Annonce
Sport

Langhøj trak sig fra sidste kamp: Søvndal overvejer holdets fremtid

Holdejer i Langhøj, Jørgen Søvndal, ved endnu ikke om Langhøj til næste sæson vender tilbage med samme styrke. Foto: Johan Gadegaard
Sæsonen er slut for førsteholdet i Langhøj. Holdet trak sig uden kamp i den sidste kamp i ligakvalifikationen. Holdejer Jørgen Søvndal overvejer, hvad der skal ske med holdet fremover.

Asp: Mandag aften skulle Langhøj have været i aktion i Lillerød i den sidste kamp i ligakvalifikationen.

Så langt nåede badmintonholdet dog aldrig, da Langhøj valgte at udeblive fra kampen og dermed indkassere et 6-0 nederlag. Kampen havde ingen betydning, da de to hold allerede havde udspillet deres rolle, men derfor ærgrer det stadig holdejer Jørgen Søvndal, at Langhøj ikke mødte op.

- For badmintonens skyld vil jeg rigtig gerne have spillet, men vi havde nogle skader, og så var det et logistisk mareridt at få spillere fløjet ind. Jeg kunne have taget spillere med op fra vores andethold, men så havde jeg ødelagt deres nedrykningskamp, siger Jørgen Søvndal.

Med andre ord så gav det ikke mening for holdet at stille op. Dermed kan holdejeren se tilbage på en sæson, hvor det endnu engang var lige ved og næsten, at holdet fik fingrene i ligapladsen.

- Jeg vil se tilbage på en sæson med nogle rigtig gode holdkampe, og så har jeg fået nogle dejlige bekendtskaber med de nye spillere. Vi har samtidig haft nogle problemer, og jeg ville gerne have spillet Kean Yew Loh i de afgørende kampe. Det tror jeg kunne have gjort en forskel, siger Jørgen Søvndal, som også nævner afskeden med Christian Lind Thomsen som en af de ting han vil huske sæsonen for.

Annonce

For badmintonens skyld vil jeg rigtig gerne have spillet, men vi havde nogle skader, og så var det et logistisk mareridt at få spillere fløjet ind.

Jørgen Søvndal, holdejer Langhøj Badminton

Overvejer fremtiden

Det har været en turbulent sæson for Langhøj og Jørgen Søvndal, som også måtte se en af holdets aktører løbe med overskrifterne, da Joachim Persson, som har hjulpet til med at rekruttere spillere, i marts blev udelukket fra badminton på grund af manglende indrapportering omkring matchfixing.

På den positive front var det en stor dag, da holdets singaporeaner Kean Yew Loh slog Lin Dan i finalen i Thailand Masters.

Om Langhøj endnu engang vil stille til start med et hold, som kan spille om en ligaplads i næste sæson, ved Jørgen Søvndal endnu ikke.

- Jeg skal lige bruge lidt tid på at trække vejret og overveje fremtiden for holdet, siger Jørgen Søvndal.

Det blev Højbjerg og Værløse, som løb med de to ligapladser i kvalifikationspuljen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Så mange vil være skolechef

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce