Annonce
Struer

Lang vej til 100 nye job - men projektet kører videre

Støtten fra det kommunale vækstforløb hjælper os med at holde fokus, siger direktøren for CIM Gruppen i BusinessPark Struer, som her viser daværende finansminister Bjarne Corydon rundt på virksomheden. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Struer Kommune lancerede i 2018 en plan om at hjælpe ti virksomheder videre, så der kunne blive skabt 100 nye arbejdspladser. Nu er der bevilget penge, så indsatsen kan fortsætte i 2020.

Struer: Et vækstforløb, som skulle hjælpe ti vidt forskellige virksomheder i Struer Kommune videre med både udvikling og eksport, så der kunne blive skabt 100 nye arbejdspladser inden udgangen af 2021, har ikke haft den ønskede effekt.

Projektet blev søsat af Struer Kommune i 2018 i et tæt samarbejde med Startvækst Struer.

44 virksomheder viste interesse for at være med.

20 virksomheder fik besøg af både den daværende kommunaldirektør og Helle Toftgaard, som er virksomhedskonsulent for Startvækst Struer, og 12 kom så med i puljen.

En ekstern virksomhedsrådgiver blev koblet på. Processen blev sat i gang, og da medlemmerne af økonomi-, erhvervs- og bosætningsudvalget i Struer Kommune på det seneste udvalgsmøde fik en orientering om gevinsterne ved den kommunale investering på 125.000 kroner i projektet i både 2018 og 2019, var der enighed om at finde et tilsvarende beløb på budgetettet for 2020, så indsatsen kan køre videre.

Annonce

Stor tilfredshed

Ikke på grund af en direkte gevinst i form af nye arbejdspladser.

- Ikke endnu, konstaterer borgmester Niels Viggo Lynghøj (S).

Men i en evaluering af forløbet kunne han sammen med de øvrige medlemmer af økonomi-, erhvervs- og bosætningsudvalget samtidig konstatere, at langt de fleste af virksomhedsejerne, som har deltaget i forløbet, udtrykker stor tilfredshed med den støtte, de har fået til udvikling af virksomhederne.

Nogle er sprunget fra.

- Det har været noget med at få afstemt forventningerne, forklarer Helle Toftgaard fra StartVækst Struer, og en enkelt af de fire virksomheder, som er ude af projektet, fik faktisk opfyldt nogle mål uden assistance fra en ekstern konsulent.

- Dette er jo i sig selv en succeshistorie, mener Helle Toftgaard.

En anden havde så høje forventninger, at det blev umuligt at få dem indfriet.

Men nu er der så stadigvæk otte virksomheder, som er godt tilfredse med forløbet.

Nogle med forholdsvis nyudklækkede iværksættere i spidsen, og andre med mere erfarne direktører i front.

Holder fokus

Dette er for eksempel tilfældet i CIM-gruppen, hvor direktøren og medejeren af hele CIM-gruppen, Henning Vestergaard, var med til at etablere virksomheden med en mange-årig baggrund i ledelsen på B&O.

- Men det var jo en virksomhed i drift. Det er noget helt andet at skulle agere som iværksætter og på den måde skabe vækst, fortæller han.

- Så jeg kan bestemt lære noget af den støtte, vi har fået i det forløb, vi har været igennem, understreger han.

- Selv om vi har sat os et klart mål om, at nu vil vi skabe vækst, så kan dagligdagen løbe af med os. Så vi har brug for hjælp til at holde fokus og afsætte tid til det, der skal til for at komme videre. Det holder tingene på skinner og gang i processen, siger han.

Indtil videre begrænser resultatet i CIM gruppen sig til et enkelt job blandt de cirka 20 CIM-gruppen har etableret i Struer.

- Alt i alt er vi cirka 70, når vi tæller afdelingerne i både Aarhus og Viborg med, forklarer Henning Vestergaard.

Men det er i Struer, han satser på vækst.

- Især på Printtronic, fortæller han - og altså med udsigt til, at der stadigvæk vil være hjælp at hente til processen fra Struer Kommune i 2020.

Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Kristian indtog Torvehallerne med storm

Leder For abonnenter

Mellem to onder

Skal man være mest glad for Politiets Efterretningstjeneste, der med en storstilet aktion onsdag anholdte 20 personer, som det mistænker for at have forsøgt at skaffe sprængstoffer og våben til brug for en ikke nærmere defineret terroraktion? Eller skal man være mere bekymret over, at der stadig findes radikale grupperinger, der bor mellem alle os andre - i det her tilfælde islamister - der er klar til at bruge terror som våben? Svaret er nok, at man både skal være glad for PET og bekymret over de radikale grupperinger. PET og Politiet får med rette megen ros for at have stoppet et muligt terrorangreb. Og som operativ chef i PET Flemming Drejer siger: "Vi skal ikke lade os kue af terror. Vi skal leve vores liv normalt". Det er naturligvis rigtigt. Men det er stadig vanskeligt ikke at vågne en anelse mere bekymret op i disse dage. Det er desværre ikke den første sag om støtte til eller forsøg på at begå islamistisk terror, som vi ser her i landet. Bemærkelsesværdigt er det dog, at den har grene ud til adskillige politikredse, og at de radikaliserede miljøer derfor ikke "kun" er et storbyfænomen. Lige så afskyelig terroren er, lige så komplekst er det at bekæmpe den, fordi den begås af fanatikere, der ganske enkelt er uden for pædagogisk rækkevidde. Gerningsmændene ønsker ofte bare at se de vestlige frihedsværdier gå op i en sky af røg fra et bombebælte. Modsvaret bliver ofte fakkeloptog og fællessang, som ingen terrorister eller fanatikere frygter - eller måske endnu værre; flere muligheder for at politiet kan overvåge os alle sammen. Senest er debatten om at brugen af kameraer med ansigtsgenkendelse dukket op, som politiet ønsker blandt andet med baggrund i terrortruslen. Ønsket er sådan set forståeligt. Og hvem vil ikke gerne forhindre terror? Men hver gang vi skærper myndighedernes mulighed for at overvåge ikke bare potentielle terrorister men os alle sammen, får vi også alle indskrænket lidt af vores frihed i forsøget på at bevare den. Terror skal naturligvis bekæmpes. Men midlerne vil altid blive valg mellem to eller flere onder.

Annonce