Annonce
Holstebro

Legestuegrupper lukket ned: Dagplejere utrygge ved at mødes i Trekanten

- Det er en beslutning, jeg har taget på baggrund af, at mine medarbejdere var utrygge ved at gå hjem derfra. Det er ikke, fordi der har været mange episoder, hvor medarbejderne er blevet truet eller har følt sig utrygge, siger dagplejeleder Klavs Eg, Holstebro Kommune. Arkivfoto: Johan Gadegaard
De sidste 14 dage har dagplejebørn fra en stor del af Holstebro måttet undvære at komme i legestue. Kommunen har trukket sig, efter en gruppering af unge skaber utryghed omkring Jættehøj-institution.
Annonce

Holstebro: Holstebros dagplejebørn mødes på kryds og tværs i legestuegrupper, men for mange af dem har der ingen legestue været i nu to uger.

Det er børn, der bor omkring Døesvej, Nørre Boulevard, Særkærparken, midtbyen, Sønderland og Rolf Krake, og som låner de gamle Jættehøj SFH-lokaler i Trekanten.

Beslutningen om at lukke legestuegrupperne er taget af dagplejeleder Klavs Eg, efter der både er blevet kastet med sten og handlet med hash i området.

- Det er ikke, fordi der har været mange episoder, hvor medarbejderne er blevet truet eller har følt sig utrygge. Beslutningen er taget med baggrund i, at medarbejderne er utrygge ved at gå hjem, siger Klavs Eg.

Er forældrene utrygge ved at hente og bringe børn derude?

- Jeg har ikke kendskab til konkrete tilfælde, hvor forældre skulle have ytret det, men der kan selvfølgelig godt være nogen, der har sagt det til deres dagplejer. Men der kommer børn fra hele byen derude, så der kunne være en risiko for, at de kunne opleve utryghed, hvis de havde været derude i de uger, hvor der var ballade. Derfor har vi har bedt vores dagplejere om ikke at komme der, mens ssp arbejder på at skabe ro og få skabt kontakt til en gruppering af unge, siger Klavs Eg.

Annonce

Starter op igen fredag

Midt- og Vestjyllands Politi er til stede i området med sin mobile politistation, og der er taget flere andre forebyggende tiltag, fortæller kommunens ssp-koordinator Jon S. Jørgensen:

- Vi har holdt et møde i Trivselshuset med deltagelse af boligsociale medarbejdere, ssp-folk, politi, gademedarbejdere, bydelsmødre og borgere fra etniske foreninger og en rollemodel. Efterfølgende har jeg holdt et møde med de erfarne bydelsmøde. De har en stor effekt, idet de er respekteret af alle.

Derudover planlægger Værestedet også at lave noget i forhold til rollemodeller med repræsentanter fra etniske foreninger.

Kommunen planlægger at genoptage legestuegrupperne i Jættehøj-institutionen fra i morgen fredag.

- De tror de på, at der er kommet så meget ro, at vi kan være derude igen, men hvis der ikke er ro, så trækker vi os igen. Men jeg tænker ikke, at det er farligt. Det er mere det, at medarbejderne ikke skal stå i en situation, hvor de føler sig truet og ikke kan håndtere det, fordi de står alene med små børn, siger Klavs Eg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce