Annonce
Navne

Lederen af strandingsmuseet er stoppet

Helle Henningsen, der her ses i midten, begyndte på Strandingsmuseum St. George i januar 2018 og sluttede 1. september i år. Foto: Johan Gadegaard
Erstatningen for Helle Henningsen findes ikke før begyndelsen af det nye år.
Annonce

Thorsminde: Tre år blev det til - knapt nok - så var Helle Henningsens pligt fuldendt.

Afdelingslederen af Strandingsmuseum St. George i Thorsminde er stoppet per 1. september, og forklaringen er simpel: Hun er gået på pension.

Det betyder dog ikke, at man vil ærgre sig mindre af den grund, understreger direktør for De Kulturhistoriske Museer i Holstebro, Ingeborg Svennevig.

- Vi kommer til at savne Helle. Hun har gjort et fantastisk stykke arbejde. Museet var jo søsat i en ny form, da hun tog over, og hun skulle formå at "sejle" det videre, og det må man virkelig sige, at hun kom til, siger Ingeborg Svennevig.

Helle Henningsen vil hellere tale om museet end sig selv.

- Det handler ikke om mig, men om hele det "dream team", der er på strandingsmuseet og det samarbejde, der er med byen. Det har været nogle fantastisk spændende år i et meget alsidigt job, siger hun.


Det har været en usædvanlig sommer, men jeg føler alligevel, at det er udtryk for, at vi er blevet mere kendt. Der er en eller anden medvind.

Helle Henningsen


Helle Henningsens tørn inden for museumsverdenen strækker sig længere tilbage end ansættelsestidspunktet i 2018. Inden da var hun blandt andet som museumsinspektør tilknyttet Holstebro Museum gennem flere år, og endnu tidligere var hun i over 20 år tilknyttet Ringkøbing Museum.

Annonce

Medvind

- Jeg har det så fint med min beslutning. Det er det helt rigtige tidspunkt at takke af på - med ro i sindet, konkluderer Helle Henningsen.

Årsagen skal findes i, at hun og det øvrige personale lykkedes med at få øget kendskabet til museet.

- Vi havde en forrygende sommer. Selvfølgelig var vi også begunstiget af at kunne tilbyde halv pris på entréen, men det var ikke alene det, for når vi spurgte gæsterne, var det en kombination af vejret, der ikke var så godt, at de holdt ferie i Danmark - og så forresten at der var halv pris, siger Helle Henningsen.

- I juli indhentede vi besøgstallet fra samme tidspunkt sidste år til trods for, at vi grundet corona havde lukket i ti uger.

Tilstrømningen af - nu udenlandske - gæster fortsatte i august. Læg dertil at museet sidste år vandt en pris, Silletto-prisen, til de europæiske museers prisuddeling.

- Det har været en usædvanlig sommer, men jeg føler alligevel, at det er udtryk for, at vi er blevet mere kendt. Der er en eller anden medvind, siger Helle Henningsen.

Annonce

Helle og Helle

Selvom om man gennem længere tid har kendt til Helle Henningsens beslutning, slås stillingen først op nu.

I mellemtiden er Ingeborg Svennevig konstitueret leder.

- Vi kommer først og fremmest til at søge én, der kan fortælle historierne på strandingsmuseet og dermed kommer til at fortsætte det fantastiske arbejde, som Helle og Helle (Sigh - tidligere leder af museet, nu direktør for Nørre Vosborg, red.) har sat i gang, siger Ingeborg Svennevig.

Det forventes først, at den nye leder er fundet i begyndelsen af året.

- Her er dygtige folk, så det skal nok gå i mellemtiden, forsikrer Ingeborg Svennevig, der ligeledes ser på et kommende ansøgerfelt med stor fortrøstning:

- Sidst var der et godt felt, som søgte jobbet, og ud af det var der to-tre stykker, som vi var varme på.

Privat bor Helle Henningsen i Velling.

- Jeg er stadigvæk kun på Dag 2 (onsdag, red.) af mit otium, men jeg regner med, at jeg skal bruge det til at få mere tid til familien, siger Helle Henningsen, der i øvrigt stadig er involveret i et projektarbejde på museet med henblik på en særudstilling, der åbner til foråret.

- Så jeg vil fortsat have min gang på museet nogle måneder endnu. Mit hjerte banker stadig for strandingsmuseet, og det vil det altid gøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Se, hvilken herlig grund...

Annonce