Annonce
Erhverv

Laurs mister millioner på festivalaflysninger: - Nu gik det lige så godt

Laurs Lysgaard Pedersens humør steg lige et par grader, da ordrebøgerne blev fyldt. Men efter en aflysning af stort set alle festivaler og andre store arrangementer i løbet af sommerhalvåret står han igen med udsigt til at miste millionomsætning i 2021.  Foto: Morten Stricker
All Round Lyd & Lys var klar til at pakke lastbilerne med det tunge grej og sætte kursen mod landets festivaller. Struer-firmaets ejer, Laurs Lysgaard Pedersen, ser nu atter ind i en sommer uden den sædvanlige omsætning på cirka 15 millioner kroner

Struer: For en måneds tid siden var der langt om længe udsigt til, at festivalkaravanen kom ud at rulle på landevejene i det danske sommerland.

Hos All Round Lyd & Lys i Struer begyndte bestillingerne at tikke ind.

Ordrebogen med de gabende tomme sider blev fyldt med bestillinger på det tunge grej til festivaller, markeder og begivenheder som Give Open Air og Løkken Open Air.

Annonce

Lokalt fik arrangørerne af Kilen Rock et håb om at kunne gennemføre, og det samme var tilfældet blandt de mange frivillige bag Haze Over Haarum i Harboøre.

Nu er langt de fleste så vendt tilbage med en aflysning.

- Det er Thy Rock, Sølund Musik Festival, Skive Festival, Karup Å Marked, Kilen Rock i Struer - og jeg kunne blive ved, konstaterer Laurs Lysgaard Pedersen, der igen ser ind i en sommer med et milliontab på sin omsætning.

Ned i honorar

- Haze Over Haarum bliver gennemført, og det er helt fantastisk. De har bare en flok frivillige, som er villige til at knokle for at få sat hegn op og for at få det hele til at fungere, konstaterer Laus Lysgaard Pedersen.


Det bliver i et noget mindre format, og det behøver da ikke være en hemmelighed, at jeg måtte gå voldsomt ned i honorar for at få det til at hænge sammen.

Laurs Lysgaard Pedersen, AllRound Lyd & Lys, Struer


Men det bliver på nogle betingelser, som gør det umuligt at sætte fuldt blus på festen.

- Det bliver i et noget mindre format, og det behøver da ikke være en hemmelighed, at jeg måtte gå voldsomt ned i honorar for at få det til at hænge sammen, fortæller han, og de øvrige festivaller, som skulle være afviklet hen over sommerhalvåret, har meldt pas på de nye betingelser.

- Sidste år gik vi glip af en omsætning på cirka 15 millioner kroner, og det bliver noget af det samme i år, vurderer Laurs Lysgaard Pedersen.

- Vi kan håbe, at det hele åbner til august. Så ser det rigtig godt ud i både august og september, fortæller han.

Efter genåbningen af de mange spillesteder i landet torsdag aften, er der også en vis omsætning at hente på de mindre koncerter.

- Det er da en åbning, og vi får lidt at arbejde med. Men når du ser på, hvad vi for eksempel kan hente hjem af omsætning på for eksempel en Langelandsfestival, og så de 2.000 kroner, vi får ind på en koncert i Folket Hus, giver det slet ikke nok til, at vi kan overleve på det som branche. Vi må sige, at vi har en fodboldminister, som lader os andre i stikken, mener Laurs Lysgaard Pedersen.

I 2020 lykkedes det at få kompensation for en del af den tabte omsætning via et bidrag fra de statslige hjælpepakker.

Hvordan det kommer til at se ud i år, er stadigvæk et åbent spørgsmål.

- Vi ved det simpelthen ikke, fortæller Laurs Lysgaard Pedersen.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

Annonce