Annonce
Biler

Laveste bilsalg siden finanskrisen

Den nye Renault Captur er hoppet til tops og ind som nummer tre på top 20-listen i april, fulgt af søstermodellen, Renault Clio. Foto: Jens Overgaard
Med et bilsalg på godt 10.200 biler i april skal vi tilbage til 2010 for at finde et lignende lavt niveau.
Annonce

Det var ventet, at bilsalget ville tage et ordentligt dyk i april, hvor konsekvenserne af coronakrisen for alvor ville vise sig - og det skete. Alligevel ser det voldsomt ud, når salgstallene for sidste måned står sort på hvidt. Her blev det nemlig indregistreret kun godt 10.200 biler, hvilket er 37 procent færre end samme måned i fjor, hvor der kom nummerplader på cirka 16.200 biler. Faktisk skal vi tilbage til februar 2010, altså midt i finanskrisen, og hvor der blev solgt 8700 biler, for at finde et lavere salg.

I årets fire første måneder er der nu afsat 28 procent færre biler end i samme periode i fjor. April er normalt en af de helt store måneder for bilsalget, derfor rammer det også ekstra hårdt, når en udfordring som corona lægger hindringer.

Bilsalget i april

1. Peugeot 208: 389

2. Citroën C3: 351

3. Renault Captur: 335

4. Renault Clio: 257

5. Skoda Octavia: 240

6. Toyota Aygo: 224

7. Toyota Yaris: 221

8. VW Polo: 215

9. VW T-Cross: 206

10. Mercedes C-klasse: 204

11. Hyundai i10: 190

12. VW T-Roc: 186

13. Peugeot 3008: 180

14. BMW 3-serie: 164

15. Skoda Fabia: 164

16. Nissan Qashqai: 158

17. Citroën C1: 157

18. VW Golf: 156

19. Ford Fiesta: 148

20. Kia Ceed: 145

Kilde: De Danske Bilimportører

Annonce

Pil op i lavt gear

Brancheorganisationen De Danske Bilimportører havde på baggrund af de slutsedler, som blev underskrevet i april, forudset udviklingen, som ikke kommer bag på Gunni Mikkelsen, der er direktør hos bilimportørerne.

- Salget i april blev som forventet lavere end i marts. Vi kan dog se, at interessen er stigende. Selv om det er på et lavt niveau, er det med pil opad, siger Gunni Mikkelsen.

Han forventer, at vi også i maj og juni vil se salgstal på et lavt niveau. Et springende punkt bliver, hvor meget gang der kommer i samfundsøkonomien i de kommende måneder. Men det handler også om, hvor trygge bilkøberne er, og hvor stor tillid de har til fremtiden og deres job.

- Rammevilkårene skal være i orden, og folk skal føle sig trygge ved at købe bil. Men hvis vi skal kickstarte samfundet, vil det være en god idé at indføre en ny skrotningsordning. Så får vi nogle af de gamle biler erstattet med nye og mere miljøvenlige. På den måde vil vi hjælpe miljøet og statskassen, som får flere penge ind i afgifter. Det er noget, som man diskuterer flere steder i Europa lige nu, og det er også relevant i Danmark, siger Gunni Mikkelsen.

Han advarer politikerne mod at se på bilbeskatningen p.t.

- Det er vigtigt, at der fortsat forbliver ro om rammevilkårene på bilområdet, idet nye temaer og debatter altid skaber usikkerhed - hvilket der ikke er behov for med den nye usikkerhed, der er udsprunget af coronakrisen, siger Gunni Mikkelsen.

Annonce

Klassisk og nyt

Selv om salgstallene er lave, er det de klassiske bestseller-modeller, som er i front. Her besætter Peugeot 208 førstepladsen med 389 biler, fulgt af Citroën C3 med 351 biler og Renault Captur med 335 biler. Lige efter finder vi Renault Clio.

Listen omfatter også firmabiler som Mercedes C-Klasse og BMW 3-serie, der er modeller, som typisk er erhvervsleasede og bestilt adskillige måneder i forvejen. En ellers klassisk danskerfavorit som Nissan Qashqai er røget langt ned på listen.

Her er der også modeller, som står i et vadested og ligger pænt placeret. Det gælder Skoda Octavia og Toyota Yaris, som snart kommer i nye generationer, og Hyundai i10, som både sælges i den udgående og den helt nye generation.

VW’s modeller ligger langt nede ad listen, men samlet set ligger VW-koncernen dog højt med Polo, T-Cross, T-Roc og Golf. Den nye Golf 8, som blev lanceret i april, er dog en af de modeller, som er coronaramt, da importøren måtte aflyse det planlagte åbent hus-arrangement for modellen.

Peugeot 208 holder skansen som Danmarks mest solgte biler, på trods af en samlet nedgang. Foto: Peugeot
Hyundai i10 er en af de helt nye modeller, som sniger sig ind på top 20-listen i april. Foto: Hyundai
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce