Annonce
Holstebro

Leder af Ellebæk-institutioner fratræder øjeblikkeligt

Lederen af Børnehusene Ellebæk stopper med omgående virkning. Arkivfoto

Lederen af Børnehusene Ellebæk stopper med omgående virkning.

Holstebro: Her til aften har Holstebro Kommune meddelt, at lederen af Børnehusene Ellebæk, Jacob Birk-Nielsen stopper fra dags dato.

- Jeg har i dag bedt Holstebro Kommune om en fratrædelsesaftale i forhold til mit lederjob i Børnehusene Ellebæk. Ud fra den presseomtale, der har været den seneste tid, er der blevet igangsat et stort pres på min ledelsesstil og min person. Da mit hjerte brænder for Ellebæk-området, ønsker jeg hele personalet, børnene og forældrene held og lykke i fremtiden, udtaler Jacob Birk-Nielsen i en pressemeddelelse.

Det var BUPL og FOA, der rejste sagen, og BUPL har helt fra start anbefalet kommunen at afskedige lederen, idet arbejdsmiljøproblemerne ifølge forbundet var så alvorlige og relaterede direkte til ledelsesstilen- og adfærden i de tre daginstitutioner Wagnerhus, Måbjerghus og Børnehaven Ellebæk.

Den holdning deles af Thomas Nagskov, der var én af de 42 forældre, der undsagde deres egen bestyrelse, da bestyrelsen i sidste uge erklærede "fuldstændig opbakning til ledelsen".

- Jeg ser det som den eneste rigtige løsning, fordi problemerne har stået på så længe - halvandet år. Jeg tror ikke, at det er muligt at genoprette tilliden mellem forældre/personale og ledelse. Den har været væk i lang tid, siger Thomas Nagskov, der har haft barn i Måbjerghus uafbrudt i de seneste fire år.

Han ser frem til, der kan komme ro på, og Måbjerghus kan bygges op igen til at være det, den var, før den blev lagt ind under fælles ledelse med de to øvrige børneinstitutioner i Ellebæk.

Annonce

Kommunen beklager

Holstebro Kommune derimod beklager, at Jacob Birk-Nielsen forlader posten midt i en proces med fokus på det gode arbejdsmiljø, ledelseskultur og samarbejde med de tillidsvalgte.

- Men der er forståelse for det svære pres, han er udsat for. Det var ikke det udfald, kommunen satsede på, men det fornødne handlerum til at skabe udvikling har desværre ikke været til stede i den givne situation, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Kommunen vil nu vurdere situationen og den fremadrettede proces og snarest melde ud om den fremtidige ledelse af Børnehusene Ellebæk.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce