Annonce
Holstebro

Opdateret: Ingen spor efter Covid-19 på lokale minkfarme

Minkene på to nordjyske minkfarme er slået ned efter covid-19 smitte. Til gengæld er der foreløb ikke melding om flere smittede, efter 120 farme i sidste uge blev screenet for sygdommen, og det giver en vis lettelse i branchen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
I sidste uge blev 120 minkfarme landet over screenet efter fund af Covid-19 på to nordjyske farme. Foreløbig er der ingen meldinger om flere smittede.

Nordvestjylland: Tilsyneladende er der ikke fundet covid-19 på nye minkfarme, efter fødevarestyrelsen i sidste uge screenede 120 minkfarme for smitte. Det skete i forlængelse af, at der var fundet smitte på to nordjyske minkfarme - og hvor minkene er slået ned.

- Vi har kun fået gode meldinger fra avlere, der er blevet testet og har fået svar, og vi har ikke hørt om covid-19 ud over de to farme i Nordjylland. Men vi har ikke hørt fra alle testede, så det er ikke et komplet billede, siger Sander Jacobsen, der er direktør for Copenhagen Fur.

Fødevarestyrelsen vil først oplyse resultatet af screeningen om 14 dage. Dog ville der været givet besked, hvis minkflere besætninger skulle slås ned på grund af covid-19, bekræfter styrelsen.

Annonce

Minkavler Birger Primdahl, der er formand for Holstebro Minkfodercentral har selv få testet én af sine fem minkfarme.

- Testen var heldigvis negativ. Det samme gælder en god håndfuld andre minkfarme i området, som jeg ved er blevet testet, siger Birger Primdahl.


Testen var heldigvis negativ. Det samme gælder en god håndfuld andre minkfarme i området, som jeg ved er blevet testet

Birger Primdahl, formand for Holstebro Minkfodercentral.


Tilfreds med screeningen

Formanden mener, at det har været fornuftigt at screene cirka ti procent af minkfarmene efter det nordjyske fund.

- Corona giver usikkerhed blandt minkavlere, så det er vigtigt, hvis ikke flere farme er smittede. Samtidig håber vi at få bekræftet, at mink ikke smitter mennesker, men det "kun" er mennesker, der smitter mink. Vi ville være ked af, hvis minkfarme var smittekilder, siger Birger Primdahl, som afventer eksperternes endelige vurdering.

Holstebro minkfodercentralen har 117 medlemmer, som dagligt får leveret minkfoder.

- Hvis der er en slags sygdom i en besætning, tager vi altid vore forholdsregler. Så lægges den ramte farm sidst på en rute, så tankvognen kan køre tilbage og blive vasket - og undgå smittespredning, siger Birger Primdahl.

Der blev først fundet covid-19 smitte på minkfarme i Holland - og siden to i Danmark.

- Vi håber, det har været et par enlige svaler. Samtidig holder vi ekstra øje med symptomer på smitte blandt minkene, siger Birger Primdahl.

Onsdag 1. juli klokken 17 oplyste Fødevarestyrelsen, at der er konstateret covid-19 på en tredje nordjysk minkfarm, og at besætningen fredag vil blive aflivet. Det er ikke en af de 120 farme, som er blevet screenet for covid-19. Minkene blev undersøgt, fordi personer med relation til minkfarmen var smittet med corona.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce