Annonce
Lemvig

Laver ikke om på skoledagen for de yngste elever

De yngste elever i Lemvig Kommune kommer også fremover til at gå i skole i 1200 timer om året. Arkivfoto
Annonce

Lemvig: Også i det kommende skoleår får eleverne i indskolingen på Lemvig Kommunes folkeskoler 1200 timers undervisning i løbet af skoleåret.

Det står klart efter et møde i familie- og kulturudvalget.

Kort før folketingsvalget blev udskrevet sidste år, vedtog Folketinget, at kommunerne selv kunne bestemme den årlige undervisningstid for eleverne i 0.-2. klasse inden for et interval mellem 1110 og 1400 timer. Men Lemvig Kommune holder fast i de 1200 timers undervisning, som var normen inden lovændringen.

- Vi kunne se, at der ville være for mange udfordringer omkring blandt andet transporten af skoleelever med skolebusser samt pasningsbehovet i skolefritidsordningen, som langt hovedparten af eleverne i indskolingen benytter sig af. Derfor holder vi fast i de 1200 timers undervisning for de yngste skoleelever, siger formanden for familie- og kulturudvalget, Henrik Thygesen (V).

Han tilføjer, at det var et enigt udvalg, der besluttede at holde fast i det årlige antal undervisningstimer. Det på trods af, at der kun var lagt op til en debat om emnet inden udvalgsmødet.

Beslutningen betyder, at eleverne i indskolingen fremover vil blive ved med at have en skoledag, der strækker sig fra klokken 8 til klokken 14 på alle kommunens skoler.

- Vi var enige om, at vi ønsker at alle skoler skal have det samme tilbud, og er man som forældre ikke indstillet på det, er der stadig mulighed for at sende sine børn i friskole. Hvis vi skulle sætte længden af skoledage ned, ville det gå ud over den understøttende undervisning. Men vi vil hellere være med til at skabe en spændende skoledag med blandt andet Åben Skole, og det er her, vi skal skubbe på, siger Henrik Thygesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Brandvæsenet slukkede skibsbrand

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce