Annonce
Sport

Lemvig-Thyborøn Håndbold lavede stort overskud

Med et stort overskud i det seneste regnskabsår er Lemvig-Thyborøn Håndbold gearet til at etablere sig som ligaklub. Foto: Morten Stricker
Det har været vigtigt for Lemvig-Thyborøn Håndbold at reetablere egenkapitalen, så man kan arbejde på at etablere sig som ligaklub.
Annonce

Lemvig: Både økonomisk og sportsligt blev sidste sæson en god ligasæson for Lemvig-Thyborøn Håndbold, på trods af en afbrudt turnering på grund af coronapandemien.

Med en 13.-plads, da sæsonen blev afbrudt to runder før grundspillet var afsluttet, kunne klubben glæde sig over, at billetten til en tredje sæson i den bedste række blev sikret. Og også økonomisk leverede man et resultat, der hører til i den bedste række.

754.844 kroner stod der i sorte tal på bundlinjen, da regnskabet blev gjort op 30. juni. Det var 170.000 kroner mere end budgetteret.

- Det har været vigtigt for os at reetablere en egenkapital, og derfor havde vi i forvejen budgetteret med et større overskud. Hvis vi vil være i ligaen kræver det en god økonomi, siger formand Tommy Bomholt Gay om det økonomiske resultat.

- Det er dog ikke et mål i sig selv at have et stort overskud, men snarere at have et budget, der er i balance hvor der måske kan være et lille overskud, og hvor man har et hold, der er sat ud fra tæring efter næring, siger formanden.


Vi er meget glade for den lokale opbakning, vi allerede har.

Tommy Bomholt Gay, formand Lemvig-Thyborøn Håndbold.


Han noterede sig samtidig, at det var ottende år i træk, at klubben kom ud med overskud.

- Det betyder, at vi have større ambitioner og have en tro på, at vi kan blive et mere etableret ligahold, tilføjer formanden.

Annonce

Gearet til minus

Lemvig-Thyborøn Håndbold er i gang med sin tredje sæson i ligaen, og det er håbet at klubben kan generere større sponsorindtægter for at kunne kravle højere op i rækkerne.

De penge håber Tommy Bomholt Gay, at det vil være muligt at finde lokalt.

- Vi er meget glade for den lokale opbakning, vi allerede har, men vi ser gerne, at endnu flere bakker op, da klubben også er god markedsføring for hele området. Derfor er det vigtigt med opbakningen både for lokalbefolkningen og erhvervslivet, siger han.

Med overskuddet og en egenkapital på omkring 850.000 kroner vil Lemvig-Thyborøn Håndbold også være økonomisk gearet, hvis der i denne sæson bliver et mindre minus på grund af lavere tilskuerindtægter som følge af coronabegrænsningerne.

Det samme gælder, hvis sæsonen ender med en nedrykning til 1. division.

- En nedrykning vil betyde, at vores omsætning vil være lavere, men vi vil have en økonomi, der betyder at vi kan arbejde på hurtigt at vende tilbage til ligaen, siger formanden.

Der var genvalg til hele bestyrelsen, der fortsat består af Tommy Bomholt Gay, Jens Ole Mehl, Helle Noe, Bodil Kejser og Michael Larsen. Desuden fortsætter Michael Povlsgaard i bestyrelsen som repræsentant for moderklubben Lemvig-Nissum Håndbold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce