Annonce
Struer

Licitation ramte helt ved siden af skiven - skoleombygning koster nu det dobbelte

På Hjerm Skole holdt licitationen sig inden for det budgetterede til skoleombygningen. Noget anderledes så det ud på Thyholm. Arkivfoto: Morten Stricker
Kommunens regnemaskine ramte plet tre gange i streg, men i fjerde og sidste forsøg gik det så også helt galt.

Thyholm: "Licitationen har overskredet budgettet betydeligt."

Sådan lyder den meget klare melding til politikerne i Struer Kommunes børne- og uddannelsesudvalg i en status vedrørende Thyholm Skole.

Skolen i Hvidbjerg er blot en af i alt fire oplandsskoler, der er blevet/er i gang med at blive/skal bygges om og kvadratmeter-reduceres, som det så mundret hedder.

Annonce

I Bremdal er optimeringen af bygningsmassen tilendebragt. Skolen er med andre ord færdigombygget og i fuld drift igen, fremgår det af referatet fra politikernes seneste møde.

Budgettet for den øvelse lød på 0,6 millioner kroner, og budgettet holdt i Bremdal.

I Hjerm er ombygningen af skolen cirka halvt færdig. Her holdt licitationen budgettet på 5,6 millioner kroner, og der har indtil videre ikke været noget, som rykker på det.

Også på Langhøjskolen holdt licitationen sig inden for de budgetterede tre millioner kroner.

Vi er dermed tilbage ved Thyholm Skole, hvor licitationen i modsætning til de tre andre steder ikke var bare i nærheden af at ramme budgettet.

Sådan løser man det

De laveste tilbud ved licitationen på Thyholm Skole gav et samlet resultat på 5.872.000 kroner. I budgettet var der afsat 2.900.000 kroner.

Der var altså tale om en overskridelse på 2.972.000 kroner - eller forklaret lidt anderledes lige lidt mere end det dobbelte af, hvad Struer Kommunes forvaltning havde regnet med.


Den her kæmpe overskridelse er da bemærkelsesværdig, når de andre rammer så godt inden for skiven.

Marianne Bredal (V), medlem af børne- og uddannelsesudvalget


En af forklaringerne på den massive overskridelse er i statussen til politikerne, at priserne simpelthen er steget, siden projektet blev beregnet.

- Den her kæmpe overskridelse er da bemærkelsesværdig, når de andre rammer så godt inden for skiven, siger medlem af børne- og uddannelsesudvalget for Venstre, Marianne Bredal:

- Men der er rigtig meget tryk på håndværkerne, og priserne er steget. Det er der ikke så meget at gøre ved.

Størstedelen af overskridelsen blev løst ved at fremrykke midler, som egentlig var afsat til kvalitet i folkeskolen i de kommende år.

I alt blev 2.885.000 kroner fremrykket efter politikernes ønske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce