Annonce
Ulfborg/Vemb

Laver kontor-fællesskab på den gamle skole

Der var faktisk engang i 90'erne - har Mads Thomsen fået fortalt - været et slags skur stillet op i nærheden af skolen med internetforbindelse, hvor det hjemmearbejdende folk, kunne være. Så ideen er ikke helt ny, fortæller han. Foto: Jan Briks
Hvad gør man med de gamle skolelokaler, når byens skole - og siden friskole - må lukke? I Sdr. Nissum har man indrettet udlejningslokaler, børnehave - og nu også kontorfællesskab.
Annonce

Sdr. Nissum: De har kontorer i både London, Kiev og Madrid - det softwarefirma, Encode, som 47-årige Mads Thomsen arbejder for. Firmaet laver løsninger til kampagneprocesser og har kunder fra hele verden.

Og da det meste foregår over computeren, følger der stor fleksibilitet med, når det kommer til, hvor man vil arbejde fra. De sidste fire år har Mads Thomsen derfor arbejdet hjemmefra - i sit hus lidt uden for Sdr. Nissum, hvor han bor med kone og tre børn.

- Men når ens arbejdsplads er i hjemmet, kan man hurtigt komme ud i det med, at så kan aftenstid jo også lige være arbejdstid. Det er sværere at skille tingene ad, siger han.

Grænserne for, hvornår man er på arbejde, og hvornår man har fri, var langsomt blevet for udvasket.

Derfor foreslog han i august den forening, der ejer bygningen, der tidligere har huset områdets friskole, at der da måtte kunne laves kontor-fællesskab i den ene ende af bygningen. Som sagt så gjort. De frivillige har været i fuldt sving med at opsætte tekøkken, male, slibe, indrette mødelokale og indkøbe brugte skriveborde.

Så i starten af denne uge kunne Mads Thomsen som den første indtage en af fire af de nye kontorpladser - her i det gamle sløjdlokale, som nu er kontor-fællesskab.

- Og jeg håber jo da, at det kan give noget socialt - at man har nogen at mødes med, siger han.

Annonce

Den stille start

På nuværende tidspunkt er der udover ham selv kun en enkelt anden IT-mand, der har meldt sin ankomst. Og pladserne er da også begrænset til fire styks. Men håbet er, at man med tiden kan få lov at udvide.

- Nu skal vi selvfølgelig lige se, hvordan det går. Men min ambition er jo, at det her måske kan være med til at trække folk mere herud. Også fordi vi har børnehaven her i den anden ende af skolebygningen. Er man så hjemmearbejdende i for eksempel Ulfborg og har et barn, jamen så er det da oplagt, sådan et sted som her, siger han og tilføjer:

- Og nu er det jo ikke mit indtryk, at Holstebro Kommune har ret stort fokus på området herude. Så skal der ske noget, skal det ske med frivillige kræfter - og det, er det her jo et godt eksempel på. Måske det kan være med til at vende en udvikling herude, siger han.

Mads Thomsen håber, at kontorfællesskabets pladser bliver fyldt op. Måske projektet med tiden endda kan få lov at udvide. Foto: Jan Briks

Særligt kontorfællesskabets nærhed til børnehave og multihal gør det unikt, mener han:

- Så er mange af tingene jo lige i nærheden, siger han.

I den indledende opstartsfase kører kontorfællesskabet med et totrinssystem, så man kan få en skrivebordsplads et par gange i ugen eller hele ugen - til forskellig pris.

Annonce

Flere børn

Det er Benny Petersen og Tirsdagsklubben - en gruppe af lokale frivillige - der har gået og sat lokalerne i stand de seneste par måneder:

- Vi har malet, gjort klar og så videre. Det er jo vores gamle værksted, der er blevet omdannet til kontorfællesskab, og vi håber, at det måske kan føre til lidt flere børn herovre i børnehave/vuggestuen. Det er noget af det, vi håber på, siger han.

Da friskolen for efterhånden seks år siden lukkede i området, blev en ny forening startet, Foreningen Den Gamle Skole, som købte bygningen. Siden er der blevet lavet overnatningsmuligheder i flere af de gamle skolelokaler, og foreningen får da også stadigvæk lejeindtægt fra børnehaven/vuggestuen Krudtuglen i den ene ende af bygningen. Og nu kommer endnu et ben.

Medlem af bestyrelsen i foreningen, Frederik Madsen, glæder sig over, at der nu kommer lidt liv i dén ende af bygningen igen:

- Vi vil jo gerne, at bygningerne bruges, og så giver det jo da lidt liv i byen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Mindst 4893 tons døde mink truer miljøet: Beskæmmende, at man ikke vil lytte, siger politiker

Struer

Sand skal sikre glat føre

Annonce