Annonce
Erhverv

Lemvigs lærere er mindst syge

Lærerne i Lemvig Kommune har det laveste sygefravær på landsplan. Det lave fravær imponerer fællestillidsmand. Arkivfoto: Jens Bach
Fællestillidsmand glæder sig over lavt sygefravær blandt kolleger, og vil arbejde på at holde fraværet på samme niveau fremover
Annonce

Lemvig: Lærerne på folkeskolerne i Lemvig bruger ikke megen tid på at pleje snue og snøften hjemme under dynen.

En opgørelse fra Kommunernes Landsforening viser, at lærerne i 2018 kun var syge i 2,7 procent af den samlede arbejdstid. Det er landets laveste sygefravær, og den ære deler de med kollegerne i Skive, viser opgørelsen.

Steen Madsen, der er fællestillidsmand for lærerne i Lemvig, glæder sig over, at han og kollegerne har så lavt sygefravær.

- Det er et imponerende tal, men det er svært at pege på en årsag til, at sygefraværet er så lavt. Det kan være gode arbejdsforhold eller andet, der spiller ind. Skal man se lyst på det, så går lærerne på arbejde, fordi de er glade for deres job, siger fællestillidsmanden.

Han peger på, at det lave sygefravær giver flere fordele for både lærere og elever.

- Hvis man ser på undervisningen, så får eleverne den undervisning, de skal have, og samtidig er det også godt for kommunens økonomi, at der ikke skal findes penge til vikartimer. Samtidig er det også godt for lærerne, at de kan gennemføre den undervisning, de har planlagt og at der ikke kommer afbræk, når en vikar skal overtage. Det vil næsten uundgåeligt give et afbræk i undervisningen, hvis en anden skal overtage den planlagte undervisning, og samtidig opstår der heller ikke pres for at nå pensum, siger Steen Madsen.

Fællestillidsmanden ved ikke, om det er muligt at få sygefraværet endnu længere ned, for han fornemmer at sygefraværet er så langt nede, som det er muligt at komme. Men han vil slå et slag for, at det kommer til at ligge på det samme niveau fremover.

Og her har han flere ideer til, hvordan det kan lade sig gøre.

- Jeg tror, man skal se på arbejdsmiljøet på skolerne. Man behøver ikke ensrette kravene på alle skoler, for der er forskel på at være på en stor og en lille skole. Men det handler om at sikre en god trivsel blandt medarbejderne, siger han.

Til gengæld advarer Steen Madsen op at øge undervisningstiden for lærerne.

- Jeg tror ikke, det vil være en god løsning, som kommunen ellers lægger op til. Jeg tror, at de penge som kommunen vil komme til at spare ved at sætte undervisningstiden op, i stedet vil blive brugt på andre måder med blandt andet vikardækning, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Sparekassen støtter hurtige Mikkel

Annonce