Annonce
Sport

Lazio tildeler Ronaldo og co. første sæsonnederlag

Filippo Monteforte/Ritzau Scanpix
Juventus led sit første liganederlag i sæsonen og gik glip af førstepladsen i Serie A, da Lazio vandt 3-1.

Juventus kunne med en sejr overtage førstepladsen i Serie A igen lørdag aften ude mod Lazio.

Det gik dog helt anderledes, da mestrene fra Torino i stedet måtte indkassere sæsonens første liganederlag.

I Rom vandt hjemmeholdet 3-1, efter at Juventus var foran 1-0, og Lazio endda tillod sig at misbruge et straffespark.

Dermed forblev Juventus på 36 point på andenpladsen efter Inter, der topper rækken med 38 point.

Lazio spillede sig på tredjepladsen med tre point færre end Juventus.

Cristiano Ronaldo åbnede ellers målscoringen efter 25 minutter, da den portugisiske superstjerne let kunne prikke bolden i mål efter en fremragende tværaflevering i feltet af Rodrigo Bentancur.

Men Lazio lagde sig ikke ned, og hjemmeholdet begyndte langsomt at arbejde sig tættere og tættere på en stor målchance. Netop som stadionuret rundede 45 minutter, slog hovedstadsklubben så til.

Luis Alberto sendte fra hjørnet af feltet et indlæg afsted, som endte i panden på Luiz Felipe, der headede udligningen i mål.

Status quo var derfor genoprettet ved anden halvlegs start, hvor kampen blev mere jævnbyrdig og bølgede frem og tilbage.

Med 20 minutter tilbage kom Juventus i undertal, da Juan Cuadrado i forbindelse med en Lazio-omstilling trak håndbremsen, nedlagde Manuel Lazzari og efter et VAR-tjek fik direkte rødt.

Lazio var ikke sen til at udnytte overtallet. Fem minutter efter Cuadrados udvisning bragte Sergej Milinkovic-Savic hjemmeholdet foran, da han efter endnu en flot assist af Luis Alberto prikkede bolden i mål til 2-1.

Lazio fik tilkendt et straffespark i det 79. minut, men Ciro Immobile misbrugte muligheden.

Dybt inde i overtiden var det så Felipe Caicedo, der øgede til 3-1 for Lazio.

Napoli fortsatte nedturen, da det tidligere blev 1-1 ude mod Udinese.

Napoli ligger nummer syv i rækken og har ikke vundet i de seneste syv ligakampe.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce