Annonce
Struer

Lang vej til 100 nye job - men projektet kører videre

Støtten fra det kommunale vækstforløb hjælper os med at holde fokus, siger direktøren for CIM Gruppen i BusinessPark Struer, som her viser daværende finansminister Bjarne Corydon rundt på virksomheden. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Struer Kommune lancerede i 2018 en plan om at hjælpe ti virksomheder videre, så der kunne blive skabt 100 nye arbejdspladser. Nu er der bevilget penge, så indsatsen kan fortsætte i 2020.
Annonce

Struer: Et vækstforløb, som skulle hjælpe ti vidt forskellige virksomheder i Struer Kommune videre med både udvikling og eksport, så der kunne blive skabt 100 nye arbejdspladser inden udgangen af 2021, har ikke haft den ønskede effekt.

Projektet blev søsat af Struer Kommune i 2018 i et tæt samarbejde med Startvækst Struer.

44 virksomheder viste interesse for at være med.

20 virksomheder fik besøg af både den daværende kommunaldirektør og Helle Toftgaard, som er virksomhedskonsulent for Startvækst Struer, og 12 kom så med i puljen.

En ekstern virksomhedsrådgiver blev koblet på. Processen blev sat i gang, og da medlemmerne af økonomi-, erhvervs- og bosætningsudvalget i Struer Kommune på det seneste udvalgsmøde fik en orientering om gevinsterne ved den kommunale investering på 125.000 kroner i projektet i både 2018 og 2019, var der enighed om at finde et tilsvarende beløb på budgetettet for 2020, så indsatsen kan køre videre.

Annonce

Stor tilfredshed

Ikke på grund af en direkte gevinst i form af nye arbejdspladser.

- Ikke endnu, konstaterer borgmester Niels Viggo Lynghøj (S).

Men i en evaluering af forløbet kunne han sammen med de øvrige medlemmer af økonomi-, erhvervs- og bosætningsudvalget samtidig konstatere, at langt de fleste af virksomhedsejerne, som har deltaget i forløbet, udtrykker stor tilfredshed med den støtte, de har fået til udvikling af virksomhederne.

Nogle er sprunget fra.

- Det har været noget med at få afstemt forventningerne, forklarer Helle Toftgaard fra StartVækst Struer, og en enkelt af de fire virksomheder, som er ude af projektet, fik faktisk opfyldt nogle mål uden assistance fra en ekstern konsulent.

- Dette er jo i sig selv en succeshistorie, mener Helle Toftgaard.

En anden havde så høje forventninger, at det blev umuligt at få dem indfriet.

Men nu er der så stadigvæk otte virksomheder, som er godt tilfredse med forløbet.

Nogle med forholdsvis nyudklækkede iværksættere i spidsen, og andre med mere erfarne direktører i front.

Annonce

Holder fokus

Dette er for eksempel tilfældet i CIM-gruppen, hvor direktøren og medejeren af hele CIM-gruppen, Henning Vestergaard, var med til at etablere virksomheden med en mange-årig baggrund i ledelsen på B&O.

- Men det var jo en virksomhed i drift. Det er noget helt andet at skulle agere som iværksætter og på den måde skabe vækst, fortæller han.

- Så jeg kan bestemt lære noget af den støtte, vi har fået i det forløb, vi har været igennem, understreger han.

- Selv om vi har sat os et klart mål om, at nu vil vi skabe vækst, så kan dagligdagen løbe af med os. Så vi har brug for hjælp til at holde fokus og afsætte tid til det, der skal til for at komme videre. Det holder tingene på skinner og gang i processen, siger han.

Indtil videre begrænser resultatet i CIM gruppen sig til et enkelt job blandt de cirka 20 CIM-gruppen har etableret i Struer.

- Alt i alt er vi cirka 70, når vi tæller afdelingerne i både Aarhus og Viborg med, forklarer Henning Vestergaard.

Men det er i Struer, han satser på vækst.

- Især på Printtronic, fortæller han - og altså med udsigt til, at der stadigvæk vil være hjælp at hente til processen fra Struer Kommune i 2020.

Annonce
Annonce
Struer

Flag for Benny og første skoledag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Flere testede positiv for narko

Struer

Blev taget med pistol

Annonce