Annonce
Erhverv

Lars Larsens søn rykker ind i Actona-bestyrelse

Lars Larsen købte i 2015 Actona Company. Nu er han trådt tilbage fra topposterne i Jysk på grund af alvorlig sygdom. Hans søn, Jacob Brunsborg, er indtrådt i bestyrelsen hos Actona Company. Arkivfoto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix)
Jacob Brunsborg, der er søn af Jysk-grundlæggeren Lars Larsen, er nyt bestyrelsesmedlem hos møbelvirksomheden Actona Company.

Tvis: Det blev fredagens store samtaleemne rundt om i Danmark, da det kom frem, at en af landets største erhvervsledere, Lars Larsen, var ramt af alvorlig leverkræft. Han meddelte, at han trækker sig tilbage fra topposterne i Jysk-koncernen.

Samtidig rykkede hans søn, Jacob Brunsborg, ind som formand for Jysk Group i stedet for sin far. Ud over Jysk ejer gruppen en række virksomheder.

En af dem er møbelvirksomheden, Actona Company, der har hovedsæde i Tvis. Lars Larsen købte virksomheden i 2015, efter at stifteren Orla Dahl Jepsen døde i december 2014.

I forbindelsen med skiftet fra far til søn i toppen af Jysk-dynastiet, er Jacob Brunsborg også indtrådt i bestyrelsen hos Actona Company. Dermed er bestyrelsen udvidet med en enkelt person.

Ifølge administrerende direktør hos Actona, Torben Villadsen, har Jacob Brunsborg valgt at komme tættere på virksomheden og lære den bedre at kende.

- Jeg ser frem til at arbejde sammen med ham og lære ham bedre at kende. Der er intet dramatisk i det, siger Torben Villadsen.

Formanden for bestyrelsen i Actona er Hans Henrik Kjølby, der er øverste direktør i Jysk Holding. Et af de øvrige bestyrelsesmedlemmer er Ole Lund Andersen, der er administrerende direktør hos TCM Group, der producerer køkkener.

Actona Company er en af de virksomheder, der leverer solide overskud i Jysk Group. Det seneste regnskab for perioden 1. september 2017 til 31. august gav et overskud på 81 millioner kroner. Omsætningen er på 1,73 milliarder kroner for møbelvirksomheden, der blev grundlagt i 1981 under navnet Marmorhuset.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Annonce