Annonce
Kultur

Lidenlund og Haze søger om 3,1 millioner kroner i corona-kompensation

Både Lidenlund Søfestival og Haze Over Haarum har søgt om kompensation for de aflyste festivaler sidste år. Arkivfoto: Morten Stricker
Arrangører håber at få kompensation for udgifter til sidste års aflyste festivaler. Arbejder videre med planer for årets musikarrangementer

Lemvig/Harboøre: Der kan være millioner af kroner på vej til to lokale musikfestivaler, Haze Over Haarum i Harboøre og Lidenlund Søfestival.

Festivalerne har søgt om knapt 3,1 millioner kroner i kompensation for de aflyste arrangementer i sommeren 2020. Det fremgår af en aktindsigt, som Ekstra Bladet har fået hos Erhvervsstyrelsen.

Den største kompensation har Haze Over Haarum søgt om. De har opgjort deres kompensation til at være på 2.772.697 kroner for den aflyste festival, der skulle have været afviklet i juni 2020.

- Det er ikke et beløb, der overrasker mig, for vi har vidst hvilke faste omkostninger, vi har haft. Vi har forhandlet med både vores leverandører og kunstnere, og det har været et langt sejt træk, men jeg synes, vi er landet på et fornuftigt niveau, siger Hanne Noermark, der er formand for Haze Over Haarum.

Hun ved dog endnu ikke, hvornår festivalen får svar på deres ansøgning hos Erhvervsstyrelsen.

Annonce

Ender med underskud

Hanne Noermark håber dog, at festivalen får det fulde beløb i kompensation. Får man det, vil det efter alt at dømme give et fornuftigt regnskab.

- Vi kommer ikke til at undgå et mindre underskud, for der er nogle løbende driftsomkostninger. Men jeg håber det bedste for os, siger hun.

Hos Lidenlund Søfestival har man søgt om 308.456 kroner i kompensation for den endags-festival, der skulle have afviklet i midten af august sidste år.


Vi vil gerne se en langsigtet plan om genåbning af landet fra regeringens side, før vi tager stilling

Christian Kaalund, talsmand Lidenlund Søfestival


- Det er de udgifter, vi har haft på faste kontrakter til musikere, lyd og lys, toiletter og telt. Her har vi fået besked om, at det var muligt at søge kompensationen til de udgifter, så det er ikke penge, der går til os, men de bliver skibet videre til leverandørerne, hvis vores ansøgning går igennem, siger Christian Kaalund, der er talsmand for festivalen.

Annonce

Vil lave festival

Efter sidste års aflysning håber han, at der i år bliver festival ved Lemvig Sø på den tredje lørdag i august, som har været festivalens faste dato gennem mange år.

Men hvor meget festival der kommer til at være ved Christian Kaalund endnu ikke.

- Vi vil gerne se en langsigtet plan om genåbning af landet fra regeringens side, før vi tager stilling. Under alle omstændigheder vil vi gerne lave festival, men hvis der er et forsamlingsforbud på eksempelvis over 500, så må vi rette os ind efter det, siger han.

Derfor vil festivalledelsen først melde noget ud omkring årets festival, når de kender betingelserne for, hvor mange der kan lukkes ind.

- Vi har ikke turdet skrive under på nogle aftaler med musik eller andre leverandører endnu, så vi kommer ikke til at lægge noget ud om årets festival, før vi ved noget nærmere. Og til den tid må vi så se, hvad vi kan få fat i, siger Christian Kaalund.

Også Haze Over Haarum forventer at kunne byde på musik i en eller anden form i den anden weekend af juni, som er deres faste festivaldato. Hanne Noermark har tidligere sagt, at der bliver arbejdet med både en Plan A og Plan B for årets arrangement.

Annonce

Penge er udbetalt

De første penge fra kompensationsordningerne er dog allerede blev udbetalt. Lemvigegnens Landboforening har fået udbetalt lidt over 37.000 kroner, mens Lemvig-Thyborøn Håndbold har fået 19.500 kroner i kompensation.

Der er dog langt op til topscorerne af kompensationsansøgningerne. Ikke overraskende er det to af landets største festivaler, Smukfest i Skanderborg samt Roskilde Festival, der har søgt om de største kompensationer. Smukfest har søgt om 65,9 millioner kroner, mens fonden bag Roskilde Festival har søgt om 63,4 millioner kroner i kompensation for de aflyste festivaler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce