x
Annonce
Sport

Lejeglade Esbjerg tager 2017-spøgelse med ro

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Esbjerg er blevet forstærket med en håndfuld lejede spillere, og derfor forventer sportschef overlevelse.

Fredag aften genoptager Esbjerg fB jagten på overlevelse i 3F Superligaen, når FC København besøger vestjyderne.

Annonce

Esbjergensernes startopstilling kommer formentlig til at bære præg af, at klubben i januars transfervindue skiftede flittigt ud. Kevin Conboy blev hentet permanent, mens Vito Mannone, Rafal Kurzawa, Ante Erceg, Søren Reese og Franz Brorsson blev hentet på lejeaftaler.

Set udefra kan det give et flashback til foråret 2017. Dengang gik Esbjerg også ind til den afsluttende del af sæsonen med en faretruende nedrykning over hovedet.

I et forsøg på at afværge degradering havde daværende sportsdirektør Ted van Leeuwen lystigt lejet eller hentet spillere fra Georgien, Grækenland og Ghana på korte kontrakter, men uden det store afkast.

Nuværende EfB-sportschef Jimmi Nagel frygter ikke en gentagelse, for i hans øjne er det denne gang mere sikre kort, klubben har hentet.

- Udefra set ligner det den samme manøvre, og det skræmmer måske lidt. Men jeg vil sige, at det i foråret 2017 var lidt mere eksotiske og uprøvede kræfter, der kom ind. Vi føler selv, at vi har hentet spillere fra en anden hylde den her gang, siger sportschefen.

Han medgiver, at det på den lange bane sjældent er sundt at leje for mange spillere, men at det aktuelt er midlet til at lokke gode spillere til en nedrykningsaspirant.

- I den optimale verden ville vi helst ikke have så mange lejespillere, men for at få så meget kvalitet som muligt før et vigtigt forår, så er det lejespillere, der giver mest mening.

- Hvis vi havde kontaktet nogle af dem, som vi har lejet, og fortalt at vi ville skrive en tre-fireårig kontrakt med dem, så ville nogle af dem nok have sagt nej, fordi de frygtede en nedrykning.

- I sidste ende ville det have betydet, at vi ikke ville have fået spillere af lige så høj kvalitet. Vi er gået efter at have fået så høj kvalitet ind som muligt, og samtidig har vi været økonomisk ansvarlige, hvis det værste skulle ske, siger Jimmi Nagel.

Tre hold rykker ud af Superligaen i denne sæson. Før foråret ligger Esbjerg næstsidst og skal som minimum overhale et hold for at undgå direkte nedrykning, men i stedet kunne spille playoffkampe om at blive i rækken.

Der er tre point ned til Silkeborg på sidstepladsen, mens der er fire point op til Hobro og ni til Sønderjyske.

På baggrund af blandt andet de nye tilgange ser Jimmi Nagel lyst på vestjydernes overlevelseschancer.

- Vi ved, at vi er en del af bundkampen, og det er vi, indtil den sidste spilledag er overstået. Men i løbet af vinteren har vi fået mere kvalitet ind i truppen, og der er en fornyet optimisme.

- Formår vi at stå sammen som et hold, og det er jeg sikker på, at vi kommer til, så skal vi nok indfri vores fælles mål om at sikre overlevelse, siger sportschefen.

Esbjerg-FCK begynder klokken 19.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce