Annonce
Ulfborg/Vemb

Fuld fart frem: En sommeraktivitet helt uden behov for solskin

Det er da måske noget han får lov til senere hen, siger Andi Christensen, Simons far efter turen rundt på banen ved ATV-klubben i Ulfborg.
I Ulfborg var der torsdag åbent hus i ATV-klubben. Og der var flere nye, mulige medlemmer til klubben.
Annonce

Ulfborg: Sommer er det jo. Ifølge kalenderen. Men ikke så meget som en spinkel solstråle titter frem her for enden af Industriarealet i Ulfborg, hvor ATV-klubben hører hjemme.

Tværtimod plører en silende regn de fremmødte til. Især de børn og unge, der har taget turen rundt på en af de firhjulede maskiner.

En af dem er 13-årige Emil Bruun-Kalhøj. Han har netop overstået sin første tur, og vil nu på tur nummer to. Han har prøvet ATV’ere før. En enkelt gang. Og han kunne godt blive bidt af sporten:

- Man suser jo bare rundt, mærker vinden i ansigtet, og så er det bare sjovt at køre, siger den 13-årige, der bor i Mejdal.

Det blev en våd oplevelse for de fremmødte børn og forældre denne sommer-torsdag.

Det er Ulfborg ATV klub, der er arrangør. De har fået del i den pakke på 200 millioner kroner, som regeringen har afsat til sommerferieaktiviteter rundt om i landet, og som kommunerne forvalter. Holstebro kommune har her på Industriarealet bidraget med 10.000 kroner til dagens aktivitet, som 20-30 gæster indtil videre har besøgt – her en time efter åbningen.

- Det passer med en lejepris på 400 kroner i timen per maskine, siger Ronni Guldbjerg, ATV-klubbens formand og tilføjer:

- Det er jo win-win. For det luner da lidt i klubkassen, vi får vores navn ud, og der bliver skabt lidt aktiviteter for børnene.

Annonce

Nye medlemmer

Klubben startede sin sæson op 1. marts. Og der gik ikke længe, før man måtte lukke ned som følge af corona. Så det er først i starten af juli, at man har åbnet op igen. I mellemtiden er banerne blevet fikset.

- Vi havde nogle store problemer med vand på banerne heromme, så det er der blevet lagt over 200 mandetimer i at fikse, siger Ronni Guldbjerg.

Arrangementet varede i seks timer. I de første par af slagsen var 20-30 forældre, børn og unge dukket op for at prøve kræfter med hestekræfterne. Foto: Jan Briks

Man kunne med lethed forestille sig, at en manglende kontingentbetaling for perioden har taget hårdt på klubbens økonomi.

-Men nej. Vi er gode til at passe på vores penge, og vi har ikke ret mange faste udgifter, siger han.

Og selvom der siden 1. juli kun har været 15 kørende medlemmer – mod 40 sidste år - så er klubbenformanden fortrøstningsfuld.

- Vores maskiner er for små til for mange kilo, så vi har ikke rigtigt kunne leje dem ud. Men med lidt penge fra DGI og lidt egenbetaling nu her, har vi købt tre nye maskiner, som vi håber at kunne udleje til for eksempelvis polterabends og andre arrangementer. Så det, tror vi, kan blive en fin indtjeningsmulighed for os fremover, siger Ronni Guldbjerg.


Det er jo win-win. For det luner da lidt i klubkassen, vi får vores navn ud, og der bliver skabt lidt aktiviteter for børnene

Ronni Guldbjerg, Ulfborg ATV-klubs formand


Han håber da også, at arrangementet kaster et par nye medlemmer af sig.

Annonce

På banen

Det kunne med lethed være 32-årige Andi Christensens søn på fem. Han er netop blevet færdig med en tur rundt på den lille bane.

- Vi har et par ATV’ere derhjemme, men ikke helt som dem her. Så han har prøvet at køre før. Men han har i lang tid gerne villet køre på en bane i stedet for en mark, og nu bød muligheden sig jo, så skulle han da have lov at prøve, siger han.

Og hvad synes den jordbeskidte, fem-årige Simon så om turen?

En tommel op, får avisens udsendte som svar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Naturen har det langt bedre end sit rygte

TTH Holstebro Herrer

TTH besejrede Mors-Thy i tredje test

Annonce