Annonce
Holstebro

Legeland puster energi ind i efterårsferien

Musikteateret er i efterårsferien lavet om til en stor legeplads med et hav af hoppeborge. Foto: Morten Stricker
Hoppeborge har fundet vej til Musikteateret i efterårsferien og omdannet det til en stor og oppustelig legeplads for børn.

Holstebro: En håndfuld drenge drøner rundt og leger fangeleg. De snor sig ind mellem andre børn og små sko, der er blevet smidt på gulvet i stor iver efter at komme i gang med at lege. Det hele foregår til lyden af børnelatter og skrig fra de børn, der suser ned ad rutsjebanerne, inden de klatrer op og gør sig klar til endnu tur.

Musikteateret i Holstebro er i efterårsferien omdannet til et oppusteligt legeland. Hvor børn kan bruge alt deres energi i et hav af forskellige hoppeborge. I mens sidder forældrene klar langs væggen med lidt at spise og drikke, eller hvis et barn har brug for helle i fangelegen. Børnene stopper på skift op ved deres forældre og får en kort pause, inden de tonser videre igen.

Det er dog ikke alle forældrene, der kunne nøjes med at sidde og være klar med proviant. Simon Lauritsen havde onsdag taget sin kone og to børn på to og fem år med om bord i hoppeborgene.

Han var selv sprunget i sportstøjet, og så kunne han ellers forsøge at følge børnene rundt i de oppustelige forlystelser. Efter en god halv time i Musikteateret, havde han fået sved på panden.

- Vi tænkte, at vi lige så godt kunne prøve det i stedet for at sidde derhjemme og slappe af. Det er jo en god måde at brænde noget krudt af på. Der er gang i den, så det er da lidt hårdt at følge med, siger Simon Lauritsen.

Der er hoppeborge efter en hver smag. Man kan hoppe på maven af en giraf eller en elefant, løbe henover en traktor eller klatre op ad en skrå væg og lade det kilde i maven, når man rutsjer ned igen. Simon Lauritsens femårige datter, Lærke, har dog en anden favorit.

- Den gule med forhindringerne på, den er rigtig sjov, siger hun, inden hun farer afsted i sine strømpesokker.

Det er Holstebro Handelsstandsforening, der i fællesskab med Musikteateret og Hop og Rul har pustet liv i aktiviteten, så børnene har en mulighed for at bruge deres efterårsferie i tørvejr.

Annonce
Der er mulighed for at rutsje, hoppe og kæmpe sig igennem oppustelige forhindringer i hoppelandet. Foto: Morten Stricker
Når børnene har brug for en kort pause i legen, sidder forældrene klar på sidelinjen. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Annonce