Erhverv

Lars Larsens søn rykker ind i Actona-bestyrelse

Lars Larsen købte i 2015 Actona Company. Nu er han trådt tilbage fra topposterne i Jysk på grund af alvorlig sygdom. Hans søn, Jacob Brunsborg, er indtrådt i bestyrelsen hos Actona Company. Arkivfoto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix)
Jacob Brunsborg, der er søn af Jysk-grundlæggeren Lars Larsen, er nyt bestyrelsesmedlem hos møbelvirksomheden Actona Company.

Tvis: Det blev fredagens store samtaleemne rundt om i Danmark, da det kom frem, at en af landets største erhvervsledere, Lars Larsen, var ramt af alvorlig leverkræft. Han meddelte, at han trækker sig tilbage fra topposterne i Jysk-koncernen.

Samtidig rykkede hans søn, Jacob Brunsborg, ind som formand for Jysk Group i stedet for sin far. Ud over Jysk ejer gruppen en række virksomheder.

En af dem er møbelvirksomheden, Actona Company, der har hovedsæde i Tvis. Lars Larsen købte virksomheden i 2015, efter at stifteren Orla Dahl Jepsen døde i december 2014.

I forbindelsen med skiftet fra far til søn i toppen af Jysk-dynastiet, er Jacob Brunsborg også indtrådt i bestyrelsen hos Actona Company. Dermed er bestyrelsen udvidet med en enkelt person.

Ifølge administrerende direktør hos Actona, Torben Villadsen, har Jacob Brunsborg valgt at komme tættere på virksomheden og lære den bedre at kende.

- Jeg ser frem til at arbejde sammen med ham og lære ham bedre at kende. Der er intet dramatisk i det, siger Torben Villadsen.

Formanden for bestyrelsen i Actona er Hans Henrik Kjølby, der er øverste direktør i Jysk Holding. Et af de øvrige bestyrelsesmedlemmer er Ole Lund Andersen, der er administrerende direktør hos TCM Group, der producerer køkkener.

Actona Company er en af de virksomheder, der leverer solide overskud i Jysk Group. Det seneste regnskab for perioden 1. september 2017 til 31. august gav et overskud på 81 millioner kroner. Omsætningen er på 1,73 milliarder kroner for møbelvirksomheden, der blev grundlagt i 1981 under navnet Marmorhuset.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Struer For abonnenter

Tour de Toilet: Er der virkelig ingen steder at ski.. på hele Thyholm?

Sport

Efter blot to løb fik Mikkel en invitation til verdenseliten

Kultur For abonnenter

Offerkarret fra Stendis og skelettet i den lille gule kuffert

Indland For abonnenter

16-årige Gitte blev myrdet for 40 år siden: Morderen er aldrig fundet

Danmark

Landevejenes farende svende mødes i Vorbasse: - Der er ikke mange af os tilbage

Livsstil For abonnenter

Forfatter og journalist Lone Theils: Jeg ser verden som et fantastisk sted, der skal opdages

Indland

Små kommuner dropper parkeringskontrol efter ny regel

Kultur

Nana var ikke i tvivl, da hun fik øje på stor koloni af buksebier: De skal beskyttes

Annonce