Annonce
Sport

Lemvig får debut i ligaen: Succeskriteriet hedder at undgå nedrykning

Dennis T. Graversgaard og holdkammeraterne får lørdag debut i landets bedste keglebillard-række. Foto: Morten Stricker
Efter to oprykninger på stribe får Lemvig BK i weekenden debut i landets bedste keglebillard-række, Søren Søgaard Ligaen. En oprykning, der har sendt klubben på sponsorjagt og sat større krav til træningen.
Annonce

Lemvig: For mange er keglebillard et spil, der foregår i hjørnet af bodegaen med et par kolde flaskeøl stående indenfor rækkevidde.

Men ikke i Lemvig BK. Her er det en seriøs sport, der dyrkes med stor iver og passion, og det er ikke blevet mindre seriøst efter at klubben i foråret rykkede op i landets bedste række.

- Fordi vi er rykket op i ligaen og får større rejseomkostninger, fordi de fleste udekampe er på Fyn og Sjælland, har bestyrelsen været ude og skaffe sponsorer. På holdet har vi også sat vores træning lidt mere i system og måske gjort det mere professionelt, forklarer Johannes Holm, der er en af de fire spillere på ligaholdet.

I store træk er der dog tale om justeringer. Det er kun to sæsoner siden Lemvig BK spillede i 2. division, landets tredjebedste række, og selvom der nu står liga på programmet, skal man også passe på med at ødelægge den succesformel, der har ført holdet hertil.

- Vi skal jo forsøge, at gøre som vi plejer, og som har virket for os, men vi ved også godt, at det bliver svært, konstaterer Johannes Holm.

Annonce

Ingen lokalopgør

Lemvig BK bliver det tredje jyske hold i Søren Søgaard Ligaen, der består af 12 klubber. Resten kommer fra Fyn og Sjælland, og lemvigerne kan godt komme til at føle sig en smule ensomme ude på den jyske vestkyst.

- Vores nærmeste konkurrent er Kolding, mens det andet jyske hold er Asaa fra Nordjylland, så der er ikke meget lokalopgør over de kampe. Men sådan er det jo, når det er en landsdækkende liga og man bor i Vestjylland, forklarer Johannes Holm.

Turneringen er indrettet sådan, at der i kamp-weekender spilles en kamp lørdag og en kamp søndag, ligesom der tages højde for geografi. Det betyder, at når Lemvig skal møde sjællandske hold på udebane, så møder man et sjællandsk hold om lørdagen og et andet sjællandsk hold om søndag. Dermed kan holdet tage en overnatning derovre og spare en lang kørertur på tværs af landet.

- Alle lørdagskampe spilles klokken 13, så formiddagen kan bruges på at komme frem. Søndag starter vi allerede klokken 10, så man kan nå hjem i ordentlig tid, forklarer Johannes Holm.

Annonce

Undgå nedrykning

Op til den nye sæson er der ændret en smule i holdsammensætningen. Brian Nees har valgt at stoppe, og det har i stedet givet plads til Bent Kryger, der træder ind som ny fjerdemand. Han er samtidig holdleder.

- Bent spillede i sidste sæson på vores andethold, så han er hentet internt i klubben. Det er ikke en transfer udefra, griner Johannes Holm.

Med steppet op på øverste hylde kommer Lemvig til at møde de bedste modstandere, kongeriget har at byde på. Og derfor har klubben heller ingen forventninger om bare at brage igennem, selvom man kommer med et par succesfulde år på bagen.

- Det handler jo om at vinde flere kampe, end vi taber, men vi forventer, det bliver svært. De fire bedste hold går videre til medaljespillet, mens de fire nederste i tabellen skal spille om at undgå nedrykning, og for os vil det være en stor succes, hvis vi ender i mellemgruppen og undgår nedrykningsspil, forklarer Johannes Holm.

Udover Johannes Holm og Bent Kryger består ligaholdet af Aksel Andersen og Dennis T. Graversgaard. Første kamp er lørdag eftermiddag hjemme mod Helsingør SBK.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Højst 20 kilometer til en test og særlige planer for skolerne: Her er den omfattende testplan for genåbning

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce