Annonce
Erhverv

Lang leveringstid på nye biler presser prisen i vejret på de brugte

- Det kan være, at det hele åbner lidt mere op efter sommerferien, og vi kan få flere nye biler hjem. Men så tror jeg stadig, at vi skal hen til sidste del af året, før vi kan levere nye biler, siger Peter Greibe, salgskonsulent ved Bjarne Nielsen. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Der kamp mellem forhandlerne for at få fat i de brugte biler, så der stadig er varer på hylderne i en periode, hvor der ikke produceres det nødvendige antal nye biler.

Holstebro: Kunne du tænke dig en ny bil?

Så må det blive en julegave, for du kan ikke få den før.

Sådan lyder den korte status fra Peter Greibe, der er salgskonsulent ved Bjarne Nielsen i Holstebro.

Annonce

Her er ventetiden på nye biler lang, og det har gjort de brugte biler mere eftertragtede.

- Når man først kan få sin nye bil leveret i december, er det lidt sjovere at kigge efter en, der er et år eller to gammel, og det har mange tænkt de seneste måneder, og så bliver prisen presset opad, siger han.

Den lange ventetid skyldes, at der er global mangel på de mikrochips, der er en væsentlig del af alle nybyggede biler. Derfor kan der ikke produceres det nødvendige antal, og så må forhandlerne slås for at få fingrene i de brugte biler, så der stadig er noget at sælge.

- Det handler om at være på auktioner og få købt nogle, få nogle hjem fra Tyskland og se på, om de store leasingselskaber har nogen til salg. Men der er kamp om at få fat i dem i øjeblikket, siger Martin Tang, der er partner i Tang Biler.

På Bilbasen, der er Danmarks største markedsplatform for handel med brugte biler, er tendensen også til at få øje på. Der er rift om de brugte biler, og udbuddet er faldet med 20 procent i løbet af det sidste halve år.

Gode kort

Prisstigningen på de brugte biler kommer efter regnestykket, hvor udbud og efterspørgsel holdes op overfor hinanden. Og når efterspørgslen er, som den er for tiden, kommer det forhandlerne til gode.

- Lige nu er det os, der står med de gode kort på hånden. Hvis man ikke vil købe en brugt bil til den pris, den står til, er der lige nu større risiko for, at der kommer en anden og tager den, siger Peter Greibe fra Bjarne Nielsen.

Hos Tang Biler mener Martin Tang dog ikke, at der som sådan har været tale om en prisstigning på bilerne. Det handler mere om, at han og kollegaerne får den pris, bilen er vurderet til.

- Der bliver ikke givet så meget ved dørene og ikke forhandlet så meget, og det gør selvfølgelig, at de endelige priser i forhold til brugtvognssalget er blevet højere, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bevægende hilsner til Christian Eriksen - den tyske EM-trup i samlet opstilling foran tv-billede af Eriksen

Struer For abonnenter

Ensomhed dræber, men hvad gør man, når ægtefællen dør, og huset er alt for stort og tomt: 89-årige Kristian viser en vej

Annonce