Annonce
Lemvig

Legepladser kan få flere penge

Christinelystskolen er en af de skoler, der de seneste to år har fået opgraderet sit udeareal. Nu bliver der åbnet for endnu en ansøgningsrunde for forbedringer af legepladser ved skoler og daginstitutioner. Arkivfoto: Jesper Lundsgaard
For tredje år i træk vil udvalg forbedre udearealer ved skoler og institutioner
Annonce

Lemvig: Skoler og daginstitutioner, der har planer om at få lavet forbedringer på deres udeområder, kan igen begynde at glæde sig.

For tredje år i træk har familie- og kulturudvalget en pose penge klar til forbedringer af blandt andet legepladser. Lige som i 2019 er puljen næste år på 1,5 millioner kroner.

- Vi er endnu ikke i mål med de forbedringer, vi gerne vil lave på udearealerne. Derfor er jeg glad for, at der i budgetforliget endnu en gang var afsat et beløb til formålet. Vi ved ikke, hvor længe det vil være muligt at finde pengene til området ved budgetforligene, siger formanden for familie- og kulturudvalget, Henrik Thygesen (V).

Og at skoler og daginstitutioner også føler, at der stadig er plads til forbedringer, vidner ansøgninger for 2019 om. Her var der ønsker for knapt 4,7 millioner kroner, men udvalget måtte prioritere blandt ønskerne, da der skulle fordeles 1,5 millioner kroner.

Henrik Thygesen vil stadig tage udgangspunkt i den rapport, konsulentfirmaet Gustin udarbejdede i 2018, men han lægger dog op til, at der i denne omgang formentlig vil være fokus på en bestemt slags udearealer.

- Rapporten har peget på, at der flere steder er plads til stilleområder på udearealerne. Det har ikke altid været førsteprioriteten i de tidligere ansøgningsrunder, men det vil vi forsøge at skabe mere plads til i denne omgang. Der skal også være plads til reflektion eller en én til én leg mellem børn på udearealerne, siger udvalgsformanden.

Familie- og kulturudvalget har sat 1. maj som ansøgningsfrist for forbedringer af udearealerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Skuffet Mathiesen fandt aldrig VM-benene

Annonce