Annonce
Holstebro

Langvarig strid: Nu er der udsigt til løsning ved Slagteriet

Efter flere års strid mødes Hennings Køreskole og Holstebro Kommune 18. december for at finde en løsning. Det er en ny lokalplan, som baner vejen for en ekspropriation, så der kan bygges nyt i området. Foto: Johan Gadegaard
18. december mødes kommunen med Hennings Køreskole for at finde løsning på den ejendom, der ligger i vejen for byggeplaner på Slagteriet. En ekspropriation ser ud til at blive løsningen.
Annonce

HOLSTEBRO: I flere år har Holstebro Kommune og Hennings Køreskole ligget i strid, fordi køreskolen ligger på samme side af Struervej som "Slagteriet", hvor kommunen har store planer og sælger byggegrunde. Sagen er endt i hårdknude, fordi køreskolen helst vil blive på stedet - og kommunen ikke vil betale prisen, som virksomheden forlanger for at flytte.

Men nu er der åbenbart udsigt til en løsning. Parterne mødes 18. december - dagen efter, at byrådet efter planen vedtager en lokalplan for en bygade med mulighed for at bygge 12-14 byhuse på det område, hvor køreskolen ligger i et hjørne.

- Vi er åben for en dialog, og vi håber, at vi kan finde en løsning, siger Jesper Olesen, der er medejer af Hennings Køreskole.

Med lokalplanen har kommunen mulighed for at eksproriere grunden. Det interessante ved det er, at der i så fald er tale om en tvangsafståelse, hvor køreskolens ejere ikke skal betale en skat af avancen på grund og bygning.

Netop det ser ud til at kunne blive afgørende for, at parterne langt om længe kan blive enige om prisen.

Også Jesper Dürr, der er chefjurist i Holstebro Kommune, vurderer, at det nu er muligt at finde en løsning.

- Der er både den mulighed, at køreskolen selv realiserer et byggeri på grunden, eller kommunen køber den ved ekspropriation. Jeg forventer, at vi kan komme videre på den ene eller anden måde, siger Jesper Dürr.

Lokalplaner er for længst vedtaget for to bygader nord og syd for det omstridte område - og de er stort set bebygget. Det er et lignende byggeri, som er planlagt i "hullet" mellem de to bygader.

Hennings Køreskoles teori- og kontorlokaler har i flere år ligget som en ensom bygning på Struervej - og har været en brik i en langvarig strid med kommunen. I dag ligger kørskolen mellem to bygader, der er bebygget. Foto: Johan Gadegaard
Det er en lokalplan for det område (hvidt felt) mellem de to eksisterende bygader, som snart skal vedtages af byrådet. Og hvorefter Hennings Køreskole og Holstebro Kommune mødes for at finde en løsning for køreskolens bygning, der ligger i vejen for de nye byhuse. Ill.: Holstebro Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Venstre, vindmøller og dobbeltspil

Struer

Havne Allé lukkes i weekenden

Annonce