Annonce
Sport

Ligaholdet hænger i en tynd tråd

Det er langt fra sikkert, at der bliver kørt speedway på eliteniveau i 2019 på Holstebro Speedway Stadion. Foto: Morten Stricker

Det ser sort ud for Holstebro Speedway Elite. Hele eliteafdelingen har trukket sig, og hvis ikke der kommer nye folk til, så bliver der ikke kørt speedway på liganiveau i 2019.

Skave: Det så ellers positivt ud, da eliteafdelingen på et møde for et par uger siden fremlagde 2019-sæsonen, hvor alt var klappet og klart.

Få dage senere kaldte eliteafdelingen, som bestod af direktør Erik Bøndergaard, holdleder Claus Ørts og bestyrelsesmedlem Peder Bøndergaard, til endnu et møde. Her annoncerede de, at de trak sig fra holdet.

- Vi er aldrig rigtig kommet frem til hvorfor, de trak sig. Vi må være gået skævt af hinanden på en eller anden måde. Hvis jeg kunne svare dig på, hvad der var gået galt, så ville jeg rette fejlen, siger formand for Holstebro Speedway, Henrik Jensen.

Timingen kunne ikke være dårligere for Holstebro Speedway, som nu har 14 dage til at finde en række frivillige. Hvis ikke det sker, er konsekvensen klar.

- Så kommer vi ikke til at stille et ligahold i 2019-sæsonen. Vi er i den grad i 11. time, konstaterer Henrik Jensen.

For selvom der har været henvendelser fra et par stykker, så er der ikke nogen aftagere på plads endnu. Nogle af henvendelserne har været lidt for useriøse, mens andre ikke har haft overblik over hvor meget tid sådan en post egentlig kræver.

- Vi håber lidt på, at vi kan få nogle erhvervsfolk ind. Det er ikke fordi, at vores lange liste af poster skal udfyldes helt, før vi kører. Vi vil dog gerne have en tilpas mængde, så der er flere til at tage slæbet, siger Henrik Jensen.

Det store spørgsmål er, om der overhovedet er et speedway-hold, hvis det skulle lykkedes at finde nogle bestyrelsesmedlemmer til eliteafdelingen. På den front er Henrik Jensen dog fortrøstningsfuld.

- Vi har sagt til vores kørere, at de gerne må lede efter andre udfordringer. Vi kan jo ikke stå juleaften og fortælle kørerne, at vi ikke stiller op næste år. Men jeg er sikker på, at vi kan stille et hold til næste sæson, hvis det når dertil. Det bliver måske ikke så slagkraftigt som tidligere, siger Henrik Jensen.

Vi er aldrig rigtig kommet frem til hvorfor, de trak sig. Vi må være gået skævt af hinanden på en eller anden måde.

Henrik Jensen, formand for Holstebro Speedway

Gensidig forståelse

Den afgående direktør, Erik Bøndergaard, er en mand af få ord, når det kommer til årsagen bag eliteafdelingholdets stop.

- Der var en gensidig forståelse af, at vi ikke skulle fortsætte. Vi har overdraget vores arbejde til klubben, og de er ved at finde nogen andre, siger Erik Bøndergaard.

Det er ekstremt tidskrævende at være frivillig direktør i Holstebro Speedway Elite. Erik Bøndergaard fortæller, at han brugte omkring 30 arbejdsdage om året i klubben. Han lægger ikke skjul på, at det har været krævende.

- Der kræves mange folk, for at få det til at køre rundt og lette presset. De folk har været svære at finde, siger Erik Bøndergaard, som gerne vil være behjælpelig med at få en ny bestyrelse i gang.

Ønskesedlen over de nye kræfter tæller både en direktør, en køreransvarlig, en sponsoragent, en arrangementansvarlig, en kasserer og en "blæksprutte" med et godt overblik. 2019-sæsonen starter til april, og de næste 14 dage vil altså vise, om det bliver med Holstebro blandt deltagerne.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Ulv eller hybrid? Ulv og hund har fælles gener

Debat: I forbindelse med ankesagen mod Mourits Troldtoft som er dømt i byretten for at skyde en fredet ulv i 2018, fremsætter forsvaret påstand om at det ikke var en ulv der blev skudt, men en ulvehybrid. Mange ulvemodstandere påstår, at de danske ulve ikke er ”rene” ulve, men hybrider, altså en blanding mellem ulv og hund. Formålet med denne påstand er formodentligt, håbet om at få fjernet de danske ulve. Afkommet fra en parring mellem en ulv og en hund vil være en hybrid med statistisk 50% hundegener og 50% ulvegener i genomet (Den samlede genetiske information i kromosomerne). Disse individer kaldes F1 hybrider. Hvis en F1 hybrid får afkom med en ulv, vil afkommet statistisk indeholde 75% ulvegener og 25% hundegener i genomet. Disse kaldes F2 hybrider. Der findes ikke nogen fast definition for, hvor stor en del af genomet i en blanding af hund og ulv skal bestå af hundegener, før der er tale om en hybrid. Når det understreges, at det er ”statistisk”, skyldes det, at de to dyr for det første er så nært beslægtede, at de deler størstedelen af genomet og det derfor er en meget lille del af genomet, der er specifikt for hhv ulv og hund. For det andet, at begge dyr med jævne mellemrum gennem deres fælles historie har byttet gener og for det tredje, at hvert æg og sædcelle bærer en unik kombination af halvdelen af moders - respektive faders – gener og at der i den proces opstår en vis ujævnhed i fordelingen af de typespecifike DNA-sekvenser. Desuden er tæmning af ulv til tamhund sket i flere, uafhængige civilisationer gennem 15.000 – 35.000 år og gennem udvælgelse (senere raceavl) er det forskellige egenskaber ved ulven/hunden, der har været foretrukket.

Kultur

Ung bykirke holder jubilæumsfest

Annonce