Annonce
Gear

Lego digitaliserer de klassiske sæt med Hidden Side

Lego har haft et tæt samarbejde mellem app-udviklere og sæt-designere hele vejen igennem processen med Hidden Side, og det kan mærkes. Lego-sættene er fyldt med hemmeligheder, der aktiveres, når appen tages i brug - og både app og sæt kan bruges selvstændigt. Pr-foto
Hidden Side er fra begyndelsen tænkt som fuldfede klassiske Lego-sæt og som en app-oplevelse med augmented reality, og det kan mærkes, når man leger med det.

Hidden Side er en ny serie af Lego-sæt med tilhørende app, som Lego netop har lanceret globalt. Lego har tidligere leget med transitionen fra fysisk til digital leg, bl.a. med Lego Boost og Lego Dimensions, men Hidden Side markerer alligevel en ny begyndelse for den danske legetøjsmastodont.

- Lego Hidden Side er vores første skridt ud i ”produkt som en service”, forstået på den måde, at appen vil fortsætte med at forny sig efter lanceringen – og sættene vil fortsætte med at forny sig, forklarer Murray Andrews, der er senior product lead for Hidden Side-serien.

Der er foreløbigt lanceret otte Lego-sæt i Hidden Side-serien, og de har fået betegnelsen sæson 1, og der er planer om flere sæt. Men hvordan adskiller Hidden Side sig fra øvrige Lego-sæt?

Annonce

Om testen

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Pas på spøgelserne!

Hidden Side-sættene samles på lige fod med alle øvrige Lego-sæt, dog er det fair at sige, at der er blevet kælet ekstra meget for detaljerne hos Hidden Side. Når sættene er samlet, kan de transformere sig rent fysisk – fx kan toilettet få øjne, ben og hugtænder, skolen kan blive til et kæmpe monster og toget kan få mund og vinger. Der er en masse helt nye klodser opfundet til netop denne serie, og nye, seje minifigurer – mest fremtrædende hovedpersonerne Jack og Parker samt professor J. B.

Når du har samlet et sæt, kan du via den gratis app Hidden Side scanne sættet, og så kommer det yderligere til live med augmented reality. Der dukker en masse ”gloom” op, som du kun kan se på skærmen af din tablet eller telefon, og du skal nu samle det for at kunne kæmpe mod spøgelser og besejre sættets boss – men ikke uden at interagere med sættet, hvor du undervejs skal flytte figurer, dreje på ting osv. for at komme videre.

- Vi prøver hele tiden at få børnene til at hoppe frem og tilbage mellem sæt og app, så de ikke sidder med appen hele tiden, forklarer Murray Andrews.

Der er tale om en fuld spiloplevelse i appen, som faktisk også kan spilles i et vist omfang uden nogen sæt.

Pris og tilgængelighed: Lego Hidden Side kan købes i butikker og på nettet. Vejledende pris er fra 180 kr. til 1099 kr.

Jack er den ene af de to hovedpersoner i Hidden Side-serien... Pr-foto
... og Parker er den anden. De er begge videobloggere og temmeligt hårdføre, når de står over for de mange spørgelser, der har hjemsøgt hjembyen Newbury. Pr-foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Herrer

Skjern snupper bagspiller i TTH

Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce