Annonce
Lemvig

Lemvig er for første gang i top 10 på liste

Virksomhedernes svar har placeret Lemvig Kommune som en af de mest erhvervsvenlige i hele landet. Arkivfoto
Lemvig Kommune er placeret som nummer ni ud af 93 kommuner i Dansk Industris undersøgelse om erhvervsvenlighed

Lemvig: Lemvig Kommune er for første gang kommet mellem de 10 mest erhvervsvenlige kommuner i den undersøgelse, som Dansk Industri laver hvert år om det lokale erhvervsklima.

I undersøgelsen er Lemvig Kommune klatret op på en 9. plads blandt de 93 kommuner, der er med i undersøgelsen. Til sammenligning er Holstebro Kommune faldet fra en plads som nummer 12 til nummer 22, mens Struer Kommune er faldet fra nummer 36 til nummer 62.

40 lokale virksomheder under DI har svaret på undersøgelsen, og medvirkende til Lemvig Kommunes flotte placering er, at man ligger som nummer fire af samtlige kommuner, når det drejer sig om virksomhedernes overordnede vurdering af kommunens erhvervsvenlighed.

Der er en række delresultater.

Ser man på infrastruktur og transport, så er det traditionelt et af de områder, hvor Lemvig Kommune ligger dårligt placeret. I 2018 hørte man til de ringeste i landet, men det er dog steget til en placering som nummer 68. Specielt kommunalt kollektiv trafik trækker ned.

Til gengæld er der en vældig fremgang på kategorien arbejdskraft, som går på Jobcentrets og kommunens samarbejde med virksomhederne. Jobcentret er næstbedst i landet, og kommunen er nummer fire, og talene bag giver tilsammen en placering som nummer ni. Også uddannelse, som er skolernes samarbejde med virksomhederne, er i raketfart mod toppen, da man her er gået fra en plads som nummer 65 til nummer ni,

Den kommunale sagsbehandling er lidt forbedret til en 19.plads, mens skatter og afgifter som tradition tro placerer Lemvig Kommune helt oppe i den bedste del af landet. Nu er det som nummer fem.

Det er så gået tilbage med de fysiske rammer, som er emner som erhvervsgrunde og bredbånd. hvor Lemvig Kommune nu er nummer 19 mod nummer otte i 2018. Brugen af private leverandører er gået tilbage til en placering som nummer 48, hvor det året før var 22.pladsen. Værst er det med kommunens image for at tiltrække virksomheder og borgere, hvor kommunen er dumpet fra nummer 36 til nummer 75 - den værste af alle kommunens placeringer.

Og til sidst er der information og dialog med kommunen, hvor man ikke kunne forsvare 1. pladsen fra sidste år, men dog stadig er nummer 11.

Ser vi på det samlede resultat, har pilen været opad for Lemvig Kommune, hvor man i 2010 startede som nummer 68, og nu er det altså en 9. plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gavl styrtet ned i stormvejret

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce