Annonce
Lemvig

Lemvig Havn er byens fristed

Rikke Nielsen, Møborg, og sønnen Albert på fire år nyder en is. Rikke Nielsens mor er også med på turen til Lemvig Havn. Foto: Allan Damgaard
Havnen i Lemvig har stor tiltrækningskraft på turister og lokale. Det er byens fristed, hvor det myldrer med liv. Her kan store og små boltre sig og slappe af.
Annonce

Lemvig: - Det var helt vildt i mandags. Her var der utrolig mange folk i Lemvig og særligt på havnen. Jeg synes sjældent, jeg har set så mange i byen. Det er også perfekt sommervejr til at opholde sig i byen i øjeblikket. Det er shoppevejr. Det er ikke vejr til at ligge på stranden, siger handels- og eventchef Mai Lindgaard.

Avisen tog en tur på Lemvig Havn onsdag middag, og her var billedet nogenlunde det samme: Der var masser af liv.

Hos Bjarnes Fisk er der kø uden for, og der er fyldt pænt op ved bordene uden for forretningen. Vejret kan vel betegnes som normalt dansk sommervejr. En skøn blanding af sol og skyer. Behageligt når solen er igennem - jakkevejr, når skyerne slører for himlens varmekilde.

Hos Bjarnes Fisk er der travlhed.

- Det er vores højsæson lige nu. Vi kører for fuld skrue, og vi er på det maksimale af vores kapacitet. Eneste minus er, at vi på grund af corona-restriktionerne ikke kan have fuldt hus i vores fisketeria om aftnen. Til frokost er vejret heldigvis så godt, at mange gerne vil sidde uden for, siger Bjarne Stefansen, der grundlagde Bjarnes Fisk, der i dag drives af datteren Karina Stefansen Skinnerup.

Hun er på ferie i denne uge, så derfor er det farmand, der svarer på avisens forespørgsel.

- Der er masser af liv på havnen, og først på aftnen kan der godt være i nærheden 100 på pladsen ude foran, hvor vi har hoppeborge og en stor sanddynge, siger Bjarne Stefansen.

Annonce

Pizza og is

Her onsdag middag er fire-årige Albert fra Møborg en af dem, der hygger sig på sandbjerget. Efter lidt fri leg er det tid til en is, som han nyder sammen med sin mor, Rikke Nielsen, og sin mormor fra Lemvig. Sidstnævnte ønsker ikke sit navn i avisen.

- Vi har lige fået en god pizza henne hos det nye streetfood, og nu er det tid til en is. Der er sket meget på havnearealet de seneste år. Det er blevet utrolig fint, siger Rikke Nielsen.

Hendes mor tilføjer et enkelt minus, som hun sikkert ikke står alene med: Der mangler parkeringspladser i byen. Det er umuligt at finde en plads på de dage, hvor der er mange folk i byen.

Annonce

Danskerne bruger penge

Inde hos Lemvig Indkøbsforening er bestyrer Anders Hansen enig i, at tilstrømningen til havnearealet er ganske pæn i øjeblikket.

- Det ser fint ud, og jeg håber - og tror - at det bliver endnu bedre, efterhånden som flere danskere får sommerferie. Vi skal nok få en god sommer her i Lemvig. Vi får forhåbentlig mange danske turister, og der er en tendens til, at de bruger flere penge end f.eks. de tyske turister, siger Anders Hansen, der kan konstatere, at en stor portion af de slentrende folk på havnen slår et slag ind omkring indkøbsforeningen.

Anders Hansen er i øvrigt også glad for, at han har søndagsåbent om sommeren. Det har han haft i otte-ni år - de seneste år er Lemvigs butikker i gågaden fulgt efter. Han betegner søndagen som en rigtig god handelsdag.

På legepladsen tæt på Restaurant Luna bliver karrusel, vipper og hvad der ellers findes af sjove legeredskaber flittigt brugt.

Annonce

Det er blevet flot

Sidsel Arentoft fra Herning står og holder øje med sine to børn og et feriebarn, der tydeligvis elsker redskabernes fart. Familien har sommerhus på Gjellerodde, og de er kommet i Lemvig gennem mange år. I dag er de sejlet ind til Lemvig. Sidsel Arentofts mand tager sig en lur i båden.


Jeg glæder mig til at se det nye Klimatorium, når det står færdigt her på havnen.

Sidsel Arentoft, har sommerhus på Gjellerodde


- Der er virkelig blevet flot her på havnen. Man føler sig velkommen, og der er mange aktivitetsmuligheder for børnene. Jeg glæder mig til at se det nye Klimatorium, når det står færdigt her på havnen, siger Sidsel Arentoft.

Og så har hun bidt mærke i en ny aktivitet på Lemvigegnen, som den voksne del af familien helt sikkert skal prøve: At køre en tur på en Puch Maxi. Det er Jens Hedevang og maxitours.dk, der står bag aktiviteten.

- Det tror jeg, der bliver rigtig sjovt. Det er godt fundet på, siger Sidsel Arentoft.

Familien tilbringer en stor del af sommeren i sommerhuset på Gjellerodde.

- Børnene har fået nogle gode legekammerater, og vi har fået nogle gode venner derude. Det er ikke kun det grå guld, der har sommerhus på Gjellerodde, siger Sidsel Arentoft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Kaffeladen klar igen efter dyr nedlukning

Holstebro

Ny rådgiver i Sparekassen Thy

Lemvig

14-årig død efter ulykke

Annonce