Annonce
Erhverv

Lemvig-virksomhed vinder erhvervspris

Direktør Nick Jensen (til venstre) fra Scandic Salmon blev hædret med årets Erhvervspris fra Nordvestjysk Lederforum. Privatfoto

Tørringhuse/Holstebro: Der var store smil på læben og en kontant belønning på 5000 kroner til virksomheden Scandic Salmon, der holder til i Tørringhuse, da virksomheden i sidste uge fik årets Erhvervspris, der bliver uddelt af Nordvestjysk Lederforum.

I begrundelsen for at tildele prisen til Scandic Salmon og direktør Nick Jensen skriver lederforummet, at virksomheden er vokset stærkt siden opstarten i 2016, hvor man er gået fra seks beskæftigede til i dag 42 ansatte. Samtidig er egenkapitalen vokset fra 0,9 millioner kroner i 2016 til 7,9 millioner kroner i 2017.

"Scandic Salmon er således en nystartet virksomhed i Vestjylland, der har formået at skabe et solidt fundament på kort tid og har formået at vækste både økonomisk og skabe nye arbejdspladser i Nordvestjylland", lyder det i begrundelsen.

Scandic Salmon er specialiseret i at lave High End røget laks, og hovedparten af virksomhedens produkter går til eksport.

Ud over Scandic Salmon var Alpha Offshore Service i Struer samt Atra Arkitekter i Holstebro nomineret til årets nordvestjyske erhvervspris.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Uden købere ingen bagmænd

Om det er ny taktik eller bare en tilfældighed, skal være usagt. Men da lokalpolitiet i Holstebro tirsdag fortalte, at det sigtede 31 personer for at have købt euforiserede stoffer hos en lokal hashpusher, kom det kort efter, at politiet begyndte at præsentere 275 borgere i Skive-området for sigtelser for at have købt kokain hos det, der er blevet døbt Porsche-banden. I begge sager er det data fra narkohandlernes telefoner, der har ført frem til de mange købere af narkotika. Sagen fra Skive er naturligvis markant større end den i Holstebro. Men det ændrer sådan set ikke på, at det er en helt igennem fornuftig taktik også at gå synligt og målrettet efter køberne af narko. Selvfølgelig er bagmændene interessante og skal stoppes. Men uden købere var der ingen bagmænd. Uden købere var der ikke et marked for bander og lignende til at tjene styrtende summer på at forsyne unge og gamle med hash, kokain og andre euforiserende stoffer, der plager mange byer og som ødelægger alt for mange liv. Der er simpelthen ingen grund til at frede nogen i den sammenhæng. At det ikke er vanskeligt at skaffe de euforiserende stoffer, vidner de to sager tydeligt om. Stofferne er bare en sms væk. At de benyttes af mange, behøver man blot at slå op i avisen for at sande. I sidste uge blev en blot 16-årig dreng fra Holstebro sigtet for at sælge kokain og onsdag blev fire personer alene i Holstebro anholdt og sigtet for at køre bil under påvirkning af euforiserende stoffer. Narkopåvirkede bilister har for længst overhalet spritbilisterne i statistikkerne - og det er ikke kun unge mænd, der bliver standset med narko i blodet. Det er folk i næsten alle aldersgrupper. Det er ganske alvorligt, og forhåbentligt er de seneste to store aktioner fra Midt- og Vestjyllands Politi med til at sende et klart signal om, at det bestemt ikke er risikofrit at eksperimentere med stoffer, og det kan give både bøder og pletter på straffeattesten. Samtidig må man håbe, at de to aktioner også har givet anledning til en snak om mange spiseborde om brugen af stoffer.

Annonce