Annonce
Erhverv

Lejligheder med til-salg-skilte vrimler frem i de store byer

Samlet var der 7851 lejligheder til salg i Danmark i januar. Det er en stigning på 28 procent over det seneste år. (Arkivfoto)

Op mod 50 procent flere lejligheder er til salg i de store byer. Det er blevet købers marked, påpeger økonom.

Annonce

Det seneste år er antallet af lejligheder med til-salg-skilte steget 28 procent.

Udviklingen er mest tydelig i København, Aarhus og Aalborg, hvor stigningen lyder på mellem 40-52 procent. I Odense er udviklingen mere afdæmpet med 12 procent flere til salg.

Det viser tal fra finanssektorens interesseorganisation, Finans Danmark.

Hos Nordea vurderer boligøkonom Lise Nytoft Bergmann, at det for alvor vil kunne ses i priserne, hvis stigningen fortsætter. Samlet var der 7851 lejligheder til salg i Danmark i januar.

- Der er kommet voldsomt mange flere lejligheder til salg i de store byer det seneste år. De år, hvor vi har haft meget kraftige stigninger i lejlighedspriserne, er forbi.

- På nuværende tidspunkt kan vi se, at priserne siver en smule. Det er en stor ændring i forhold til tider, men indtil videre har priserne ikke sat sig for alvor, siger Lise Nytoft Bergmann.

Hun vurderer, at mange lejlighedsejere har et urealistisk billede af de priser, som de kan få for deres bolig.

I København bliver lejlighederne i øjeblikket udbudt til priser, der er 21 procent højere end de gennemsnitlige salgspriser. I Aalborg og Odense er forskellen 31 og 32 procent, mens forskellen i Aarhus er på ni procent.

- I øjeblikket er udbudspriserne meget høje, i forhold til hvad de bliver solgt til. Priserne på lejlighedsmarkedet er ikke rigtig blevet justeret ned det seneste år.

- Det kunne tyde på, at de her nye tider på markedet for lejligheder ikke er gået helt op for sælgerne, siger Lise Nytoft Bergmann.

For huse er udviklingen mere afdæmpet. Der var 33.531 huse til salg i december, hvilket svarer til en stigning på 805 huse over det seneste år.

Der er dog store regionale forskelle, og i blandt andet Syd- og Vestjylland er der færre huse til salg end for et år siden.

Derudover er liggetiden modsat de store byer faldet. Det tager i gennemsnit 268 dage at sælge et hus, hvilket er 20 dage mindre end for et år siden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Syv ting skal fikses, før Holstebro Idrætspark er klar til divisionsfodbold: Formand håber, det giver anledning til at fikse endnu flere

Navne

Dødsfald: den kunstglade frisør

Annonce