Annonce
Kultur

Langhøj med i kampen om Landsbyprisen 2020

Landsbyklyngen Langhøj er med i kampen om at vinde Landsbyprisen 2020. Arkivfoto: Morten Stricker
Fire borgerforeninger i Langhøj valgt i slutningen af 2019 at indstille sig selv til Landsbyprisen 2020, og det gav pote
Annonce

Langhøj: Samarbejder kan godt betale sig. Det har de nu også fået bevist i Langhøj-området, hvor fire borgerforeninger, Ølby-Fousing Borgerforening, Linde og Omegns Borgerforening, Vejrum Borger- og Gymnastikforening og Asp Borgerforening, sidste år gik sammen om at nominere sig selv til Landsbyprisen 2020. Landsbyprisen hædrer sammenhold og bæredygtig udvikling i landdistrikterne, og vinderne modtager 150.000 kroner, der kan bruges til videre udvikling i lokalsamfundet.

Landsbyklyngen Langhøj, som det kaldes i en pressemeddelelse, er nu en blandt i alt 13 kandidater, der kæmper om prisen.

- At vi i år har hele 13 gode kandidater, der alle har noget at byde på inden for de syv kriterier, understreger det, vi i forvejen ved. Der er masser af liv, kultur, udvikling og gåpåmod i de midtjyske landdistrikter, siger Flemming Knudsen (S), næstformand i Udvalg for Regional Udvikling, Flemming Knudsen, ifølge pressemeddelelsen.

Kriterier for Landsbyprisen 2020

1. Landsbyens fysiske miljø er attraktivt, og der er god adgang til natur

2. Landsbyen arbejder med indsatser og aktiviteter der understøtter en bæredygtig udvikling.

3. Landsbyens udvikling tager udgangspunkt i de særlige stedbundne ressourcer og potentiale.

4. Landsbyens borgere, foreninger og erhvervsliv har inden for de seneste 3-5 år medvirket aktivt til at planlægge landsbyens og områdets udvikling

5. Landsbyen har udsyn og deltager i samarbejder og netværk, eksempelvis om fælles projekter, faciliteter og arrangementer.

6. Landsbyen har aktive fællesskaber og frivillige, som understøtter et godt og inddragende socialt og kulturelt miljø.

7. Generel vurdering af landsbyen og dens udviklingsaktiviteter

Annonce

Glade for samarbejde

At Langhøj nu er med i opløbet om at løbe med Landsbyprisen 2020 og de tilhørende 150.000 kroner har bragt glæde med sig.

- Det er da en kæmpe cadeau til vores samarbejde, som er meget nyt. Det er først indenfor de sidste 2-3 år, at vi rigtig er begyndt at arbejde sammen, så det er superfedt, siger formanden for Linde og Omegns Borgerforening, Grith Frisk Herping.

Det samme mener Leif Mortensen, formanden for Vejrum Borger- og Gymnastikforening.

- Vi er stolte og glade for samarbejdet med de andre borgerforeninger for at fremme området som helhed, siger han.

Flere af de lokale borgerforeninger blev sidste år opfordret af Struer Kommune til at søge om at blive indstillet til prisen, og den udfordring tog Landsbyklyngen Langhøj altså op. En jury bestående af eksperter udenfor regionen skal nu barbere feltet ned til fem kandidater, og i løbet af februar offentliggøres det, hvem, der vinder prisen.

Hvad de skal bruge pengene på, hvis de går hen og vinder, har de fire borgerforeninger i Langhøj ikke besluttet endnu.

- Det har vi slet ikke turdet tænke på. Men hvis vi vinder, skal vi nok finde noget fedt at bruge pengene på, siger Grith Frisk Herping.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Stødte sammen i rundkørsel

Annonce