Annonce
Læserbrev

LGBT+. Sammen kan vi gøre arbejdspladserne mere rummelige.

Annonce

Debat: ALLE har ret til et godt arbejdsmiljø på arbejdspladserne. ALLE. Det er ren win-win for både arbejdstager og arbejdsgiver med et godt arbejdsmiljø.

Ti procent af den danske befolkning er LGBT+ personer. Altså bøsser, lesbiske, transkønnede med flere. Hvor mange er der så på din arbejdsplads, i din skoleklasse, på din uddannelse?

Vi taler om ti procent af arbejdsstyrken på arbejdspladserne, som har store udfordringer. Som formand for 3F Vest repræsenterer jeg altså ti procent af mine medlemmer, som er LGBT+ personer. Rent faktisk siger 64 procent af disse medlemmer, at de ikke føler, at de kan få hjælp af os eller de tillidsvalgte, hvis de skulle få problemer på arbejdspladsen, der relaterer til deres seksuelle orientering.

Jeg er formand for 3F Vest og jeg er formand for alle mine medlemmer, og ovennævnte tal har fået os til at se på LGBT+ miljøet med nye øjne. Bestyrelsen for 3F Vest har besluttet, at vi skal i gang med at dygtiggøre os på området, så vi professionelt kan arbejde med udfordringerne - til glæde og gavn for os selv, for arbejdspladserne, for kollegaerne, for medlemmet og for samfundet.

Jeg er hetero og gift med Karina. Når vi er i biografen sammen, så fortæller jeg vidt og bredt om det på arbejdspladsen dagen efter.

Men LGBT+ personerne kan ikke på samme måde fortælle om deres hverdag, hvis ikke de er sprunget ud. De går og gemmer på deres privatliv. De skjuler det. 36 procent af LGBT+ personerne er ikke åbne om deres seksuelle orientering, fordi de er bange for reaktionerne fra kollegaerne. De føler sig også ramt af de dårlige vittigheder og hentydninger om homoseksuelle og så videre, som flyver over frokostbordet eller gennem produktionslokalet. Det rammer dem hårdt og gør dem kede af det. Det gør også mig ked af det. Vi SKAL kunne rumme alle på arbejdspladserne.

Skulle vi ikke sammen give håndslag på, at vi har ret til at være den, som vi er? At vi skal have lov til at være den bedste udgave af os selv uanset race, religion, seksualitet og så videre? Lad os få lavet personalepolitikker på arbejdspladserne, der tager højde for mobning og chikane og som også indeholder LGBT+ personer – ikke med særlige hensyn men med selvfølgelige hensyn.

Lad os sammen hjælpe hinanden med at være den bedste udgave af os selv.

Sammen kan vi gøre arbejdspladserne mere rummelige.

Sammen kan vi sikre et godt arbejdsmiljø for alle.

Godt arbejdsmiljø er godt for ALLE.

Formand for 3F Vest, Kenneth Hove. Arkivfoto: Benny Gade
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer

Havne Allé lukkes i weekenden

Annonce