Annonce
Holstebro

Langvarig strid: Nu er der udsigt til løsning ved Slagteriet

Efter flere års strid mødes Hennings Køreskole og Holstebro Kommune 18. december for at finde en løsning. Det er en ny lokalplan, som baner vejen for en ekspropriation, så der kan bygges nyt i området. Foto: Johan Gadegaard
18. december mødes kommunen med Hennings Køreskole for at finde løsning på den ejendom, der ligger i vejen for byggeplaner på Slagteriet. En ekspropriation ser ud til at blive løsningen.

HOLSTEBRO: I flere år har Holstebro Kommune og Hennings Køreskole ligget i strid, fordi køreskolen ligger på samme side af Struervej som "Slagteriet", hvor kommunen har store planer og sælger byggegrunde. Sagen er endt i hårdknude, fordi køreskolen helst vil blive på stedet - og kommunen ikke vil betale prisen, som virksomheden forlanger for at flytte.

Men nu er der åbenbart udsigt til en løsning. Parterne mødes 18. december - dagen efter, at byrådet efter planen vedtager en lokalplan for en bygade med mulighed for at bygge 12-14 byhuse på det område, hvor køreskolen ligger i et hjørne.

- Vi er åben for en dialog, og vi håber, at vi kan finde en løsning, siger Jesper Olesen, der er medejer af Hennings Køreskole.

Med lokalplanen har kommunen mulighed for at eksproriere grunden. Det interessante ved det er, at der i så fald er tale om en tvangsafståelse, hvor køreskolens ejere ikke skal betale en skat af avancen på grund og bygning.

Netop det ser ud til at kunne blive afgørende for, at parterne langt om længe kan blive enige om prisen.

Også Jesper Dürr, der er chefjurist i Holstebro Kommune, vurderer, at det nu er muligt at finde en løsning.

- Der er både den mulighed, at køreskolen selv realiserer et byggeri på grunden, eller kommunen køber den ved ekspropriation. Jeg forventer, at vi kan komme videre på den ene eller anden måde, siger Jesper Dürr.

Lokalplaner er for længst vedtaget for to bygader nord og syd for det omstridte område - og de er stort set bebygget. Det er et lignende byggeri, som er planlagt i "hullet" mellem de to bygader.

Annonce
Hennings Køreskoles teori- og kontorlokaler har i flere år ligget som en ensom bygning på Struervej - og har været en brik i en langvarig strid med kommunen. I dag ligger kørskolen mellem to bygader, der er bebygget. Foto: Johan Gadegaard
Det er en lokalplan for det område (hvidt felt) mellem de to eksisterende bygader, som snart skal vedtages af byrådet. Og hvorefter Hennings Køreskole og Holstebro Kommune mødes for at finde en løsning for køreskolens bygning, der ligger i vejen for de nye byhuse. Ill.: Holstebro Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Så mange vil være skolechef

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce