Annonce
Lemvig

Undgå trængsel og alarm: Lemvigs butikker bringer igen varer ud

Handels- og eventchef Mai Lindgaard: Vi genindfører vareudbringningen for at styrke den lokale handel. Arkivfoto: Morten Stricker


Annonce

Lemvig: Lemvigs butikker gjorde det under forårets delvise corona-nedlukning af samfundet, og fra fredag den 27. november gør de det igen: Bringer varer ud til de kunder, der ikke selv har lyst til eller mulighed for at møde op i butikken.

- Der er primært to årsager til, at vi genindfører vareudbringningen op til jul. Der kan være nogen, der på grund af corona-restriktionerne ikke har lyst til at møde fysisk op i butikken, og vi gør det også for at imødegå nethandlen, siger Mai Lindgaard, der er handels- og eventchef i Lemvig Kommune.

Hun håber, at vareudbringningen dermed kan være med til at styrke den lokale handel.

Forleden kunne de handlende i Lemvig og Thyborøn berette, at kravet om mundbind i butikkerne havde været ensbetydende med en omsætningsnedgang på cirka 10 procent.

Den nye ordning med gratis vareudbringning adskiller sig en del fra forårets udgave. Man skal købe varer for mindst 250 kroner, for at de kan blive bragt ud. Ordningen gælder i en radius af 15 kilometer fra Lemvig. Varerne bringes ud tirsdage og fredage, og der køres ikke ud med dagligvarer.

- Det er heller ikke alle Lemvigs butikker, der er med i ordningen, og det hænger blandt andet sammen med, at nogle butikker har deres egne ordninger, siger Mai Lindgaard.

Lemvig-butikkerne har skullet tilmelde sig ordningen hos Lemvig Handel, og Mai Lindgaard skønner, at 20-30 butikker er med i ordningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Annonce