Annonce
Erhverv

Lemvig-virksomhed vinder erhvervspris

Direktør Nick Jensen (til venstre) fra Scandic Salmon blev hædret med årets Erhvervspris fra Nordvestjysk Lederforum. Privatfoto

Tørringhuse/Holstebro: Der var store smil på læben og en kontant belønning på 5000 kroner til virksomheden Scandic Salmon, der holder til i Tørringhuse, da virksomheden i sidste uge fik årets Erhvervspris, der bliver uddelt af Nordvestjysk Lederforum.

I begrundelsen for at tildele prisen til Scandic Salmon og direktør Nick Jensen skriver lederforummet, at virksomheden er vokset stærkt siden opstarten i 2016, hvor man er gået fra seks beskæftigede til i dag 42 ansatte. Samtidig er egenkapitalen vokset fra 0,9 millioner kroner i 2016 til 7,9 millioner kroner i 2017.

"Scandic Salmon er således en nystartet virksomhed i Vestjylland, der har formået at skabe et solidt fundament på kort tid og har formået at vækste både økonomisk og skabe nye arbejdspladser i Nordvestjylland", lyder det i begrundelsen.

Scandic Salmon er specialiseret i at lave High End røget laks, og hovedparten af virksomhedens produkter går til eksport.

Ud over Scandic Salmon var Alpha Offshore Service i Struer samt Atra Arkitekter i Holstebro nomineret til årets nordvestjyske erhvervspris.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Annonce