Annonce
Lemvig

Lemvig holder fast i førstepladsen

Kommunaldirektør Lars Keld Hansen: Jeg må lige som tidligere år skynde mig at rose vores medarbejdere, for det er takket være deres loyalitet over for kommunen som arbejdsplads og over for deres kolleger, at vi opnår den ene topplacering efter den anden. Arkivfoto
Igen i 2019 havde Lemvig Kommune det laveste sygefravær i hele landet
Annonce

Lemvig: For femte gang indtager Lemvig Kommune pladsen som den kommune i Danmark, som har det laveste sygefravær blandt sine medarbejdere.

De nye tal fra Kommunernes og Regionernes Lønkontor viser, at Lemvig Kommune ligger nummer ét i 2019, og det er femte gang på blot seks år, Lemvig Kommune er placeret der. Siden 2007 har Lemvig været på top-10 listen, og ni gange i Top 3.

I gennemsnit havde de ansatte ved kommunen 9,4 sygedage i 2019. Det er fem færre sygedage end i kommuner med de højeste sygefravær.

- Selv om vi er ved at være vant til at ligge så fornemt placeret, så er jeg ikke mindre glad og stolt over, at vi gør det igen. Og jeg må lige som tidligere år skynde mig at rose vores medarbejdere, for det er takket være deres loyalitet over for kommunen som arbejdsplads og overfor deres kolleger, at vi opnår den ene topplacering efter den anden, siger kommunaldirektør Lars Keld Hansen i en pressemeddelelse. Der er flere forklaringer på det lave sygefravær i Lemvig Kommune. Blandt andet er Lemvigegnen generelt præget af høj arbejdsmoral. Og i kommunen tager ansatte i høj grad ansvar for hinandens trivsel, lige som lederne arbejder med faste procedurer, når medarbejdere er syge, fortæller chef for Økonomi og HR, Ove Weller Nielsen.

- Vi arbejder hele tiden på at forbedre arbejdsmiljøet, og det fører også til lavt fravær. Vi forsøger at give syge medarbejdere de bedste betingelser for hurtigt at vende tilbage til arbejdspladsen. Det giver tryghed for medarbejderne og mulighed for at planlægge arbejdet bedre, siger Ove Weller Nielsen. Kommunaldirektøren og personalechefen peger også på høj medarbejdertilfredshed i Lemvig Kommune i sammenligning med andre kommuner som en forklaring på det lave sygefravær.

- Vi arbejder systematisk med medarbejdertilfredshed. Det er i stor udstrækning lykkedes, kan vi se af de senere års undersøgelser, siger Lars Keld Hansen.

Tilfredsheden bunder i et godt samarbejdsmiljø, hvor medarbejderne både i det store og det små føler sig forpligtet af det fællesskab, de er en del af. Undersøgelser blandt medarbejdere viser stor tilfredshed med ledere, og at den nærmeste leder både er fagligt og ledelsesmæssigt kompetent. Alle ledere i Lemvig Kommune skal have diplom i ledelse og rekruttering af medarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Tea er ny i ligatruppen: - Det har været ti tusind gange federe, end jeg regnede med, og jeg havde altså høje forventninger

Annonce