Annonce
Lemvig

Legepladser kan få flere penge

Christinelystskolen er en af de skoler, der de seneste to år har fået opgraderet sit udeareal. Nu bliver der åbnet for endnu en ansøgningsrunde for forbedringer af legepladser ved skoler og daginstitutioner. Arkivfoto: Jesper Lundsgaard
For tredje år i træk vil udvalg forbedre udearealer ved skoler og institutioner

Lemvig: Skoler og daginstitutioner, der har planer om at få lavet forbedringer på deres udeområder, kan igen begynde at glæde sig.

For tredje år i træk har familie- og kulturudvalget en pose penge klar til forbedringer af blandt andet legepladser. Lige som i 2019 er puljen næste år på 1,5 millioner kroner.

- Vi er endnu ikke i mål med de forbedringer, vi gerne vil lave på udearealerne. Derfor er jeg glad for, at der i budgetforliget endnu en gang var afsat et beløb til formålet. Vi ved ikke, hvor længe det vil være muligt at finde pengene til området ved budgetforligene, siger formanden for familie- og kulturudvalget, Henrik Thygesen (V).

Og at skoler og daginstitutioner også føler, at der stadig er plads til forbedringer, vidner ansøgninger for 2019 om. Her var der ønsker for knapt 4,7 millioner kroner, men udvalget måtte prioritere blandt ønskerne, da der skulle fordeles 1,5 millioner kroner.

Henrik Thygesen vil stadig tage udgangspunkt i den rapport, konsulentfirmaet Gustin udarbejdede i 2018, men han lægger dog op til, at der i denne omgang formentlig vil være fokus på en bestemt slags udearealer.

- Rapporten har peget på, at der flere steder er plads til stilleområder på udearealerne. Det har ikke altid været førsteprioriteten i de tidligere ansøgningsrunder, men det vil vi forsøge at skabe mere plads til i denne omgang. Der skal også være plads til reflektion eller en én til én leg mellem børn på udearealerne, siger udvalgsformanden.

Familie- og kulturudvalget har sat 1. maj som ansøgningsfrist for forbedringer af udearealerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ulfborg/Vemb

Indbrud på hotel

Leder For abonnenter

Der er meget at hente her

Lige i tiden er der fokus på sygefraværet på offentlige arbejdspladser, fordi der sendes en del statistik ud for området af den liberale tænketank Cepos, og det er også blevet behandlet på forskellig vis her i avisens spalter. Bemærkelsesværdigt er det såmænd ikke, at de vestjyske kommuner ligger i den gode ende af den slags statistikker. Men overraskende er det måske nok, at der for eksempel inden for plejepersonalet er hele fem dages sygefravær om året i forskel på for eksempel Struer og Lemvig kommuner med Lemvig som den, der er blandt de kommuner, der har færrest sygedage om året. Her ser man på gennemsnitstallet, og det er altså rigtig mange dage, når man ganger op med antallet af personaler inden for plejesektoren. Var der blot 100 ansatte, så var det 500 dage - eller hen ved 10 ugers arbejde, der er til rådighed. Det gør altså en forskel, når man skal regne udgiften ud til sådan en sektor. Man kan også studse over, at der er kommuner, der har langt over 20 sygedage pr. medarbejder i gennemsnit om året, hvor andre har mindre end det halve. Og selv om man regner ud fra den gode ende, så er der vist ikke mange private virksomheder, der opererer med at forudse, at hver medarbejder i gennemsnit skulle have to ugers sygdom om året. Der er selvfølgelig mange facts og kendsgerning bag disse tal, så man ikke "bare lige" kan overføre fra det ene fag til det andet. Der er jobs, som vil give flere sygedage, fordi man er i kontakt med syge mennesker, og det er hårdt og stressende. Men alligevel er det en markant forskel. Det er i hvert tilfælde noget, enhver kommunalpolitiker må tænke meget over, da der her virkelig er nogle penge at investere i bedre arbejdsmiljø med mere, hvis de bliver betalt tilbage med, at medarbejderne er mindre syge. Når man ser ud over landet, så er det vist ikke en fordom, at man føler sig mere forpligtet til at møde op på arbejde jo længere, man er væk fra de store byer. Det skyldes også, at der er mindre enheder, hvor man føler sig forpligtet af fællesskabet, og man kender den, der skal arbejde hårdere, når man bliver hjemme. Det er ret opdragende. Til gengæld er mindre enheder også mere sårbare i statistikkerne, når man taler langtidssyge, da blot en enkelt af dem kan påvirke statistikken ret meget. Derfor kan statistik ikke bruges til alt, men de her statistikker er mere end en tanke.

112

Uro i nattelivet i weekenden

Ulfborg/Vemb

Mand omkommet i drukneulykke

Annonce