik over hvor meget tid sådan en post egentlig kræver.

- Vi håber lidt på, at vi kan få nogle erhvervsfolk ind. Det er ikke fordi, at vores lange liste af poster skal udfyldes helt, før vi kører. Vi vil dog gerne have en tilpas mængde, så der er flere til at tage slæbet, siger Henrik Jensen.

Det store spørgsmål er, om der overhovedet er et speedway-hold, hvis det skulle lykkedes at finde nogle bestyrelsesmedlemmer til eliteafdelingen. På den front er Henrik Jensen dog fortrøstningsfuld.

- Vi har sagt til vores kørere, at de gerne må lede efter andre udfordringer. Vi kan jo ikke stå juleaften og fortælle kørerne, at vi ikke stiller op næste år. Men jeg er sikker på, at vi kan stille et hold til næste sæson, hvis det når dertil. Det bliver måske ikke så slagkraftigt som tidligere, siger Henrik Jensen.

Annonce

Vi er aldrig rigtig kommet frem til hvorfor, de trak sig. Vi må være gået skævt af hinanden på en eller anden måde.

Henrik Jensen, formand for Holstebro Speedway

Gensidig forståelse

Den afgående direktør, Erik Bøndergaard, er en mand af få ord, når det kommer til årsagen bag eliteafdelingholdets stop.

- Der var en gensidig forståelse af, at vi ikke skulle fortsætte. Vi har overdraget vores arbejde til klubben, og de er ved at finde nogen andre, siger Erik Bøndergaard.

Det er ekstremt tidskrævende at være frivillig direktør i Holstebro Speedway Elite. Erik Bøndergaard fortæller, at han brugte omkring 30 arbejdsdage om året i klubben. Han lægger ikke skjul på, at det har været krævende.

- Der kræves mange folk, for at få det til at køre rundt og lette presset. De folk har været svære at finde, siger Erik Bøndergaard, som gerne vil være behjælpelig med at få en ny bestyrelse i gang.

Ønskesedlen over de nye kræfter tæller både en direktør, en køreransvarlig, en sponsoragent, en arrangementansvarlig, en kasserer og en "blæksprutte" med et godt overblik. 2019-sæsonen starter til april, og de næste 14 dage vil altså vise, om det bliver med Holstebro blandt deltagerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Holstebro

Unge bakker op om Bronxparty

Annonce