Annonce
Erhverv

Lemvig-virksomhed vinder erhvervspris

Direktør Nick Jensen (til venstre) fra Scandic Salmon blev hædret med årets Erhvervspris fra Nordvestjysk Lederforum. Privatfoto

Tørringhuse/Holstebro: Der var store smil på læben og en kontant belønning på 5000 kroner til virksomheden Scandic Salmon, der holder til i Tørringhuse, da virksomheden i sidste uge fik årets Erhvervspris, der bliver uddelt af Nordvestjysk Lederforum.

I begrundelsen for at tildele prisen til Scandic Salmon og direktør Nick Jensen skriver lederforummet, at virksomheden er vokset stærkt siden opstarten i 2016, hvor man er gået fra seks beskæftigede til i dag 42 ansatte. Samtidig er egenkapitalen vokset fra 0,9 millioner kroner i 2016 til 7,9 millioner kroner i 2017.

"Scandic Salmon er således en nystartet virksomhed i Vestjylland, der har formået at skabe et solidt fundament på kort tid og har formået at vækste både økonomisk og skabe nye arbejdspladser i Nordvestjylland", lyder det i begrundelsen.

Scandic Salmon er specialiseret i at lave High End røget laks, og hovedparten af virksomhedens produkter går til eksport.

Ud over Scandic Salmon var Alpha Offshore Service i Struer samt Atra Arkitekter i Holstebro nomineret til årets nordvestjyske erhvervspris.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce