Annonce
Debat

Lemvig Sundhedshus - en lokal sundhedshub og mere end et bofællesskab

Lone Pilgaard Sørensen. Pressefoto

Læserbrev: Et sundhedshus kan være mange ting, og det kan rumme mange forskellige sundhedsfaglige klinikker med både kommunale og regionale tilbud.

Lemvig Sundhedshus rummer allerede nu mange forventninger og kommende tilbud, og der er lagt mange kræfter og penge i ombygningen, både i bygningsmassen og i de forskellige tilbud, der skal være til borgerne i huset.

I foråret 2019 gennemførte Lemvig Kommune og Region Midtjylland sammen forskellige borgerinddragende processer, og mange borgere fortalte fra hvert deres perspektiv, hvad de håbede Lemvig Sundhedshus kunne rumme og tilbyde. Borgerne sagde helt klart, at fokus skal være på SUNDHED. Vi siger tak for alle for de mange gode input. Nu er ombygning og færdiggørelse af Sundhedshuset i fuld gang, baseret på borgernes mange udsagn og ud fra både politiske, sundhedsfaglige, kommunale og regionale visioner.

Lemvig Sundhedshus skal være mere end et bofællesskab, for det er ikke nok, at der står flotte nyrenoverede bygninger med gode klinikker. Det er vigtigt, at der bliver en helhedsorienterede tilgang til borgerne, både inden man bliver patient og mest er borger - og også, når man i kortere eller længere tid er patient.


Det er vigtigt, at der bliver en helhedsorienterede tilgang til borgerne, både inden man bliver patient og mest er borger - og også, når man i kortere eller længere tid er patient.Derfor skal Lemvig Sundhedshus være som en sundhedshub. En “hub” er et vigtigt knudepunkt og/eller midtpunkt og det er præcis det, som Lemvig Sundhedshus skal være. Nemlig et vigtigt midtpunkt for Lemvig og omegn, hvor det fælles fokus ligger på SUNDHED.

For at visionen kan blive til virkelighed i hverdagens travlhed, er der brug for et fælles visionsdokument for de sundhedsfaglige klinikker, der arbejder i huset. Det kan være i form af et charter, der er kulturskabende og som kan sætte retningen for, hvordan samarbejdet skal være internt og med det øvrige sundhedsvæsen.

Vi mener derfor, det er vigtigt, at det fælles visionsdokument klart definerer, AT alle forpligter sig på at arbejde helhedsorienteret for og med borgerne/patienterne - og også HVORDAN det skal foregå i hverdagen. Det skal aftales, hvordan man kan holde fast i den fælles vision, således borgernes ønsker og forventninger til huset bliver indfriet. Og - ikke mindst - hvordan man sikrer tilgængelighed hos hinanden i huset, så man som borger/patient nemt kan bevæge sig fra den ene klinik til den næste, hvis der er brug for det.

Vi er stolte af, at borgernes input og visioner virkeliggøres i en slags sundhedshub på denne måde. Vi glæder os meget til at se, hvordan charteret kommer til at definere fællesskabet i Lemvig Sundhedshus. Og vi glæder os meget til at se Sundhedshuset i drift med dette gode udgangspunkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

De stormer frem på uddannelser og erhvervslivet: Men hvorfor er der ikke flere kvinder, der vil stille op til kommunalvalget?

Annonce