Annonce
Erhverv

Lemvig og Thyborøns butikker blev flittigt besøgt i påskedagene

Sådan så det ud, da Lemvigs butikker genåbnede 1. marts. I år havde Lemvig-butikkerne for første gang åbent i påsken. Arkivfoto: Allan Damgaard
Der var pænt med kunder i butikkerne i Lemvig og Thyborøn i påskedagene. Det var første gang, at Lemvig-butikkerne havde åbent i påske.

Lemvig/Thyborøn: - Der var gode oplevelser til butikskunderne i både Thyborøn og Lemvig i påskedagene, og tilbagemeldingen fra de handlende lyder på, at der var tilfredshed med at holde påskeåbent. Der var pænt med kunder, siger Mai Lindgaard, der er handels- og eventchef i Lemvig Kommune.

Mens det i Thyborøn er blevet en tradition, at der er åbent i påsken - dog ikke 2. påskedag - så er det første gang, at Lemvigs butikker forsøgte sig med påskeåbent. Her var der åbent skærtorsdag og langfredag.

Lemvigs butikker havde valgt at holde ekstraordinært åbent denne påske i kølvandet på coronanedlukningen. Dels er der brug for omsætning efter den lange nedlukning, og dels vil butikkerne gerne sprede handlen ud over flere dage, så der ikke samles for mange ad gangen i butikkerne.

Annonce

Fik dispensation

- Nu skal vi have evalueret de to åbne påskedage i Lemvig. Det er ikke sådan, at man bare automatisk kan beslutte sig for at holde påskeåbent i Lemvig, hvis det er det, man måtte ønske. Det kræver en dispensation fra lukkeloven - en dispensation, som vi havde fået i år, fortæller Mai Lindgaard.

Når Thyborøn-butikkerne kan holde påskeåbent år efter år, så skyldes det, at Thyborøn betragtes som en turistby, hvor der gælder andre handelsregler.

I Thyborøn var man noget spændt på årets påskehandel, fordi byens attraktioner og spisesteder ikke måtte holde åbent som sædvanligt.

- Det var spændende at se, om det ville påvirke folks lyst til at handle i butikkerne, nu hvor attraktioner og spisesteder var lukkede. Men det gjorde det heldigvis ikke. Thyborøns handlende melder om en fin handel - måske endda en bedre påskehandel end tidligere år, siger Mai Lindgaard.

Annonce

Mange sommerhusgæster

Det hænger sammen med, at der var rigtig mange gæster i de vestjyske sommerhuse i påskedagene.

- Samtidig var der også en del vestjyder - f.eks. fra Holstebro - der kørte til Thyborøn og Lemvig for at shoppe. Desuden var vejret også godt i de første påskedage - det spiller også ind, siger Mai Lindgaard.

Selv om Thyborøns restauranter ikke havde åbent, så var der fem spisesteder i Thyborøn, der havde takeaway i påsken, og det havde SJ Feriehusudlejning gjort deres kunder opmærksom på i velkomstmaterialet.

Ifølge Mai Lindgaard har butiksejerne i både Lemvig og Thyborøn også noteret sig, at kunderne er særdeles gode til at overholde corona-restriktionerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Holstebro

55-årig gemte stikvåben i bilen

Annonce