Annonce
Debat

Lidt om SF's indflydelse på budgettet

Karsten Filsø (SF). Foto: Ole Mortensen
Annonce

Læserbrev: Dagbladets læsere har forgæves kikket efter SFs synspunkter om budgettet ved Dagbladets to dækninger af emnet. Derfor dette læserindlæg for dem, der har interesse i det. Ved byrådets 1. behandling af budgettet sagde jeg, at tre områder har et særligt fokus og værdi for SF.

For det første ønsker vi ingen tilbageslag i arbejdet frem mod minimumsnormeringer. Det betyder i praksis, at den ene procents besparelse på daginstitutionerne i 2021 ikke udmøntes. Det er ikke rimeligt, at der kommer penge fra Folketinget til styrkelse af normeringerne, samtidig med at vores kommune fyrer personale på grund af besparelser. Derfor vil dette ikke ske. Udvalget er i aftalen pålagt at finde pengene inden for eget budget, så det ikke sker. Jeg havde gerne set penge fra den fælles kasse til at dække behovet, men erkender at pengene er ret små, og det var derfor hvad der kunne opnås enighed om.

For det andet har det værdi for SF at styrke ældreområdet. Der er et pres på budgetterne på grund af et stigende antal ældre borgerne. Vi havde gerne set penge målrettet demensindsatsen med både flere penge til personale samt øget uddannelse af involveret personale. Men aftalen blev et bruttobeløb til området. Dertil kommer, at der er et beløb til underskudsgaranti, da alle ved der er pres på området.

For det tredje ønsker SF penge afsat til den grønne omstilling. Vi har eksempelvis sammen med Vestforsyning et ansvar for at facilitere opstillingen af ladestandere til elbiler. Vi skal ikke opstille ladestandere eller drive dem, men vi skal klargøre, så det kan lade sig gøre. Derfor er der afsat to x fem millioner kroner i 2023 og 2024. Der bliver formentlig brug for et større beløb og også gerne før, men dette kunne der opnås enighed om inden for de muligheder, vi nu har.

SF er imødekommet på alle tre områder. Enten fordi andre partier også havde samme ønsker eller fordi man accepterede, at det havde værdi for SF.


Vi får lavet et ok budget i enighed med en styrkelse af den slunkne kommunekasse, vi får afsat midler til det specialiserede område for både børn og voksne og vi har også aftalt at videreføre fokus på medarbejdertrivsel og nedbringelse af sygefravær.

Karsten Filsø, byrådsmedlem (SF)


På anlægssiden er der opnået enighed om at undersøge en cykelstiløsning gennem Staby i forbindelse med den kommende kloakseparering. Her er byen alligevel gravet op, så det vil være oplagt at forbinde de to cykelstier øst og vest for byen med de 500 meter, der mangler. Der er ikke afsat noget konkret beløb, da det ikke kendes endnu, men mon ikke det kommer. Laves denne strækning, er der en ubrudt cykelsti fra Ulfborg til Thorsminde. Tak for lydhørhed på dette punkt.

Dette var nogle nedslag med særlig SF fokus i næste års budget. Vores byråd kan ikke - sammenlignet med en del andre kommuner - lave store og spændende initiativer på drift og anlæg. Dertil var udligningsreformen for ringe for Holstebro Kommune. Men vi får lavet et ok budget i enighed med en styrkelse af den slunkne kommunekasse, vi får afsat midler til det specialiserede område for både børn og voksne og vi har også aftalt at videreføre fokus på medarbejdertrivsel og nedbringelse af sygefravær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Hvad mener du om sexisme-debatten?

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce