Annonce
Navne

Lemvig styrker sundhed og forebyggelse med ny sundhedschef

Lemvig Kommune har ansat Pernille Kloster Aalund som ny sundhedschef pr. 1. marts. Hun kommer fra en stilling som centerleder i Center for Træning, Holstebro Kommune. PR-foto

Stillingen som sundhedschef i Lemvig Kommune er nyoprettet og skal være med til at sætte skub i den borgernære sundhed.

Lemvig: Lemvig Kommune har ansat Pernille Kloster Aalund som ny sundhedschef pr. 1. marts. Hun kommer fra en stilling som centerleder i Center for Træning, Holstebro Kommune. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Lemvig Kommune.

Stillingen som sundhedschef i Lemvig Kommune er nyoprettet og skal være med til at sætte skub i den borgernære sundhed. Sundhedschefen bliver den drivende kraft bag et løft af indsatser for forebyggelse- og sundhedsfremme og skal være med til at sikre fokus på sundhed på tværs af kommunens områder og enheder.

I samarbejde med Region Midtjylland får hun ansvar for etablering af det kommende sundhedshus og får ansvar for den daglige ledelse af kommunale aktiviteter dér.

Annonce

Fysioterapeut og diplom i ledelse

Pernille Kloster Aalund er 45 år og oprindeligt uddannet fysioterapeut. Hun har en diplomuddannelse i offentlig ledelse plus 11 års erfaring som kommunal leder i både Herning og Holstebro med sig - de seneste knap syv år i Sundhed, Holstebro. De seneste to år har hun været centerleder.

- Stillingen som sundhedschef i Lemvig matcher min profil rigtigt godt. Jeg drives af at samarbejde med visionære politikere og kolleger og omsætter visioner og målsætninger til konkrete tiltag, som gavner borgerne. Mine erfaringer med at flytte ind i Center for Sundhed og skabe fokus på nye samarbejdsformer og synergier er væsentlige i forhold til den opgave, der venter mig i det nye sundhedshus i Lemvig, siger hun.

Pernille Kloster Aalund har indgående kendskab til sundhedsområdet og stor viden om og erfaring med rehabiliterings- og genoptræningsområdet fra 20 års ansættelser.

- Jeg glæder mig til samarbejdet i den nyoprettede stilling i Lemvig og til at møde medarbejdere og kolleger i organisationen. Det er vigtigt for mig at skabe tillid i alle relationer - især når vi, som her, skal gå nye veje sammen. Jeg ser mig selv som en ambitiøs realist, der stiler efter høje mål, men altid i en realistisk ramme, fortæller hun.

Privat bor den ny sundhedschef sammen med sin mand og tre sønner i Holstebro.

Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce