Annonce
Sport

Lasse Norman kæmper sig til EM-sølv i omnium

Eric Feferberg/Ritzau Scanpix
Den danske banerytter Lasse Norman Hansen tog fredag sølv i omnium ved EM i hollandske Apeldoorn.

Lasse Norman Hansen tog fredag sin anden medalje ved EM i banecykling.

Efter at han torsdag vandt guld sammen med andre danskere i 4000 meter holdforfølgelsesløb, blev det fredag til en sølvmedalje i banecyklingens svar på mangekamp, omnium.

Det er Norman Hansens anden EM-medalje i omnium. I 2015 blev det også til en sølvmedalje.

Den tidligere OL-guldvinder i disciplinen lagde ud med fjerdeplads i scratch. I tempo blev det så til en andenplads, hvilket også var Norman Hansens placering i det samlede regnskab efter de første to afdelinger.

I udskilningsløbet blev det dog til en ottendeplads, hvilket sendte danskeren ned på en samlet fjerdeplads inden fjerde og sidste afdeling, pointløbet.

Her lagde Norman Hansen hårdt ud, og danskeren fik hurtigt samlet point ind til at bringe sig op på tredjepladsen med udsigt til en bronzemedalje.

Lidt efter var der også point nok på kontoen til en sølvmedalje, men det krævede stadig, at danskeren holdt sig til i afslutningen.

Det gjorde Norman Hansen, og så var sølvmedaljen en realitet. Franske Benjamin Thomas tog guldet, mens britiske Oliver Wood endte med bronze om halsen.

De kvindelige baneryttere kørte også omnium fredag. Her deltog danske Amalie Dideriksen, der sluttede på en samlet sjetteplads.

Dideriksen startede med en femteplads i scratch. Det blev fulgt op med endnu en femteplads i tempo, hvilket bragte danskeren op på en samlet andenplads.

Efter en sjetteplads i udskilningsløbet dumpede Dideriksen ned på fjerdepladsen inden det afsluttende pointløb.

Her rakte danskeren ud efter bronzemedaljen, men endte med at løbe tør for kræfter. Den hollandske verdensmester Kirsten Wild tog guldet foran britiske Laura Kenny og Tatsiana Sharakova fra Hviderusland.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Esmark: Bedste sæson nogensinde

Leder For abonnenter

De må gerne sole sig i dag

Der er heldigvis stadig nogle af de politikere, der sad i det hedengangne Ringkøbing Amtsråd for 40 år siden, som er i live. De kan så i dag glæde sig over, at de fremstod som fremsynede folk, der tog en beslutning, der kostede penge, men som fik overordentlig stor betydning for en stor del af Vestjylland. Man besluttede nemlig, at der skulle oprettes flere gymnasier - blandt andet i Lemvig og Ringkøbing. Og når disse gymnasier nu kan fejre en rund dag, så er de beviset på, at det kunne lade sig gøre at hæve uddannelsesniveauet hos de unge i Vestjylland ganske betragteligt. Afstandene for 40 år siden betød nemlig, at det var de færreste i folkeskolens afgangsklasser, der tog en studentereksamen. Det var noget for de få, og det var i mange hjem slet ikke et tema, fordi der ikke var tradition for det, og fordi det var noget, der lå langt væk både fysisk og mentalt. Men så besluttede amtsrådet, at nu skulle afstanden formindskes. I løbet af forholdsvis få år betød det et løft af dimensioner for uddannelsesniveauet. Ikke blot søgte de unge til gymnasierne, men øvrige ungdomsuddannelser blev trukket med op. Børnene blev mønsterbrydere i familier, der aldrig havde satset på uddannelse, og i dag kan de vestjyske kommuner bryste sig af meget høje procentdele af de unge, der tager en ungdomsuddannelse. Der er derfor al mulig grund til at hejse flaget for dette 40 års jubilæum, og de efterhånden ældre tidligere amtsrådsmedlemmer må gerne sole sig i det. For det var fremsynet. I dag gælder det så om at holde fast i, at der ikke er langt til uddannelse. Centralisering har gennem mange år været et nøgleord, og det har været det letteste, når der skulle spares. Heldigvis har nogle holdt fast. Tænk blot hvad det har betydet for Vestjyllands folkeskoler, at der på trods af utallige forsøg på lukning fortsat er en lokal læreruddannelse. For 40 år siden investerede man i uddannelse. Det skal vi fortsat gøre. Alternativet er skræmmende. Afstanden har stor betydning for hele landet for, om der er er en attraktiv uddannelse for alle landets unge.

Håndbold For abonnenter

Næststørste sejr i 13 år: Storebror satte tingene på plads i naboopgør

Annonce