x
Annonce
Vinderup

Ler-ulykke gør beboerne mere forsigtige

Det er 4-500 meter nord for denne trappe ned mod stranden, at der mandag aften sad en 18-årig mand fast i leret. Indtil videre er der kun denne afspærring for. Foto: Jan Briks
Der udvises større forsigtighed blandt beboerne i Ejsingholm, når de færdes i de lerede arealer ned mod fjorden.

Ejsingholm: Leret klæber under fødderne her på græsarealet mellem sommerhusene og klinterne ved Ejsingholm. Ved skrænten fører en lang metaltrappe ned til stranden. Synet for foden af trappen ligner - næsten - det sædvanlige; en redningskrans, et bordbænkesæt og fjordbølgernes skyllen mod land. Men synet brydes af to orange kegler med påsat minestrimmel og en kraftig formaning fra myndighederne om udvise forsigtighed ved at færdes på stranden.

For mandag aften sank en 18-årig mand ned i det lerede jord og sad fast til over knæene. Da han ikke selv kunne komme fri måtte redningsfolk kaldes til stedet. Og hurtigt stod det klart, at der måtte en særlig maskine til for at trække manden fri. Det lykkedes først to en halv time efter alarmmeldingen. Manden slap dog uskadt fra episoden. Men den har alligevel sat sine spor i dem, der har huse i sommerhusområdet.

69-årige Barbara Dadds er en af dem. Hun er kommet i området de sidste 3,5 år og har aldrig oplevet underlaget blødere og vådere end nu.

- Det er da noget, jeg tænker over, når jeg går tur med hunden herude, siger Barbara Dadds, der ikke har hørt om noget lignende før.

- Jeg er som sådan ikke bange for, at det samme sker for mig, for jeg går ikke ude i de områder. Men jeg er da nervøs for at glide i mudderet - det kan man jo også komme galt afsted med, siger hun.

Hendes genbo, 72-årige Niels Saaby var lige kommet hjem fra en rejse til Egypten, da han så brandfolk tonse rundt i området.

- Vi tænkte, at det måtte være en øvelse, siger han og tilføjer:

- Vi går da også rundt i området til dagligt, men vi har aldrig oplevet, at nogen har siddet fast ved skrænten før, siger den 72-årige pensionist, der har haft huset i Ejsingholm i over 15 år.

Episoden påvirker dog ikke i så høj grad hans egen hverdag:

- Nej, jeg er ikke bange for at gå rundt herude. Men det er da noget, vi måske begynder at tænke lidt mere over nu, siger han.

Annonce

- Vi tænkte, at det måtte være en øvelse

Niels Saaby, beboer i Ejsingholm

Et skilt

Det området, hvor ulykken fandt sted, ligger 4-500 meter længere nordpå fra afspærringen her for foden af stigen ved stranden.

For Annette Vognbjerg, chef i teknik og miljø ved Holstebro kommune, er den nuværende minestrimmel ikke nok:

- Vi arbejder på at få sat et skilt op derude, siger hun til avisen.

Indtil da må der vises stor forsigtighed i området:

- Vi vil gerne komme ud med en advarsel mod at færdes på stranden ved Ejsingholm i området med lerskrænte, sagde Carsten Henriksen, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi efter ulykken.

Barbara Dadds holder sig generelt fra skrænterne i området for tiden. Og stranden besøger hun ligeledes heller ikke efter mandagens ulykke. Foto: Jan Briks
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce