Sport

Langhøj-sportschef dømt for matchfixing: - Han er helt færdig på det her hold

I sin aktivere karriere var Joachim Persson en af Danmarks bedste badminton-spillere. Her ses han i aktion for Greve i DM-finalen i 2015. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
Den tidligere topspiller og nuværende sportschef i Langhøj, Joachim Persson, er blevet suspenderet fra samtlige badmintonaktiviteter de næste 18 måneder på grund af matchfixing.

Asp: Joachim Persson har stået for at rekruttere spillere og sammensætte holdet hos Langhøj i denne sæson.

Senest var han med tirsdag aften, da Langhøj tabte den afgørende ligakvalifikationskamp mod Højbjerg. Nu er han kommet i internationalt søgelys, da det internationale badmintonforbund BWF har idømt ham 18 måneders karantæne fra alt badminton-aktivitet.

I afgørelsen nævnes to episoder, hvor Joachim Persson skulle have været involveret i to kampe mellem 2014 og 2017, hvor han har "fejlet i at indberette brud på reglerne til BWF".

- Det er helt skørt, jeg er virkelig chokeret over, hvad der er sket. Han er helt færdig på det her hold, siger holdejer i Langhøj, Jørgen Søvndal, som fik nyheden over SMS onsdag aften.

Han har stået til kampene i vores hold t-shirt, og for mig er det ligesom en uniform, hvor man skal repræsentere sit hold på bedste vis. Det har han bestemt ikke gjort. Det er en kæmpe bombe for mig det her.

Jørgen Søvndal.

Afbud?

"Jeg kan desværre ikke komme i morgen", stod der i beskeden fra Joachim Persson med henvisning til torsdagens kamp mod Odense OBK.

Og netop den kamp er der i den grad uvished om med Joachim Perssons afbud. For selvom Persson ikke er kontraktligt bundet eller får penge for at have sportschefrollen i Langhøj, er det ham der har haft en stor del af ansvaret med at sætte holdet og koordinere, hvem der skulle spille hvornår.

- Jeg skal lige tage luft ind, og så skal jeg finde ud af, hvad jeg gør. Enten skal jeg prøve at skrabe et hold sammen med reservespillere, eller også skal jeg finde ud af, om vi kan trække holdet, siger Jørgen Søvndal, som bestemt ikke holder sig tilbage, når det gælder holdningen til Joachim Persson og suspenderingen.

- Han har stået til kampene i vores hold t-shirt, og for mig er det ligesom en uniform, hvor man skal repræsentere sit hold på bedste vis. Det har han bestemt ikke gjort. Det er en kæmpe bombe for mig det her, siger Jørgen Søvndal, som skal bruge torsdagen på at finde ud af, hvad der skal ske både med aftenens kamp, men også på længere sigt.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Struer For abonnenter

Tour de Toilet: Er der virkelig ingen steder at ski.. på hele Thyholm?

Sport

Efter blot to løb fik Mikkel en invitation til verdenseliten

Kultur For abonnenter

Offerkarret fra Stendis og skelettet i den lille gule kuffert

Indland For abonnenter

16-årige Gitte blev myrdet for 40 år siden: Morderen er aldrig fundet

Danmark

Landevejenes farende svende mødes i Vorbasse: - Der er ikke mange af os tilbage

Livsstil For abonnenter

Forfatter og journalist Lone Theils: Jeg ser verden som et fantastisk sted, der skal opdages

Indland

Små kommuner dropper parkeringskontrol efter ny regel

Kultur

Nana var ikke i tvivl, da hun fik øje på stor koloni af buksebier: De skal beskyttes

Annonce