Annonce
Lemvig

Laver ikke om på skoledagen for de yngste elever

De yngste elever i Lemvig Kommune kommer også fremover til at gå i skole i 1200 timer om året. Arkivfoto

Lemvig: Også i det kommende skoleår får eleverne i indskolingen på Lemvig Kommunes folkeskoler 1200 timers undervisning i løbet af skoleåret.

Det står klart efter et møde i familie- og kulturudvalget.

Kort før folketingsvalget blev udskrevet sidste år, vedtog Folketinget, at kommunerne selv kunne bestemme den årlige undervisningstid for eleverne i 0.-2. klasse inden for et interval mellem 1110 og 1400 timer. Men Lemvig Kommune holder fast i de 1200 timers undervisning, som var normen inden lovændringen.

- Vi kunne se, at der ville være for mange udfordringer omkring blandt andet transporten af skoleelever med skolebusser samt pasningsbehovet i skolefritidsordningen, som langt hovedparten af eleverne i indskolingen benytter sig af. Derfor holder vi fast i de 1200 timers undervisning for de yngste skoleelever, siger formanden for familie- og kulturudvalget, Henrik Thygesen (V).

Han tilføjer, at det var et enigt udvalg, der besluttede at holde fast i det årlige antal undervisningstimer. Det på trods af, at der kun var lagt op til en debat om emnet inden udvalgsmødet.

Beslutningen betyder, at eleverne i indskolingen fremover vil blive ved med at have en skoledag, der strækker sig fra klokken 8 til klokken 14 på alle kommunens skoler.

- Vi var enige om, at vi ønsker at alle skoler skal have det samme tilbud, og er man som forældre ikke indstillet på det, er der stadig mulighed for at sende sine børn i friskole. Hvis vi skulle sætte længden af skoledage ned, ville det gå ud over den understøttende undervisning. Men vi vil hellere være med til at skabe en spændende skoledag med blandt andet Åben Skole, og det er her, vi skal skubbe på, siger Henrik Thygesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer For abonnenter

Mens han stod fast på retfærdighed, hævede han penge på kommunens kreditkort

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Annonce